Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

kingik 

všechny recenze uživatele

Deviantní jedinci z naší společnosti nikdy nevymizí, ale jednoho dne může prostřednictvím neuvážené internetové komunikace s nimi navždy zmizet vaše nezletilá dcera, pokud ji necháte bez patřičného dozoru. Tak jak se to stalo dvěma nerozlučným kamarádkám, jejichž životy vyhasly v pouhých čtrnácti letech. Tento šokující film natočený podle skutečných událostí chce nejen před tímto varovat. Příběh pojednává, jak už bylo napsáno, o dvou dívkách z rozdílných sociálních poměrů, které spolu tráví poslední dny před svým zmizením. Megan byla na svůj věk vyzrálá, ale jinak naivní holka a citlivá Amy byla spíše v jejím vleku, tak nějak podvědomě se s ní snažila srovnat krok třeba prostřednictvím bujarých párty anebo chatováním s člověkem vystupujícím na netu pod falešnou identitou mladíka příjemného zevnějšku se zájmem o skejt. Film je rekonstrukcí těchto událostí a je natočen dokumentární formou při níž využívá záznamy telefonních hovorů dívek anebo se Amy většinu času se svojí kamarádkou Megan natáčejí na nově pořízenou videokameru popřípadě jsou na skypu s úchylem. Film si schovává ještě něco navíc, nejdříve je unesena Megan a po následném zmizení Amy následuje soda, která zamává i s velmi otrlým divákem za kterého jsem se až do tohoto filmu považoval. Realistická syrovost a nechutně depresivní mrazivost, která z filmu minutu za minutou vzrůstá nemá z mého pohledu konkurenci a diváka v tu chvíli staví do role bezmocného pozorovatele trpícího spolu s dívkami. Viděl jsem toho hodně, většinou některé drsně se tvářící horory mně připadaly nakonec svým vyzněním celkem krotké, ale tady jsem byl jak přikovaný, naprosto bezmocný těm holkám v jejich utrpení pomoci a jen jsem šokovaně sledoval tu jejich beznaděj. Jen jsem si přál, aby film skončil. Pro toho odporného úchyla, kterému celý film není vidět do obličeje a zpočátku promlouvá na dívky hororově mrazivým hlasem z compu, totiž není žádný trest dost dobrý. Snad poprvé mně po filmu nebylo dobře a neudělal jsem dobře, když jsem si ho před Vánoci pustil. Co se mně na něm asi tak mohlo líbit?! Film to byl přímo odporný, ale to byl asi jeho účel. 100% za maximální odpornost. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Súhlasím že je to nechcene smiešne, tam kde sa to snaží tváriť najreálnejšie a to vinou zlých hereckých výkonov a sem-tam vážne chybnej réžie (TV rekonštrukcia). Predstaviteľka Amy je ale neuveriteľne sympatická, vo veku 22 rokov jej uveríte trinástku (aspoň ja) a časom sa o ňu začnete báť (aspoň ja). No a potom príde záverečná pol hodinovka, nepríjemný pocit urobí svoje a až nato naťahovanie scénky so sudom, to funguje presne ako má. A záver detto. 65% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se neubráním použití pár menších spoilerů. Pokud se vám podaří přežít skoro celou hodinku nesnesitelných keců absolutně vygumovaných čtrnáctek, tak se dočkáte, řekl bych, luxusního finále, které odstartují dvě fotky, jejichž náboj by pozvedl údy sadistům toho nejtvrdšího zrna. Opravdu mi zůstává rozum stát, proč byl do filmu vecpán tak šíleně dlouhý a nezajímavý úvod. Vykreslit charakter postav a jejich stylu života by zručný filmař zvládl za 20 minut a já bych nebyl úvodem tak otráven. Megan byla od 9 let znásilňována 2 roky otčímem. Když se naplnil 10. rok jejího života, tak na skautském táboru přeblafla velký úd 17 letého vychovatele (ve snímku o tom povídá celkem dlouhou historku, přičemž zajde i do pořádných podrobností) takže se člověk ani nemůže příliš divit, že se ve svých 14 letech stala neoficiální kurvou. Její nejlepší kamarádka Amy je v sexuální oblasti absolutní protiklad. Je zakřiknutá a stydlivá panna z takové té klasické americké bohaté rodiny, kde rodiče vydělávají peníze a jsou jen zřídka kdy doma. Dítě si tedy může dělat téměř co chce. Například chatovat s neznámými úchyláky. Trapný a nesnesitelný úvod končí Meganinou schůzkou se záhadným Pepíkem, kterého nikdo nikdy neviděl, a o kterém nikdo nikdy neslyšel. Následuje dalších 15 minut pátrací akce, která stojí také za hovno. Poté se objeví dvě, zřejmě, autentické BDSM fotografie. Náhle zmizí i Amy a poté, jako bychom se přesunuli červí dírou do úplně jiného vesmíru a sledovali 25 minut z úplně jiného filmu. Moc tam toho divák neuvidí, neboť je celá tato část točena ruční kamerou a většinou v naprosté tmě, ale je tu ta správná atmosféra plná beznaděje a strachu. Do děje vstupujeme ve chvíli, kdy už se bývalá kurva Megan rozkládá v sudu a úchylovi zbývá zneškodnit už jen nebohou chudinku Amy. Nejdřív se na ní trochu vyblbne a nenechá ji zemřít jako pannu, což je od něj moc hezké, ale zřejmě si svoje "poprvé" dívky představovala kapičku jinak. Potom ji umožní sdílet poslední okamžiky jejího život v tísnivých podmínkách sudu společně s její nejlepší kámoškou. To byla vůbec taková nejsilnější část filmu. Na závěr by měli zbystřit všichni začínající vrahové, protože budou svědky v přímém přenosu historicky nejrychlejšího vykopání hrobu pro poměrně objemný sud. Náš sadistický pedofil to zvládl za 11 minut a 28 vteřin. V tvrdé zemi u poměrně frekventované silnice. Stačily mu k tomu svaly a rýč. Tohle je výzva, překonejte ho! Nechci snímek znevažovat. Závěr je opravdu síla. S otevřenou pusou jsem civěl, jak v sobě může "člověk" nastřádat tolik zloby, že je schopný tak intenzivního fyzického a psychického mučení dítěte. Znovu se zopakuji, obrovská škoda toho debilního a dlouhého úvodu do děje. Film asi nejvíce docení rodiče, jejichž milovaná holčička se před jejich očima mění v ženu. Zřejmě je po zhlédnutí bude čekat pár bezesných nocí. Tohle se totiž opravdu děje. Dost možná blíže, než si troufnete připustit. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Naprostá AMATÉRSKÁ sračka. Tohle vám natočím za 2 dny a líp. Nuda od začátku do konce !! 1* pouze za posledních 10 minut + ty 2 fotky. Nelíbilo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Megan is missing je jeden z mála filmů, kterému se podařilo dostat Hulka téměř na kolena. Nikoliv pro nějakou nadnesenou a vizualizovanou přehlídku řeznického řemesla, ale pro neosobní sadismus, s jakým únosce jednal se svou obětí. Nechci psát, že jsem ještě něco takového neviděl, nejspíš ano, už toho mám filmově za sebou docela dost, ale v tomto nekompromisním podání , kde found footage ještě zvyšuje působivost, to vnímavého jedince (otce) roztrhá na kusy. No, tohle už opravdu nechci nikdy vidět. Zapomenuta první půle prakticky jen s ukázkami průměrných amerických puberťáků, za jejichž způsob výchovy bych rodiče nakopal a odpuštěn i z mého pohledu "unkošer" monolog Amy před koncem. Čtyři ze strachu. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Na hororovém žánru obzvlášť je krásné to, že nemůžete věřit vůbec nikomu, protože tohle je naprosto skvěle natočená věc. Hereckými výkony stejné top jako Paranormal Activity, z hlediska autentičnosti jakbysmet. A po zveřejnění těch 2 fotek Megan mě polila taková hrůza, jakou už dlouho nepamatuju. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nudný pseudo-dokument, kolem kterého se vytvořil hype jen díky sociálním sítím a mladým divákům, kteří si mysleli, že sledují realitu. Velmi amatérské a i přes krátkou stopáž utahané. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film ma vážne znepokojil a vážne rozrušil a to spolu s manipuláciou divákom, že to bolo všetko presne takto podľa skutočnosti, dáva vynikajúci zážitok za veľmi lacný peniaz. Znepokojivý je film v dvoch stránkach. Prvá je tá kľudná, nehororová. To tam v severnom Hollywoode a blízkom okolí plus mínus 1000 kilometrov musia mať fakt dobre nastavené morálne hodnoty, že si štrnástky čo by anabaptistky chodia na zvrátené párty, kde v kuse húlia. Buď drogy, alebo kamarátov. No a potom je tu tá kriminálna časť, ktorá napriek chýbajúcim "veľkým" záberom (vyskočia asi tri) dokazuje. že aj z jedného málo viditeľného záberu kopania jamy sa dá urobiť silne rušivý zážitok. Pre mňa pomer investície a poskytnutého zážitku jednoznačne v prospech zážitku. Ktorý už vyhľadávať nebudem. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl skutečně horor. Pět hvězd tentokrát uděluji sobě za nekonečnou trpělivost, kterou jsem projevila, když jsem byla schopna hodinu sledovat a dokonce i vnímat tlachy napřesdržku teenagerů, především jedné malé kurvy a druhé infantilní pipiny, co se ještě ve třinácti žmoulá v posteli s medvědama. Oči nad tím samozřejmě přivřít musíme, kdo z nás nebyl v pubertě trapnej, i já strávila mnoho let usilovné práce nad tím, abych zapomněla na většinu těch záseků, než se mi hormony trochu usadily. Docela se divím, že jsem v podobné situaci neskončila taky. Nicméně filmově je to přeci jen nešťastný počin, protože hodina puberty online přes webky a chaty je nesmírně opruzující nuda. Zcela jinak to budou vnímat mrňata, pro ně to bude zábava. Poučení o tom, jak je nebezpečné chodit na schůzky s kdejakým internetovým sladilem ovšem patří všem, a snad za toto poselství, které alespoň v závěru trochu zacvičilo představivostí diváka a jeho pocity, uděluji ty dvě hvězdy. Je mi opravdu líto, že se těm děvčatům stalo něco velmi násilného a pravděpodobně umírala tou nejhorší smrtí, jakou si lze představit, ale zpracování, které mělo být šokující a naléhavé je spekulativní, nudné a amatérské. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Hodnotím o něco výš, kvůli užitečnosti takového snímku. Půlka filmu jsou únavné a ,,poučné,, tlachy tupých čtrnáctek. Pak šok z fotek probere, nicméně si člověk uvědomí, že snímky nejsou autentické a děsivost poklesne. To platí i pro závěrečnou nahrávku. Nicméně představivost pracuje, takže je to hustý pořád docela dost. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Na tohle by se některé slečny měly pro jistotu kouknout. Bohužel mi to vůbec přehnané nepřipadá. Jako film se mi to těžko hodnotí, ale nakonec se přikláním k vyššímu hodnocení. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Brutální a drsné co se dnes vše muže stát i když jsem postrádal dostatek jiných záběru ale ani se nedivím pokud nějaké byli že se nezveřejnily. Ale tomu chcipakovy bych rozhodně zrobil milionkrát větší bolest jeto svinstvo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No já nevim. Na tyhle skutečný události mám svuj názor, takže to beru s rezervou. A jako ff film se to taky moc neosvědčilo. Třičtvrtě hodiny jsem koukal, jak si dvě, místy tři, čtrnáctiletý telata vyměňujou zkušenosti o tom, kdy a kde koho vykouřily kvůli troše fetu. Pak jedna z nich zmizí a teprve pak to začne bejt trošku zajímavý a když se ztratí i druhá, dojde dokonce i na skoro hororovou scénu. Ale jinak se jedná pořád o podprůměr. Jako většina ff filmů. 30% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Koncepce sledu událostí a realistické pojetí vyvolává nepříjemné pocity. Bohužel se v začátku nic neděje a zápletka se pohne z místa až v polovině filmu. Do té doby se seznamujeme s hlavními aktérkami, které jsou spíše děsně nesympatické anti-hrdinky. Slibně rozjetou druhou polovinu potápí do jisté míry delší kamerový záběr mušení, který není ničím originální a nemá ani tížený efekt. Film je navíc po všech stránkách amatérský, včetně hereček, kterým bych nevěřil ani prst mezi očima.......4/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Drtivú väčšinu času sledujete "bežný" pubertálny život. Megan sa v 14 rokoch totiž nejako moc nerozpakuje vyfajčiť každému druhému na počkanie. Ale tak, každý by mal mať v jej veku nejaký koníček. Následne sa do toho naserie Josh. Záver je skutočne nepríjemne naturálne necitlivý a prináša vlastne silné finále. Bohužiaľ to nedokázalo vyvážiť tú pridlhú predohru. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Nedokážu tenhle found footage kvůli svému začátku vnímat jako nudný - ten má prostě funkci introdukce. Film je pro všechny drastickým upozorněním, co se tady běžně odehrává. Ta představa je dost děsivá a doufám, že se spousta mladých z něho poučí. Megan Is Missing se tváří autenticky, ale jedná se o příběh inspirovaný hned několika tragickými případy únosů. Jede se velmi pozvolna, aby se v závěru nastolilo hotové peklo. Nic pro citlivé povahy, ale o žádný "gore" se nejedná. Působí to jako celek hodně "americky", jestli si rozumíme, ale nijak mi to tady v zásadě nevadilo. Jen si tak říkám, že jestli je v americe takováhle mládež, tak je to teda pěkná verbež. Jediná sympatická a hezká mi připadala Amy, která byla pro všechny ošklivé káčátko, zvláštní. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Spíše než jako plnohodnotný film tohle na mě působilo jako samoúčelná šoková terapie, která je v určitých momentech na ránu (dekadentní párty v úvodu), v jiných zase brutálně směšná (prostřihy na fiktivní zprávy), nelogická (proč Amy dál komunikovala s únoscem bez dohledu policie), aby na závěr obě dívky a potažmo diváka ztrestala nekompromisní a mrazivě věrohodnou brutalitou. Film, kterej by děcka v pubertě vidět měla, ale zároveň film, kterej by jim normální rodič asi úplně pouštět nechtěl. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dost to zabíjí ta hra na realitu se všemii těmi "reál" fotografiemi a záznamy z průmyslových kamer. Taky jsem měl pocit, že i dialogy jsou napsané tak moc snaživě aby to znělo opravdově až to ve výsledku vyznívá spíše křečovitě a vykonstruovaně. Když ale odečtu tyhle rušivé záležitosti, je to docela povedená záležitost, která se otírá o nejeden reálný problém dnešních děcek. Jestli to může fungovat jako odstrašující film to netuším, protože pouštět tohle třináctiletým holkám asi nebude úplně nejčistější cesta ke zdravé výchově, ale s trochou otrlosti(a to ony dneska asi jsou až až) jim to aspoň nerozežere mozek zevnitř jako luciferova půlhodinová variace na stejné téma(brr)... Více mě bavila ta ukecaná část a nejsilněji zapůsobily ty dvě letmá fota.. Poslední vychvalovaná dvacetiminutovka se mě téměř nedotkla a tady bych určitě ještě fest přitlačil na pilu.= Slabší 4 ()

Reklama

Reklama