Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře sestříhaný video dokument pro rodiče, co dělají jejich ratolesti za jejich zády .S větou -Naše dítě NIKDY !!!,uspějí pouze v rodiném kruhu doma u televize.Na mě tento druh filmů vůbec nepůsobí a působit nikdy nebude.Tak jak je tento film postavený,nikoho nelituji a tvrdě říkám,že hru na kurvičky si zavinily sami.A dost. ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Tento film podle skutečných událostí poukazuje na naivitu teenagerů, sleduje dvě čtrnáctileté dívky a jejich komplikovaný život dospívajících. Jedna z dívek jménem Megan se seznámí online s chlapcem jménem Josh (ten tvrdí že má rozbitou webkameru) Megan ho tak nevidí, nicméně Josh se prezentuje jako slušný hoch, posílá Megan fotografie krásného mladého chalpce a tvrdí že je to on, kdo se ale doopravdy skrývá za tímto profilem ? V první polovině film spíš nudí a je dost nezáživný, postupně ale vyustí v brutální a znepokojivý závěr. ()

vinc_vega 

všechny recenze uživatele

Zlepenec pozostávajúci z niekoľkých skutočných, navzájom nezávislých, príbehov. Príbeh Megan je príkladom toho aké zverstvá sú ľudia schopní páchať. Po filmovej stráne však ide o nudne a amatérsky natočenú rekonštrukciu príbehu, ktorý sa v skutočnosti nestal (?). Ani žiadne fotky ani posledných šokujúcich 20 minút nepochádzajú z reálneho materiálu a zaráža ma drzosť s akou je to vo filme prezentované. Každopádne ako námet dostatočne veľavravné a poučné, hlavne pre rodičov, ktorí majú "na háku"... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, když to srovnám s „The Den“, tak tohle tedy byla pěkná nuda. Mimo posledních dvacet minut, ale i ty se daly jistě zkrátit. Jinak v podstatě sledujeme jen žvachtlání holek a nic jiného. Dávám něco za snahu a hercům, ale jinak je to u mne propadák. Nudné a šedivé. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Pokud vas prvni hodina neunudi k smrti, budete odmeneni dvacetiminituvkou opravdoveho desu. Jeste ted jak to pisu tak jsem uplne vytrestila oci jen jsem si na to vzpomnela. Ne, z tohoto filmu opravdu nemam dobry pocit (tady mysleno jako kompliment). Jak pise verbal, povinne poustet puberte na zakladkach at vidi, ze internet opravdu nemusi byt tak bezpecny jak si decka casto mysli. Opravdu, ale opravdu velmi pusobiva vec... ()

krenator 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za fotky Megan, druhá za její tělo v sudu. Jinak byl film neskutečná nuda a za zhlédnutí nestojí. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Skrz minimalizmus a občasné otravné dialógy je to krátka jednohubka na preukázanie myšlienky, že svet je plný manipulatívnych monštier a naivných čajok. O žiaden internetový Blair Witch nejde, ani kvalitou, ani spracovaním, ale ku koncu sa to k tomu hororu dosahujúcemu psychické deptanie skutočne priblíži. Za mňa slušných 55%. ()

g3rtrud 

všechny recenze uživatele

Väčšinu filmu tvoria rozhovory dvoch kamarátok o ničom. Film je akože podľa skutočných udalostí a rozhovorov, a je zostavený z videí a chatu kamarátok. Ono by to až tak nevadilo, až na posledných 20 minút, kde nám je oznámené že nasleduje nezostrihané originálne video ktoré našla polícia, a pritom tam hrajú tie isté herečky čo po zvyšok filmu. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Priznam se ze jsem cekal o krapet vic, sice mam podobne filmy rad,ale nejak me urazely ty nesutale sprostarny od tech pubertalnich teenageru, asi jsem uz starej..,ale takhle nekdy mluvit moje deti tak je asi necham radeji utratit. ()

VendaCiki 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetla, že jde o skutečnou událost, šla jsem do toho. V půlce filmu mi to nedalo a googlila. Tady jsou herečky, ale inspirace byla z roku 2002 kde se něco podobného odehrálo. Film je sice nízkorozpočtový snímek na počítačové obrazovce, ale ty bývají nejlepší. Vtáhne to člověka do děje. Tohle byl docela nechutný a kontroverzní děj. Palec nahoru ()

Arigato 

všechny recenze uživatele

Found footage horor (?) sledující temnou stranu internetu. Film bezpochyby umí předat poselství o nebezpečí číhající v digitálním prostředí, jeho zpracování však už tak zdařilé není. Nejsem necitelná zrůda a onu samotnou exploatační část nijak neshazuji. Ba naopak. Je poměrně efektní a upřímně hlavní hrdinky zažívají jeden z nejhorších možných osudů. Celý film ale staví pouze na ní. Jako určitá forma osvěty nicméně vcelku funguje. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů které si vůbec nezasloužili být tak populárními horory, jak byly. No teda, jakože silné to občas je, ale pouze prvoplánově, taktéž způsobem kterým by to dokázal každý průměrný filmař. Mně to vážně, podobně jako spoustu jiných žánrovek co mixovali found footage s prvky exploitation, příliš nezaujalo, tudíž dávám průměrné hodnocení, i když to není nic nesledovatelného. Mám radši klasické děsivé FF (klasiky jako Blair Witch, nebo méně známé kousky jako Creep), ne tyhle zvrhlé, hlavně když vím že pásky z poughkeepsie už tak úplně překonat nejdou. ()

morwen 

všechny recenze uživatele

Srát na logiku filmu či jeho kvalitu. Megan je kráva a může si za to sama. Fráze pojd se sejít za jídelnou bylo vyslovena mnohokrát a to, že tenhle skejták je očividný čurák, který si chce zašukat ve stylu BDSM jde citit na míle daleko. Ale přesto ne ona tam půjde. No nic film jako found footage funguje ale kolísá na hraně Varování, které nefunguje a je tu pro smích a to hlavně kvůli těm zprávám, vedle kterých televize nova vypadá jako celkem fajn stanice. Co se týče Amy a místní policie škoda mluvit akorát bych se nasral. 65% ()

linger 

všechny recenze uživatele

Velmi silne, mrazive a neprijemne. Film, ktory mi dlho ostal v hlave a sposobil, ze si najblizsie dni si budem pustat len rozpravky na upokojenie. Vychovny efekt nepopieratelny ale neviem, ako by na tento film reagovalo publikum 13-rocnych skoro-zien, pre ktore je urcene jeho posolstvo (samozrejme aj pre rodicov), kedze mna vydesil a deprimoval ako uz davno nic. Bohuzial nie kazdy mlady clovek si je vedomy, ze stretnutia naslepo cez net nie su ziadna sranda, toboz ked ma pred ocami plno varovnych signalov. Vadila mi vsak ista nelogickost konania postav. Hlavna hrdinka sa nechala nabalachat ako mnoho inych dievcat pred nou, ale jej najlepsia kamoska bola taka tupucka a zaostala, az sa na to zle divalo. Nehovorim o tom, ze bola nesmela a nechodila na parties, skor o sposobe, akym sa chovala po Meganinom unose. Chodit osamote nahravat priblble videa na odlahle miesta - ano, povedat rodicom alebo policii, ze pravdepodobny unosca jej kamosky jej vola a vyhraza sa jej, to nie. Jednanie policie tiez nebolo zrovna hodne ceny Sherlocka Holmesa... Impakt a odkaz je ale taky silny, ze sa film oplati vidiet. Je to horsie ako horor, pretoze sa to niekde naozaj deje. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Já mám tento celkem problém posuzovat jako umělecké dílo, spíš se to mohlo promítat dětem na ZŠ, popř. jejich rodičům na třídních schůzkách coby osvětové video, jako prevence by to mohlo i fungovat. Holek mi bylo líto, zvlášť Amy, závěrečná scéna byla srdcervoucí (a za ni dávám bod navíc). Ale co chce tento snímek ukázat jiného, než to, co všichni krom nepoučených dítek vědí: na internetu, stejně jako kdekoli jinde, můžou být zlí lidé, kteří chtějí ubližovat druhým. Žel, malé děti jsou mnohdy nepoučitelné a důvěřivé jako naši důchodci a kdejaká havěť si pak na nich smlsne. Pokud by tenhle film posloužil tomu, že si děcka dají větší pozor, nebo na ně aspoň rodiče víc dohlídnou, tak je to fajn. Problém však je v netečných a lhostejných rodičích a čím dál otrlejší mládeži. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Jako jó, ten závěr měl na diváka zapůsobit, ale záleží na míře otrlosti konkrétního diváka, přece jen máme cosi nakoukáno...Oceňuji, že s prakticky nulovým rozpočtem tohle dopadlo v rámci found footage dobře. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Uf, co k tomu říci? Film, který ukazuje, že s nástupem internetu nemusí být vaše děti v bezpečí, ani když jsou doma. Film mapující poslední týdny života dvou dívek, které se staly obětí vyšinutého magora. Film točený formou dokumentu, aby působil autenticky a více tak šokoval diváka. Film, u kterého když přežijete to úvodní nezáživné tlachání dvou puberťaček po Skypu, dostanete v závěrečných 20 minutách naprosto nemilosrdné psycho, které otřese i nejsilnější povahou. ()

Reklama

Reklama