Reklama

Reklama

Můj svědek

  • USA Best Man Down (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když jejich svědek Lumpy náhle zemře po jejich svatbě ve Phoenixu, jsou nevěsta a ženich nuceni zrušit líbánky a letět domů na zasněžený středozápad, aby zařídili jeho pohřeb. Dostat Lumpyho tělo zpět do Minneapolis je jen začátek jejich dobrodružství, čeká je totiž překvapení na každém kroku. A když nakonec narazí na patnáctiletou dívku v malém městečku v severní Minnesotě, nemají už ani nejmenší tušení, kdo jejich kamarád Lumpy vlastně byl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Matty 

všechny recenze uživatele

Život a smrt svědka Lumpyho. Kolandova odvaha přistoupit k tradičnímu indie vyprávění o patologických outsiderech netradičně, je zřejmá již z prologu. Film začíná svou nejveselejší scénou, divokou svatební party, kterou by jiné komedie končily. Předpoklad, že příštích osmdesát minut budeme sledovat tragikomické příhody ze života čerstvých novomanželů, je následným dějem vyvrácen. Skutečným hrdinou příběhu, který sice není po většinu času fyzicky přítomen, ale udává dění do pohybu, se ukáže být Lumpy. Ten by byl v libovolné sprosté komedii z posledních let jen srandovním kámošem protagonisty. Koland si však dal za cíl přesvědčit nás, že i za maskou obtloustlého šoumena se může skrývat citlivá lidská bytost. Navenek šťastný pár při svém poznávání světa looserů naopak ztrácí glanc. Kristin a Scott se před námi odhalují jako dva psychicky labilní pokrytci, z kterých lepší lidi udělají teprve ti, kdo nemají důvod něco předstírat. Jistě, v jádru jde o strašlivé klišé o tom, jak zastíráme, kým skutečně jsme a nemůžeme nebo nechceme dát průchod svému reálnému potenciálu. Psychologický profil postav budete díky uplatňování charakterových stereotypů schopni vytvořit po dvaceti minutách (upjatá hysterka, nedoceněný génius) a místo se najde i pro veřejně pronášený „velký“ proslov, dotýkající se nejosobnějších prožitků. Oceňuji však, že Koland využil půdorysu mainstreamové novomanželské komedie proti očekávání a pozornost věnuje těm z postav, které si ji skutečně zaslouží, postavám (jako) z indie filmu. Nápad skloubit dva typy humoru (přisprostlý a „hřejivý“) a dva typy herectví (komediální exces, komorní podhrávání) není vrcholem tvůrčí invence, ale je to změna, což má mezi tucty splývajících romcom produkcí taky svou váhu. 60% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Malý intimní film, který pokud je vnímán z pozice Ramsey má v sobě mnoho emocí. Krásný dialogy vekterých není jediná věta navíc a výrazně pomahájí jak na reálnosti, tak na vykreslení jednotlivých postav. Například otčím Ramsey mně byl vyloženě odpornej. Addison Timlin zahrála Ramsey tak skvělým způsobem, že pro mně tuto dopusud neznámou herečku teď budu hodně vyhledávat. Není nic hezčího než když dojde ke spojení výborný film a výborný herecký výkon, to pak celkem logicky vzniká hodně vydařená filmová máta. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vše se točí hlavně kolem Lumpyho, ale já se přiznám, že jsem se zpočátku víc zajímala o Ramsey, kterou jsem tiše obdivovala, že to tak dlouho v tom příšerném prostředí zvládá a vůbec jsem se jí nedivila, když došla k určitému rozhodnutí v závěru filmu. A jak mě Lumpy hned z kraje vůbec nepřirost k srdci, tak v průběhu filmu jsem zjišťovala, že moje počáteční antipatie výrazně ustupují a na konci jsem ho měla za velkýho sympaťáka, ať měl postavu jakou měl. Vůbec celá druhá polovina byla v mých očích zajímavější, ale jinak nějak zvlášť Můj svědek nevybočuje z průměru. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

-''Kto priniesol tie 'lampy'? - Zhasnite tie 'lampy'.-Odneste tie 'lampy'!- Aké 'lampy'? '' Hoci slovo Lumpy zaznelo tak tisíc krát v tomto filme a už mi pekne pilo krv, koniec ma našiel nepripraveného a pekne som vymäkol, aby som bol úprimný! A Justin Long by už konečne mohol zapracovať na svojom imidži, do pidži... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Objektívne o hviezdu nižšie, avšak tak príjemnú indie feel good záležitosť som už nejaký ten týždeň nevidel, takže nemám dôvod si na nič sťažovať. Feel good je to aj napriek tomu, že je tu jedno smutné úmrtie, avšak príjemné prostredie, sneh, uvoľnení herci a nejaké to gitarové vybrnkávanie v mojich očiach zastrelo všetky nedostatky, ktoré sa mi tým pádom vôbec nechce vymenovávať. No a ide aj o ten typ filmu, k akému sa v budúcnosti môžete celkom radi vracať, napríklad takto o Vianociach. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Best Man Down je vcelku neotřele pojatá dramedy o přátelství. Ze začátku se film jeví jako další trhá americká komedie a docela mě překvapilo, že úvodní Lumpyho scéna je vlastně i prvoplánově nejkomediálnější scéna vůbec, zbytek filmu se totiž veze na úplně jiné emocionální vlně a film se dotýká komediálního žánru jen velice okrajově. Hlavním tahounem je samozřejmě Addison Timlin. Natolik funkční chemie mezi ní a Tylerem Labinem mě až zarážela. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že Tyler Labine nebude dobrá volba, ale naštěstí hned na začátku umírá. Role mu přesto sedla - ve filmu se ještě objeví. Není to zbytečně srdcebolné loučení s mrtvým přítelem, není to zbytečně přepjaté, i když pravda, co se týká té komické složky, tam to prostě nefunguje. Líbí se mi však, že to tvůrci zkoušejí i jinak než jen tradičně. Ještě trochu umu, ještě pár nápadů, lepší smysl pro humor a bude to dokonalé. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič moc - scenár síce zaujímavý, ale spracovanie vôbec nezaujalo, a ani herecké výkony nie. Komédia sa nekonala ani náznakom, no ale aspoň tá dráma ako tak fungovalo. Spočiatku sa to tvárilo ako dva rôzne príbehy, ktoré sa čoskoro spojili a potom už sa to vyvíjalo pospolu ruka v ruke. Hoci spočiatku som bol natešený, že to vyzerá veľmi perspektívne, napokon neskrývam sklamanie. Celé sa to nieslo v takej skleslej atmosfére, aj keď chápem, že po smrti blízkej osoby sa dá ťažko nejako rozptýliť a tváriť inak ako zmätene a neurčito. Ale celkovo, aj tie dialógy boli biedne, no aspoň zopár kusov deju upútalo. No z námetu s takýmto scenárom sa dalo rozhodne vyťažiť aj viacej. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Toto je v skutočnosti veľmi svieža a prekvapivá dráma o ľuďoch a tajomstvách, ktoré uchovávajú, a niekedy zvláštnych spôsoboch, akými sa stretávajú a nachádzajú lásku. Na konci som bol úplne prekvapený. 6/10 ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Celý film sa niesol v takej nijakej atmosfére, kde sa ani veľa nedozvedáme o postavách na to aby sme si k nim vypestovali nejaký cit. Lumpy a Ramsey pôsobili ako najzaujímavejšie postavy, ktorým keby sa povenovali trošku viac mohlo to byť viac ako priemerná dráma. A dej je príliš strohý na to aby oslovil bez vykreslenia charakterov postáv. 60-65% ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

No, určitě bych o tomhle snímku nenapsal, že je to komedie, spíš místy úsměvné drama o jednom neobyčejném chlapíkovi, ve kterém bylo mnohem víc, než všichni okolo čekali. Zajímavé, i když ne vždy zcela dotažené postavy, pěkný vizuál, velice povedený hudební doprovod, dobří herci... me likey! 70%! ()

noby 

všechny recenze uživatele

Komorní pohled na konec života Lumpyho, kolem kterého se točí celý film i přes jeho absenci po většinu času. Hrstka postav z jeho okolí začíná jako jednoduché stereotypy, a vždy postupně získávají hloubku a lidskost, a s nimi prostřednictvím interakcí s živým či už mrtvým Lumpym i on. I samotný film se snaží bilancováním mezi otevřeně komediálními či dramatickými postupy a tlumeným indie výrazem být spíš skutečnější než silnější, a sluší mu to. Jsou to spíš slabší čtyři hvězdy, ale za zaokrouhlení hodnocení o procento výš jsem zase rád. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že to po první patnáctiminutovce nabere úplně jiný směr, než každý čeká a že to pak dokázalo být víc než další road movie. Addison Timlin se vyplatí mít v hledáčku i dál a Justinu Longovi (toho kluka sleduju už od Waiting) by to už v té áčkové hollywoodské lize seklo. 7/10 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film je z roku 2012.Tehdy se zřejmě hledělo ještě na kvalitu.Za mě  - ve snímku bylo všechno dobře-scénář,výběr herců a kamera.Všichni se chovali nebývale přirozeně což ve fimech zpoza louže nebývá zvykem.Jen jsem zvědavá ,jestli by svůj zpackaný život jako měla Ramsey ,ukočírovaly stejně  staré dívky v reálu. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film s nie príliš originálnym príbehom bez výraznejších hereckých postáv. Postava Lumpyho je síce dobrá, ale T. Labine nevyužil potenciál jeho charakteru. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Justin Long je fajnovej herec, takže jsem se na jeho účinkování těšil. Ale vzhledem k tomu, že byl nakonec jednou z postav (společně s jeho snoubenkou a její rodinou), který do příběhu nevnášeli téměř nic důležitýho, bych jeho účinkování oželel. Příběh Ramsey (potažmo celý její rodiny) byl naopak velice zajímavej a byla škoda, že ho často rušily eskapády Justina Longa a jeho party. Aspoň, že díky závěrečný pointě a sdělení do sebe tyhle dvě dramaturgicky nepříliš vyvážený dějový linie pěkně zapadly. Průměrná dramedy žánrovka se sympatickou stopáží, která však měla na víc a určitě by jí pomohlo, kdyby se profilovala jako čistý drama. ()

Pavel82 

všechny recenze uživatele

Tohle není moc velká švanda... Na druhé straně dramatická stránka postupem času začíná fungovat na velmi příjemné úrovni. K sestříhání by se toho ale našlo spousta. 60% ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatickej filmík o ničem a přece o mnohém. O obyčejných lidech a jejich problémech a běžných starostech. Nic není přehnané, najde se pár úsměvných míst, ale spíš chvilek pro zamyšlení. Milá Addison Timlin, hezká muzika, možná moc krátká stopáž. Doporučuji ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

dost typický nezávislý snímek o přátelství. Musím říct, že jsem si to užíval. Milý, úsměvný film, chvílemi i vysloveně vtipný, který mě ke konci docela dojal. Děj je celkem jednoduchý, ale to není špatně, protože je to po celou dobu zajímavý příběh. Když k tomu přičtu, že je film orámovaný příjemnou hudbou, tak musím hodnotit vysoko. Herecky to bylo příjemně civilní. S tímhle filmem mi bylo dobře po duši, mohu jen doporučit ()

Reklama

Reklama