Reklama

Reklama

Život kočky

  • Francie Une vie de chat (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malá Zoé vyrůstá pouze se svou matkou a kocourem. Matka na ni však nemá příliš času, pracuje jako policejní komisařka a za nejdůležitější cíl své práce si vytkla nalezení vraha svého muže. Poté, kdy Zoé přišla o otce, ztratila také hlas. A tak ani nemůže říci svému kocourovi, jak moc ji trápí, že každičkou noc se vydává sám za dobrodružstvím. A není to dobrodružství ledajaké. Zoin kocour navštěvuje svého přítele, který se realizuje v oboru krádeže a loupeže takřka všeho druhu. Společně pak podnikají loupežné výpravy. (Snorlax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Zlodějská pohádka, která staví na poetice Paříže a příjemné dvourozměrné animaci. Příběh je sice hodně řídký a stereotypní, takže i hodinová stopáž se tu a tam táhne, ale vizuál a hudba vás přinuté tyto mezírky překlenout a vcelku si tento atmosférický animák užijete. Pařížské střechy mohou vyprávět spoustu příběhu, ale ten kde figuruje malá holka, zloději, policie a Kolos z Nairobi je jen jeden.. 70% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tak animácia je ozaj škaredá. Ani si neviem spomenúť, kedy som videl naposledy takú animovanú šerednosť, ako keby to kreslili decká. Škoda, pretože príbeh a jeho spracovanie sú o inom. Nechýba dobrodružnosť, dramatický náboj, v prípade zločincov vtip a dokonca sa objaví i pár trilerových prvkov. Škoda tej animácie. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič zaujímavé, dokonca by som povedal, že až hlboko podpriemerné. Príbeh bol síce príjemný, no na druhú stranu príliš jednoduchý a nie zrovna ničím výnimočný. Čo sa týka animácie, asi som už príliš rozmaznaný novými americkým animovanými rozprávkami, takže asi nie som plnohodnotne schopný oceniť aj tento štýl (aj keď pri tých japonských mi tá jednoduchosť príde celkom očarujúca). Proste taká malá mačacia detektívka s milým posolstvom, no nič viac. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud chce animovaný celovečerák uspět, stalo se v posledních dvou dekádách povinností přijít s námětem pro celou rodinu. Život kočky tenhle trend nenaplňuje, jedná se o snímek orientovaný výhradně na dětské publikum, a tudíž bez přesahu pro dospělý doprovod. Na druhou stranu určitě to není film hloupý, má určitou poetiku, která ho odlišuje od zámořských kousků a má i výtvarně zajímavé provedení. Pro ty, co jim nevadí návrat do dětských let a jsou schopni dívat se očima dětského diváka, to vůbec nemusí být špatná volba. Za mě 3,5, ale tentokrát jsem ochoten přidat, protože evropský animovaný film to nemá v konkurenci disneyovek vůbec jednoduché. Celkový dojem: 70 %. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený francouzský (i když v koprodukci) animák, ve kterém hraje hlavní roli kocour. Nemluví (oproti filmu Rabínův kocour), ale ladně utíká po střechách Paříže a moc dobře pozná, kdo je hodný a kdo ne. Příběh je sice jednoduchý, ale příjemně se rozvíjí a nezamotává - dějová linka tak zůstává čístá, což se mi líbilo. A pak ta animace! Příjemná, nenásilná, nevtíravá. Kam se na tohle hrabou všichni američtí zelení zlobři. Ale abych nehýřila jen pozitivy: končilo to až moc idylicky. Což je sice pro děti fajn, ale dospělý divák asi přece jen potřebuje přesvedčivější závěr. ()

Galerie (19)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama