Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 1

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (606)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle je jako celek velmi boží, bez slabých momentů, vše parádně odsýpá (stopáž je tu díky bohům jen hoďka a půl) a netuším, jestli scénárista jede na kokainu, nebo ne, ale každopádně to tak vypadá. Filmů, kde je hlavní postava absolutní, amorální svině pár je, ale jen málokteré fungují tak skvěle jako tenhle, kdy se tvůrci nijak nesnaží donutit mě hlavního parchanta litovat, po většinu filmu jenom naznačují, aby na konci k urputně nekorektní, černé a hrubé krimikomedii přidali i pokusy o psycholočinost, které jsou funkční a vzdušné. A taky se tu hodně chlastá, nadává, smilní a fakt nechápu, proč tu nejsou chapadla, jinak by to bylo boží už totálně. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

James je teď rozhodně v kurzu. Jde od filmu k filmu, jedna jeho role střídá druhou. Na tuhle novou jsem si ale musel nějaký čas zvykat, což se nakonec přece jen povedlo. Skoro přesně na míru, i když to byla asi první záporná, kterou pamatuju. Cynický, arogantní policajt na cestě za možným povýšením, hromada koksu, intrik, sexu, plus nezvykle rozkošně obrýlený Eddie, to jsou všechno věci, které mně opravdu udělali moc dobře. Tak asi na tři a čtvrt hvězdy a bez jeho hnusné, zrzavé bradky. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Když život a povaha namíchají v jednom třaskavější koktejl, tak z toho i distinguovanému chlapci mrdne, nic nového. Proč jeblo zrovna synku Mekevojc nepovím, vyčumte si to z filmu sami. S mírnou nechutí však musím konstatovat, že manipulativní trosku kus za poločasem rozpadu zahrál jako z partesu. Obzvláště vyzdvihuji poslední scénu, poslední větu, poslední úsměv- a kouzelný kontrast s následující animovanou částí titulí. Díky hlemýžďákovi za doporučení. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

prvá polovica ma pobavila svojou "neurvalosťou" - komédie takéhoto razenia sa dnes už tak často nevidia... druhá však podkopáva nohy prvej (a vice versa), akoby autorovi zťažkla "prdel", snažil sa naplniť rozjarenú uletenú formu nejakou vážnejšou myšlienkou, no výsledok je rozbitý a nekonzistentný celok, ktorý nefunguje - záver je banálny, neuveriteľný, slabý po stránke motivácie, myšlienky a "vysvetlenia" a vrhá pochybné svetlo na mnohé z toho, čo sa dialo predtým; škoda, lebo to má po drive a herci si to v karikovaných podobách rôznych archetypov a figúrok užívajú a svedčí im to; ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na Sviňáka jsem se dlouho těšil a hodně od něj očekával. Když jsem kdysi viděl film Trainspotting od stejného knihopisce, tak vidění Sviňáka bylo neodmyslitelné. Moc se mi to líbilo. James McAvoy zde působil naprosto slizce, jako správný sviňák. MUDr. Xavier Crement by ho ve svých knihách jistě nazval exemplárním kokotem. Hnán traumatem minulosti se pokoušel ze všech sil o svoje povýšení. Vzhledem k tomu, že veškerý policejní sbor kolem něj byl prezentován jako parta absolutních idiotů, tak to vypadalo, že drží povýšení ve svých rukou a je otázkou času. Kromě toho, že měl rád bílý prášek a sex, tak když zrovna byla nálada, tak si občas rád potýral své kolegy a odstraňoval tak z cesty veškerou svoji konkurenci. Nakonec byl však poražen sám sebou, což se dalo čekat. Utíkal před něčím, čemu nebylo úniku. Postupem stopáže se z pokryteckého bastarda bohužel stává zničený uplakánek, který už projevuje pouze záchvěvy bastardství, ale rozhodně to neubírá na kvalitě filmu. Přesně takhle si představuji takové ty lepší feťáky. Takřka dokonalé. Lepší 4*. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Film je natočen na motivy stejnojmenného románu od Irvina Welshe, který je rovněž autorem knižních předloh k filmům Transpotting (1996), Acid House (1998) a Extáze (2011). (Ajka1)
  • James McAvoy má schopnost zvracet podle své vůle. Díky tomu ve scénách, kde je Brucovi (James McAvoy) zle, zvracel McAvoy doopravdy. (Cheeker)
  • Bruce (James McAvoy) je fanouškem edinburghského fotbalového klubu Heart of Midlothian, v jehož barvách od Mary (Joanne Froggatt) dostane i upletenou šálu. (Koldyn)

Reklama

Reklama