Reklama

Reklama

Scenárista Marty (Colin Farrell) se zoufale snaží dokončit svůj nejnovější scénář, ale chybí mu inspirace. Tu se rozhodne hledat u svých dvou kamarádů: poněkud výstředního a většinou neza-městnaného herce Billyho (Sam Rockwell) a silně nábožensky založeného Hanse (Christopher Walken), který má za sebou poměrně působivou kriminální minulost. Tihle dva se příležitostně živí krádežemi psů, které po vypsání odměny vrací jejich zazobaným páníčkům. Proti tomuhle výnosnému byznysu má velké výhrady Billyho okouzlující přítelkyně Angela (Olga Kurylenko). Její obavy se mají brzy potvrdit…
Naštěstí Billy a Hans právě jednoho čtyřnohého mazlíčka unesli. Ovšem naneštěstí tenhle pes patří psychopatickému gangsterovi Charliemu (Woody Harrelson), který svého malého psíka nade vše zbožňuje. Charlie je nepředvídatelný, extrémně násilnický a rozhodně nemá potíže zabít každého, kdo má se zmizením jeho psa cokoliv společného. Vypadá to, že Marty bude mít o nadměrné množství inspirace postaráno. Ale dokáže s šíleným Charliem v patách zůstat naživu tak dlouho, aby scénář dokončil? (Bioscop)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (978)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je MacGuffin károvej kluk, nebo je zkárovanej kluk McDonagh? Něco o tvůrčím bloku, možné symbióze pacifismu a násilí ve filmu a okřídlené frázi, že nejlepší scénáře píše sám život. Meta meta omeleta. Jen je trošku zvláštní, že se opovrhuje hollywoodskými zvyklostmi a přitom když občas něco probleskne z jejich intencí, přináší to nebývalé grády.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Martin McDonagh | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Marin McDonagh, Graham Broadbent, Peter Czernin | Distribúcia: Momentum Pictures (UK), CBS Films (US) | Štúdio: Film4, British Fim Institute, HanWay Films, Blueprint Pictures | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 19,422,261 $ || Film, ktorý srší Farrellovskou divnosťou ala In Brugges. Ale tu je to na takej úrovni, že občas človek ani nevie, čo tým chcel autor povedať. Multinadhľad a výklad filmu nutný k nadpriemernej zábave. Inak sa divák trápi. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Divné. Tú štruktúru scenára, ktorá zo zdanlivo nezmyselného gulášu urobila príbeh, kde všetko so všetkým súvisí, v podstate obdivujem. Herci sú takisto super, Walken smrtiaci. Niektoré scény (cintorín, Olinka) vysoko zábavné. Ale celkovo tomu chýbala šťava. Alebo čokoľvek, čo by tomu dalo gule, tempo a ľahkosť a ubralo na pocite, že je to všetko strašne nasilu. Originalita za každú cenu tiež nemusí byť zlatá cesta. Proste... divné. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ra -ta-ta-ta, bum, bum, bum! Je v tom spústa emócií..." V časopise Cinema vyšla tomuto filmu slušná recenzia s prirovnaním k Tarantinovkám. To ma dosť navnadilo, ale výsledok ma celkom neuspokojil. Príbeh dokopy nič moc, ale tvári sa strašne cool. Je takmer isté, že po pár dňoch či týždňoch (ako kto) nebudete vedieť o čom to vlastne bolo. Snaha o drsnosť, čierny humor a nejakú tú "Tarantinovosť" je jasná, ale celý film je skôr zlepencom niekoľkých dobrých momentov i zopár drsnejších a nepredvídateľných. Kúzlo tej hry s postavami sa časom vytratí, pretože si na to divák rýchlo zvykne. Odstreliť staršiu dámu, či psa, podrezať si hrdlo ...za pár minút vám to bude pripadať normálne a psychopati vás už nemajú čím prekvapiť. Keď sa do filmu zažeriete priveľmi, tak sa z vás pravdepodobne stal ôsmy psychopat...60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Filmů, které začínají číslovkou sedm je mnoho, ale teprve až tento je opravdu švihnutý :) Colin Farrell is back! Když už měl někdo provést resuscitaci této irské ikoně, tak to samozřejmě nemohl být nikdo jiný než Martin McDonagh. Že tohle jméno málokomu něco řekne? V Bruggách byl jedinečný cestopisný snímek, ve kterém si Martin nedělal z ničeho moc hlavu a chytrými dialogy, absurdními situacemi rozhodně šetřil asi tolik jako sociál sedící u automatu s mincemi. Nicméně, od Brugg již uplynul nějaký ten pátek a jen z dávné slávy, přestože i kdyby natočil jen tenhle jeden film byl by pro mě legendou, se žít nedá. A tak se stalo přesně to co nikdo nečekal, Farrell se spojil s ještě větším psychopatem Rockwellem na pomoc jim přišel již od pohledu vyšinutý Walken, který mimochodem vrací lidem psy, které nejdříve Rockwell ukrade. Jestli vám tohle nedává moc smysl? Nevadí. Protože tohle je jen začátek. Vše se točí kolem bývalého člena Vietkongu, který sedí na posteli v jednom bordelu. Ve stejný okamžik někde pobíhají dva vrahové, kteří zabíjejí vrahy lidí. K tomu se nám ještě představí Woody jako milovník psů. V tomhle by měl guláš i absolvent Karlovy Univerzity. Netřeba nic prozrazovat, stačí jen vzít břitvu, obejmout své milé a nechat se unášet skvělým filmovým zážitkem. 80% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • V pôvodnej verzii scenáru mal byť shih-tzu zastrelený v prestrelke na konci filmu, no tvorcovia sa nakoniec rozhodli nechať ho nažive, aby nepropagovali násilie voči zvieratám. (HelenOfTroy)

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Hvězdy jako psychopati?

Hvězdy jako psychopati?

11.11.2011

Režisér příjemného překvapení V Brugách Martin McDonagh (foto) začne příští týden v Los Angeles natáčet novinku Seven Psychopaths. Sehnal do ní spoustu zvučných jmen, ale neobešlo se to bez problémů.… (více)

Reklama

Reklama