Reklama

Reklama

Smash

(seriál)
Ukázka z filmu 8
USA, (2012–2013), 22 h 56 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Theresa Rebeck

Předloha:

Garson Kanin (kniha)

Hrají:

Debra Messing, Jack Davenport, Katharine McPhee, Christian Borle, Megan Hilty, Anjelica Huston, Jaime Cepero, Brian d'Arcy James, Jeremy Jordan (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál Smash vypráví příběhy skupiny lidí podílejících se na uvedení velkolepého muzikálu o životě sexsymbolu 20. století - Marilyn Monroe. Pokud věříte, že drama naleznete jen na pódiu, jste na omylu. To, co se děje v zákulisí je mnohdy daleko horší. A také cesta za hvězdnými sny nemusí být vždy předem prohraná. (Napp)

Videa (15)

Ukázka z filmu 8

Recenze (46)

Napp 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy se mi nestalo, abych hodnotil seriál po první epizodě. Nikdy se mi také nestalo, abych mu dal 5* hned po první epizodě. Ale když se skloubí seriálový muzikál, dokonalé herecké obsazení a hlavně Marilyn Monroe, nemůže vzniknout nic špatného. Navíc na rozdíl od Glee má tenhle projekt jednu velkou výhodu, není určen jen teenagerům a zaujme tak širší publikum. Pomalu žádný pilotní díl ve mně nezanechal tolik emocí, jako právě Smash, a tak musím připustit, že je to prostě "Bomba"! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Musim uznat, že Smash mě bavilo. Sice jsem nemusel nedočkavě čekat na každou další epizodu, ale pokaždé když jsem si ho pustil, tak mě příjemně zabavilo. A to i přes to, že se nemůžu považovat za žádného velkého fandu muzikálů nebo divadel. Zvláštní věc je, že obě série nabídly postavu o které jste si nemohli myslet nic dobrého. I když je fakt, že Ellise z první série Jimmy rozhodně nepřekonal i díky svému závěrečnému polepšení. Ellise jsem upřímně nenáviděl o Jimmym jsem si jen řikal, že je fakt divnej a otravnej. Hlavně první série byla intrikami prolezlá natolik, že jsem si řikal, jestli už toho není trochu moc. Oblíbil jsem si hlavně Karen (Katharine McPhee) a Dereka (Jack Davenport), doufám, že je brzy zase někde uvidím. Závěr druhé série mi poskytl i dostatek emocí a já se tak mohl se Smash rozloučit s dobrým pocitem. ()

Reklama

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Po třech epizodách první série to na mě působí ploše, průměrně a nezáživně. Asi tomu ještě, jako fanynka muzikálů, dám šanci, ale zatím je to na 3 hvězdy. S Glee se to nedá srovnat, přesto si myslím, že kvality Glee to nedosáhne nikdy. Mimochodem, na tento seriál jsem přišla při hledání obrázku mé oblíbené norské sladkosti Smash! :) Editace 7.4.13 - po skončení první sezóny dávám 4 hvězdičky. Zlepšilo se to :) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Před pár lety vtrhlo na televizní obrazovky Glee. Rozujchaný teen muzikál plný sebezesměšňování a parodií hýřící barvičkami a dobrou náladou. Ukázalo se, že obecenstvo miluje muzikál, producenti v tom ovšem viděli především multimediální dojnou krávu. Televize, reklama, mp3 za menší či větší poplatek a tak dále. A tak chtěl americký televizní titán NBC napodobit FOX a pořídit si vlastní kravičku. K tomu si najal nejlepší producenty (Spielberg), zkušené scénáristy (tvůrkyně Theresa Rebeck je podepsaná pod desítkami scénářů televizních seriálů a hlavně je autorkou několika her z Broadwaye i mimo ní) a především hvězdné obsazení (roztomilá sympatická Debra Messing, důstojně stárnoucí Anjelica Huston či ďábelsky charismatický Jack Davenport). Smash měl proto všechny předpoklady se stát velikým hitem. Přesto se tak z několika důvodů nestalo. V samém jádru příběhu stojí rozpustilá neurotická spisovatelka Julia (Messing) a její nejlepší přítel, skladatel Tom (Borle). Ti dva si usmyslí vytvořit muzikál na motivy života božské Marilyn a nastartují kolotoč castingů, zkoušek, intrik a zákulisních dramat. Poměrně velká část vztahových okamžiků ale tak docela nefunguje, ať už kvůli naprostému nedostatku chemie mezi představiteli (Karen/Dev) nebo prostě proto, že je to nudná linka (problémy s Leem). Vůbec největší svízel je pak v konceptu nejzásadnějšího průběžného konfliktu, konkurence mezi nezkušeným kuřetem s božským hlasem Karen (McPhee) a protřelou Ivy (Hilty), která ani po letech tvrdé dřiny ne a ne se prosadit. Ten sám o sobě velice baví a táhne děj kupředu, problém ovšem spočívá ve faktu, že scénář (či jeho tvůrci) si očividně přeje, aby divák "fandil" Karen, já ale prostě nedokážu držet palce někomu, kdo si nemusel jít tvrdě za svým, nemusel na sobě makat a dlouhé roky nacvičovat, a prakticky mu všechno spadlo k nohám, tím spíš, když je to oproti někomu, kdo má minimálně srovnatelný talent a k tomu hromadu zkušeností navrch. A do toho je tu hrstka z nejotravnějších televizních postav vůbec (kdo v první sezóně umírá z Ellise, kterého jsem se nakonec dokonce naučil mít rád, připravte se, že ve druhé přijde někdo mnohem horší). Přes všechno řečené má Smash pár trumfů v rukávě. Několik postav je napsaných vyloženě skvěle (Julia, Derek a Ivy především), herci jsou převážně vynikající (nechci se opakovat, ale Messing, Davenport a Hilty především), a pokud nejsou vynikající herecky, alespoň zpívají jak o život (McPhee). Aura Marilyn Monroe je chtě nechtě magická, veškerá zákulisní dramata neuvěřitelně baví, a když sem tam padne nějaké bombastické hudební číslo, je těžké nemít na tváři spokojený široký úsměv. Právě za něj se nakonec musím přiklonit k té čtvrté hvězdě, která až do poslední chvíle o fous unikala. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo mě, že seriál o muzikálu může být tak napínavý, jako mě to nenapadlo u seriálu vláda. Ale má to všechno, co si můžu představit. Je to muzikál. Je to o muzikálu. Ten muzikál je o Marylin Monroe. Odehrává se to v New Yorku. Jsou tam sympatické postavy a příležitosti pro posuty hereček a zpěvaček jako Uma Thurman, Jennifer Hudson, Liza Minnelli… A všemu vévodí Anjelica Huston. A obdivuji, že po první ucelené řadě dokázali přijít s druhou, stejně originální a s konceptem dvou paralelních muzikálů, což navíc přinese i nové možnosti pro písně. I want more... ()

Galerie (260)

Zajímavosti (3)

  • Několik herců ze seriálu skutečně účinkovalo v broadwayských muzikálech. Megan Hilty (Ivy) hrála Glindu ve slavném „Wicked“, Christian Borle (Tom) si zahrál v kontroverním „Spamalotu“. Brian d’Arcy James (Frank) se objevil v muzikálových verzích „Titanicu“ a „Shreka“, Wesley Taylor (Bobby) pak v „Addamsově rodině“ nebo „Rock of Ages“. Will Chase (Michael Swift) účinkoval v „Rent“, „Aidě“ nebo „Billym Elliotovi“. Anjelica Houston (Eileen) nikdy v muzikálu nehrála, ale v roce 1969 ztvárnila Ofélii v broadwayské produkci „Hamleta“. (novoten)
  • Ve skutečnosti už proběhlo několik pokusů o muzikálovou adaptaci života Marilyn Monroe. Nejznámější neúspěch se zrodil v roce 1983, kdy se představení „Marilyn: An American Fable“ dočkalo jen sedmnácti repríz. Režii měl na starost Kenny Ortega. V hlavních rolích účinkovali Alyson Reed jako Marilyn a Scott Bakula jako Joe DiMaggio. (novoten)
  • Becky Ann Baker a Dylan Baker, kteří hrají rodiče Karen, jsou manželé i ve skutečném životě. Oba manželé současně patřili i ke stálicím muzikálů na Broadwayi. (novoten)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama