Reklama

Reklama

Smash

(seriál)
Ukázka z filmu 7
USA, (2012–2013), 22 h 56 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Theresa Rebeck

Předloha:

Garson Kanin (kniha)

Hrají:

Debra Messing, Jack Davenport, Katharine McPhee, Christian Borle, Megan Hilty, Anjelica Huston, Jaime Cepero, Brian d'Arcy James, Jeremy Jordan (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál Smash vypráví příběhy skupiny lidí podílejících se na uvedení velkolepého muzikálu o životě sexsymbolu 20. století - Marilyn Monroe. Pokud věříte, že drama naleznete jen na pódiu, jste na omylu. To, co se děje v zákulisí je mnohdy daleko horší. A také cesta za hvězdnými sny nemusí být vždy předem prohraná. (Napp)

Videa (15)

Ukázka z filmu 7

Recenze (46)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo mě, že seriál o muzikálu může být tak napínavý, jako mě to nenapadlo u seriálu vláda. Ale má to všechno, co si můžu představit. Je to muzikál. Je to o muzikálu. Ten muzikál je o Marylin Monroe. Odehrává se to v New Yorku. Jsou tam sympatické postavy a příležitosti pro posuty hereček a zpěvaček jako Uma Thurman, Jennifer Hudson, Liza Minnelli… A všemu vévodí Anjelica Huston. A obdivuji, že po první ucelené řadě dokázali přijít s druhou, stejně originální a s konceptem dvou paralelních muzikálů, což navíc přinese i nové možnosti pro písně. I want more... ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Akože muzikál o Marylin Monroe je ten najmenej originálny a cool nápad ever. Seriál o tvorbe tohto muzikálu je však na prekvapenie veľmi zaujímavý. Smash má slušné zameranie na postavy, pomerne komplikované pozadie ich vzťahov a intríg, ale hlavne parádne tanečné a spevácke čísla - aj keby pre nič iné, tak pre tie sa oplatí seriál pozerať. ()

Reklama

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Po třech epizodách první série to na mě působí ploše, průměrně a nezáživně. Asi tomu ještě, jako fanynka muzikálů, dám šanci, ale zatím je to na 3 hvězdy. S Glee se to nedá srovnat, přesto si myslím, že kvality Glee to nedosáhne nikdy. Mimochodem, na tento seriál jsem přišla při hledání obrázku mé oblíbené norské sladkosti Smash! :) Editace 7.4.13 - po skončení první sezóny dávám 4 hvězdičky. Zlepšilo se to :) ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Doufal jsem, že mě pilot uchvátí nebo znechutí, při sledování jsem však zažil oba pocity. Vytýkat klišiodnost postav a celýho děje nemá smysl u tohohle typu seriálu, Smash s nimi pracuje velmi dobře, přesto ve mě zůstala po skončení pilotu určitá pachuť a pocit, že to mohlo dopadnout ještě lépe. 70% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak já se vám teda přiznám: už od Pirátů z Karibiku a Párování mám slabost pro Jacka Davenporta. Ten chlap perfektně zvládá kupu hereckých poloh, má unikátní charisma a naprosto boží hlas - na první poskecg rozpoznatelný, hluboký baryton s posh britským přízvukem, u kterého si nemůžete být jistí, jestli si z vás dotyčný sarkasticky neutahuje. Smash jsem dala šanci kvůli němu a rozhodně nelituju. Hlavní hrdinka se zlatým srdcem a krásným hlasem, drsné a falešné prostředí broadwayských umělců, fajn dialogy, choreografie a skvělé originální písničky (jdi se bodnout, Glee!). Seriál se asi bude víc líbit ženám (jde tu hodně o vztahy krásných lidí, zpívání, podrazy, lásku, nedorozumění...), ale alespoň první série je příkladem toho, jak se něčeho směřovaného na ženské publikum zhostit originálně a s nadhledem. Oh, a Davenportův drsný režisér Derek je samozřejmě k sežrání a krade si pro sebe každou scénu, ve které je. ()

Galerie (260)

Zajímavosti (3)

  • Několik herců ze seriálu skutečně účinkovalo v broadwayských muzikálech. Megan Hilty (Ivy) hrála Glindu ve slavném „Wicked“, Christian Borle (Tom) si zahrál v kontroverním „Spamalotu“. Brian d’Arcy James (Frank) se objevil v muzikálových verzích „Titanicu“ a „Shreka“, Wesley Taylor (Bobby) pak v „Addamsově rodině“ nebo „Rock of Ages“. Will Chase (Michael Swift) účinkoval v „Rent“, „Aidě“ nebo „Billym Elliotovi“. Anjelica Houston (Eileen) nikdy v muzikálu nehrála, ale v roce 1969 ztvárnila Ofélii v broadwayské produkci „Hamleta“. (novoten)
  • Becky Ann Baker a Dylan Baker, kteří hrají rodiče Karen, jsou manželé i ve skutečném životě. Oba manželé současně patřili i ke stálicím muzikálů na Broadwayi. (novoten)
  • Ve skutečnosti už proběhlo několik pokusů o muzikálovou adaptaci života Marilyn Monroe. Nejznámější neúspěch se zrodil v roce 1983, kdy se představení „Marilyn: An American Fable“ dočkalo jen sedmnácti repríz. Režii měl na starost Kenny Ortega. V hlavních rolích účinkovali Alyson Reed jako Marilyn a Scott Bakula jako Joe DiMaggio. (novoten)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama