Reklama

Reklama

Hitlerovi lékaři - Vražedné reformy

(seriál)
  • Velká Británie Hitler's Doctors Deadly Reforms
všechny plakáty
Velká Británie, 2003

Obsahy(1)

Dokument pojednává o vražedných reformách tzv. vyčištění říše od neárijců, ale i o některých pozitivněji laděných úspěších, dosažených německými lékaři. (sator)

Recenze (10)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pravdivé, hoci nie najvhodnejšie pre klasického obývačkového diváka a laika. Veľká časť sa zaoberá programom eutanázie, ktorú slniečkári tak vehementne dnes obhajujú a pritom je to metóda najviac preslávená práve nacistami. Zaujímavou informáciou bolo tiež zistenie, že rakovinotvorné dopady fajčenia ako prví odhalili práve nacistickí lekári. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

SPOILER ! Genetické zdraví a rasová čistota - cíl německých nacistů, který začali praktikovat po vítězství ve volbách 1930 a 1933. Zdraví přestalo být osobní věcí člověka, stalo se povinností ve prospěch země. Podpora porodnosti. Propagace očkování, hygieny a zdravého životního stylu. Založení národního registru zdraví. Pacienti rasově nečistí byli pečlivě evidováni, ale nesměli být léčeni. Povinná sterilizace psychicky a dědičně nemocných, handicapovaných a rasově méněcenných od roku 1933. V plánu byla rovněž sterilizace 30 miliónů Slovanů. Program Eutanázie sloužil k usmrcení lidí "nezasluhujících si života". Fyzicky i duševně postižené dětí a dospělí, nevyléčitelně nemocní, lidé, kteří z nějakého důvodu nemohli pracovat. Díky propagandy si oba programy získaly podporu široké veřejnosti včetně lékařů a vědců, kteří je vykonávali. Centra pro usmrcování byla zřízena po celé zemi, většinou jako součásti nemocnic. Kvůli děsivým dobovým záběrům nedoporučuji tento snímek citlivým divákům. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Špatný dokument. Málo faktů, zato hodně drama. Minimum dobových záběrů. Účel je evidentní - vyvolat v citlivém divákovi pocit hrůzy. U slabších jedinců se to asi povede, ale kdo je schopen používat mozek, zjistí, že strávil čas zbytečně nad něčím, co mu mnoho nedalo. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Všichni víme, že nacisté byly svým chováním podobní psychopatům nechápající empatii k určitým lidem. A tento dokument nám ukazuje sadismus nejvýše postavených lékařů třetí říše, které bylo nesoucitné a zahrnovalo vraždění, pokusy na lidech či sterilizaci osob příšernými metodami. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jak zde již bylo zmíněno - je tam časté opakování stejných záběrů, které sice měly silný efekt, ale znovu to poukazovalo na to, že nemají dostatečné množství záběrů...Chtělo by to více zpracovaných informací a dokument by mohl být hned lepší...Ale i tak jsem byla spokojena a zhnusena zároveň. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument je souhrnem nejznámějších zvěrstev "lékařů" Třetí říše. Občas ukáže i fotografie jednotlivých obětí nebo propagandistická videa. Je to odporné a neuvěřitelné. Některé informace by mohly býti rozebrány více zeširoka a detailněji, nicméně to už bych se asi koukat nevydržel. ()

cmman 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších kousků. Moc mu nepřidává kromě chaotického zpracování ani časté opakování záběrů... ()

gfrusvk 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o nemeckom lekárstve vo vojnových rokoch, ktoré bolo v tej dobe na vysokej úrovni. Jediné čo mi na tom filme vadí je ten komentár moderátora ktorý je snáď ešte horší ako celá nemecká propaganda, snaží sa divákov presvedčiť, že všetko čo nemci robili bolo zlé a očierňuje nemecké lekárstvo kde sa len dá... Celý dokument je natočený štýlom, že vytrháva veci z kontextu aby si antigermanistický komentátor mohol mlieť svoje žvásty o tom akí boli všetci nemci do jedného zlí zlí zlí... Nezastávam sa nacizmu, ale čakal som, že to bude čisto vedecký dokument, bez politických predsudkov. Ale ak si tieto veci odmyslím tak som sa dozvedel presne informácie ktoré ma zaujímali, bez toho aby som sa začal kedykoľvek nudiť.. Pre ten stupidný komentár 4 hviezdy... ()

Reklama

Reklama