Reklama

Reklama

Stranou Satana

  • Francie Hors Satan (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Na Opálovém pobřeží, na okraji Lamanšského průlivu nedaleko bažinaté vesnice, žije zvláštní muž, který se protlouká životem, pytlačí, modlí se a zakládá ohně. Tulák, který směřuje odnikud nikam, vyhání zlo z vesnice pronásledované ďáblem a staví ji tak stranou Satana. Třetí celovečerní film Bruna Dumonta je filmovým zážitkem, silně apelujícím na divákovy city. Hluboce se v něm inspiruje krajinou Opálového pobřeží na severu Francie, světem písečných dun, lesů a močálů, kde každý rok jako dítě trávil čas. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (41)

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Hors Satan / OUTSIDE SATAN / Stranou Satana) - Ať jsem se snažil sebevíc pochopit o co tu šlo, stejně se mi to nepodařilo. Za unikátnost a za nemožnost na tento film lehce zapomenout musím ohodnotit... - 5. 7. 2011 - kino Městské divadlo - Karlovy Vary - 50% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Do Varů jezdím už pátým rokem a nevybavuji si za tu dobu film, který by dokázal vypudit tolik diváků z projekce před závěrečnými titulky, jako byl tento. Ačkoli to dělávám extrémně nerad, asi po půlhodině jsem se k nim přidal i já a odešel ze sálu - natolik mě ten film odpuzoval a iritoval. I takové snímky si své diváky bezpochyby najdou, ale bohužel to není můj případ. Až se zdráhám jakkoli hodnotit, přesto za mě dávám jednu opatrnou *, aby mě přízrak této bizarnosti nepronásledoval po nocích. ()

Reklama

Davson 

všechny recenze uživatele

Docela těžce stravitelné a špatně uchopitelné i na Dumonta, jeho dva předchozí filmy mě oslovily podstatně víc, tohle bylo trochu na jiné vlně. Přesto není sporu, že Dumont je jeden z nejzajímavějších tvůrců současného art filmu. Něco jako Glauber Rocha - stojí za to ztrácet čas s jejich filmy a přemýšlet o nich, i když sledování může být chvílemi ne zrovna příjemné :) ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Kritici analyzujú do hĺbky toto dielo, akoby sa snažili vidieť niečo v obraze Čierny štvorec od Kazimira Maleviča (hoci nakoniec sa prišlo na to, že on v sebe ukrýva iné maľby). Padli slová ako "archaický, predkresťanský". Pritom je to tak prosté. Odkiaľ ideme, čo sme, kam smerujeme, čo je zmyslom všetkého toho snaženia, existencie. Lakársky toluén bol kedysi za tridsať korún, teraz to bude určite obdobne. Šup šup, bežte si ho do farieb lakov kúpiť, aspoň tam, kde sa to ešte dá. Napríklad vo Fiľakove to vraj starosta zakázal. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Muž a mladá žena spolu chodia na prechádzky. Melancholicky zvlnenou krajinou mokradín a šachoriny. Polo zarastené piesočné duny. Kukuričné polia, kravy. Vidiecka pustatina bez výrazného turistického cieľa. Bez ľudí. Vzťah bez sexu. Málo stromov. Sem-tam prehodia vetu. Muž pomôže žene vyriešiť problém s mužmi, čo ju obťažujú. Občas sa posadia v tráve a mlčky hľadia do krajiny pred sebou. Krajinu zachváti požiar, dievčinu neznámy násilník. Muž prespáva v krajine pri rozpadnutom múriku. Keď prší, zmokne. Dievča pripravuje chlapíkovi obložené chleby. Po násilnom prepadnutí slečny sa stane zázrak. Za odmenu sa chlapovi ujde vlčiak. Kráča so psom po ceste. V ústrety budúcnosti. Dievča sa zmieruje s matkou. Kontemplatívne, no k dokonalej spokojnosti o trošičku dlhšie. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama