Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

runner85 

všechny recenze uživatele

Silný film ! Ale ! pôsobil na mňa dosť amatérsky, nato že išlo o skutočnú udalosť to mohol pán režisér spraviť aj lepšie, prvá polhodinka kde sa len sexuje mohla byť nahradená dačím čo by do toho filmu pasovalo viacej, a ten zvyšok plánovanie vraždy a súd mohli spraviť aj lepšie, dokonca aj toho mafiána mohli spraviť lepšieho, celkový dojem je teda priemerný ... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $480,811Tržby Celosvetovo $703,811║ Sex, drogy a šikanovanie sú hlavnou témou tohto filmu, z časti podaného dosť surovo a dá sa povedať o to vierohodnejšie. Tento príbeh bol inšpirovaný skutočnými udalosťami, keď sa partia mladých ľudí rozhodne skoncovať z jedným z ich blízkych priateľov, ten pre svoje sklony k násiliu moc nezapadol do tejto partie a tak po tajnej dohode v tejto partii mladých nastáva zavraždenie tohto nechceného chlapca. Vo filme je zachytené dosť husté napätie medzi touto skupinkou mladých ľudí, ktoré vyústi k úplnému zlyhaniu a úpadku mysle na samé dno, čo v konečnom dôsledku vyznelo v najvyššie možné tresty pre túto mládež. Trošku ma prekvapil Brad Renfro, po hereckej stránke si svoje odviedol samozrejme ale skôr zmenou vzhľadu, lebo som ho vôbec nespoznal vo filme je o dosť pribratejší než keď som ho videl vo filme Apt Pupil. /60%/ ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvotné znechutenie z lacinej snahy šokovať otvoreným zobrazením sexuálneho života losangelských teenagerov sa po kľúčovej scéne mení vo veľmi dôveryhodne zobrazenú reakciu týchto spratkov na čin, ktorý spáchali. Nie tak koncepčne ujasnené a presné ako Kids, ale ani nie tak tápajúce a prázdne ako Ken Park. Bully je niekde medzi. Slabšie 3* než tie, ktoré odomňa dostal Alpha Dog. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"Huba plná keců, ale když dojde na věc, tak se všichni z toho precizně po*erou." Tudíž pravidlo - "Vše si řádně prvně rozmyslet a připravit" :D :D Z počátku byl film fakt příšernej, ale těch posledních cca 45 minut jsem byla vážně zvědavá jak se to vyvrbí, jelikož jsem neměla o tomto "činu" informace, takže jsem vůbec nevěděla, co mě nakonci čeká. Tudíž 3* jen za tu závěrečnou část, kdy mi spadla čelist při posledních záběrech filmu... ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Zdařilý psycho drama. V první části se seznamujeme se s jednotlivými postavami a vztahy mezi ostatními a teprve ve druhé části plánují přátelé vraždu. Ten film působí velmi dramaticky od začátku až do konce. Výborně natočené a ten kdo nemá má rád psycho at se raději nekouká. Zklamalo mě nízké hodnocení na csfd to je opravdové psycho. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". (Musak)
  • Původní tresty za vraždu se objevují v závěru filmu. Ve skutečnosti byly však tresty u některých aktérů později sníženy. Martymu Puccio (Bred Renfo) byl zrušen trest smrti a místo toho byl odsouzen k doživotnímu vězení. Lisa Connelly (Rachel Minner) byla propuštěna 3. února 2004. Alice Willis (Bijou Phillips) byla propuštěna 16. září 2001. Derek Dzvirko (Daniel Franzese) byl propuštěn 1. října 1999. Heather Swallers (Kelli Garner) byla propuštěna 14. února 1998. (megan017)
  • Slovo "fuck" a jeho deriváty zazní ve filmu 274 krát. (Musak)

Reklama

Reklama