Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

klerik 

všechny recenze uživatele

ALPHA DOG+KLASS Tento film je niekde inde ako KEN PARK. Opäť sa tu bije clarkovská erotická prvoplánovanosť so snahou byť výpoveďou. Filmov rozoberajúcich podobné témy je viac a takmer všetky sú lepšie. Larry Clark si však ide svojou cestou a mňa ani moc neznechucuje... 70% ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

FATALIZE! Doposud neprekonaný Clarkov majstrštyk. Odvážnejšie a ešte o kousíček lepšie ako jeho predošlý home-run Kids (btw, Ken Park je nuda). Florida. Brad Fucking Renfro (RIP). Napumpovaný soundtrack (Cypress Hill, Tricky, Ol Dirty Bastard). Tento replay po rokoch som si náramne užil. White trash classic! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, film se dá shrnout poměrně rychle. Jeden týpek má kámoše, kámoš je debil a tak toho týpka občas seřeže a vůbec mlátí skoro všechny kolem (i holky). A tak se rozhodnou, že ještě s několika dalšími ho zabijou. A nakonec to s nimi dopadne velice špatně. To je celý. Akorát, že ve filmu to trvá mnohem, mnohem, déle takže je to šílená nuda proložená věčným souložením na které jsme si u Clarka už zvykli (mám pocit, že je trochu ujetej). ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já na Larryho Clarka nedám dopustit. Bravurně se zhostil nelehkého úkolu nafilmovat skutečný kriminální příběh, který šokuje brutalitou a surovostí. Počínání hlavního hrdiny, jeho přítelkyně a dívky, kterou zavražděný téměř znásilnil, lze možná pochopit a částečně ospravedlnit, protože všichni byli vystaveni velkému teroru, jak psychickému, tak i fyzickému. Samozřejmě nechybí otevřené sexuální scény, ale to už ke Clarkovým filmům zkrátka patří. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další nevydařený film na celkem slušné téma, které dokáže něco nabídnout tady se na herce nedá pomalu ani dívat. Zkaženost je prostě všude. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Šikana trpí tým, že sa (polo-schopný) režisér celý čas nevie rozhodnúť, či natočí rekonštrukciu skutočných udalostí alebo ich variáciu ako sondu do mentality rozmaznanej americkej mládeže. Schizofrénna charakterizácia postáv nedovoľuje divákovi aby sa s nimi sžil, aby prenikol do ich psychiky až mu je nakoniec totálne jedno, kto, koho a prečo vlastne zavraždil. Šanca na tvrdú, sociálno-kritickú relfexiu stavu spoločnosti vyšumela do prázdna a mne v pamäti najviac utkvelo obnažené telo mimoriadne rajcovnej Bijou Phillips. To ma síce nectí, ale zamyslieť by sa nad sebou mal hlavne Larry Clark. Pár svetlých momentov totiž dáva tušiť, že scenár ponúkal o dosť viac. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

místy zajímavé, místy směšné, místy bizarní a místy k nepochopení, ale přesto celkem působivé, proto s odřenejma ušima tři. [5.5/10 listopad 2009] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Předně se tohle nedá brát jako generační výpověď. Film se soustředí na skupinku katalogových blbců, které nezajímá nic jiného než hulení, sex a poflakování se a když tahle partička zosnuje vraždu, je celkem jasné, jak to celé nakonec dopadne. A ta doba po vraždě se mi líbila ze všeho nejvíc, protože na rozdíl od podobně laděných filmů tu tvůrci pracovali s reálným chováním všech zúčastněných. Vlastně totéž se dá říct i o době před mordem, jen se to všechno neslo v kopulačním rytmu proloženém potahováním z jointů a všudypřítomným fuckováním. Nic hlubokomyslného, ale mě bavilo dívat se na známé tváře, které tehdy stály na začátku kariéry a stejně tak na Renfra, který i tady ukazuje, kam to mohl dotáhnout. 70% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Film ktorý sa pokúša navodiť dojem niečoho, čo v skutočnosti nie je. Šikana je vďačné téma, avšak treba ho uchopiť za ten správny koniec. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byl jsi jeho nejlepší kámoš, takže budeš pro poldy hlavní podezřelý !!" - "Ty vole, co ?? To bych snad kurva měl bejt spíš až ten poslední, kdo je napadne.." Velmi silný a rozhodně i režijně dost zajímavý film Larryho Clarka.. Jen mi hlava nebere, kdo vlastně do role zmrda, kterej všechny kolem šikanuje, vybral zrovna Nicka Stahla jeho hereckým schopnostem navzdory.. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Bol som dosť znechutený, keď som tento film videl. Bolo to nielen skutočnosťou, čo vykonali, ale aj spracovaním. Nepáčila sa mi ani tá snaha o silnú sexuálnosť. Drogy, sex, vraždy, hlúpi mladiství, hlúpi dospeláci. Celkovo dosť smutné, ale spracovanie nevyšlo tak, ako by sa patrilo. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Živě si pamatuju, jak se mnou zamávala Clarkova prvotina Kids. Tenkrat jsem byl plus mínus ve věku hlavních protagonistů, dokonce s podobnými zájmy (skejt, brusle, zahálka... drogy a holky ne, tam jsem se ještě nechytal :D), takže identifikovat se s osudy parchantů nebylo tak těžké. Kdo by to tenkrát tušil, že autor neproniká do mentality mládeže naposled. Ken Park nebo právě Bully jsou další drsnou hovězinou, která vás zhnusí v plné čáře. Jakoby se Clark uměl ponořit do hlav nevycválaných děcek, vybrat exemplární případy a nasázet je do neveselého příběhu. A to ostatní se musí dostavit samo. Ruku na srdce, autor není žádnej umělec - film je surový, místy až neumětelský, ale to jakoby dodávalo na intenzitě samotné závažnosti tématu. Když pominu místy přímo až debilní dialogy, nevybavuju si místo, u kterého bych netrnul nějakým druhem zhnusení... ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Před sledováním tohoto filmu jsem si ho našel na této stránce a potom jsem musel dávat komentářům za pravdu. Bylo to samoúčelné, naivní, nereálné, zkrátka podivné. Jsem přibližně ve věku hlavních postav, a tak vím, že dnešní teenageři (aspoň čeští) se fakt nebaví stylem "jo, měl k***a bezvadný péro a pak mě k***a skvěle hodinu lízal p*ču". Larry Clak si hraje na velikého odborníka na problémy současné mládeže, ale s tím je bohužel úplně vedle. Ve filmu se to projevuje tím, že některé scény, původně myšlené vážně, jsou nakonec až směšné. Příkladem budiž scéna z auta, kde si Bobby a Marty povídají asi takhle "K***a, drž už hubu ty z***e!" "Coo? Já jsem z**d? Ty jsi z**d ty debile!" "Neřikej mi debile ty za******j k****e!" Bum rána pěstí. "Auu, ty č****u, tys mě praštil!" "Auu, k***a, tys mě taky praštil ty z***e!" "Neřikej mi z***e!" Bum další rána pěstí. Kdyby Clark nechtěl za každou cenu šokovat a občas se trochu uklidnil, film by byl o dost silnější. Příběh na to má. A tady už se dostávám k tomu, proč uděluju tak vysoké hodnocení. Přes všechny kolapsy, když se film dostal do stádia vraždy, tak jsem napětím nedýchal. Ta scéna byla natočena skvěle zmateně. Jak všichni pobíhají kolem, neví co dělat, a tak na sebe řvou. Pak události nabírají rychlý spád - nervy tečou, svědomí hryže a všechno se provalí. Trest, který následuje, je přehnaně krutý. A právě ten závěrečný sestřih je to, co mě na tomhle filmu dostalo nejvíc. Možná jsem jednoduchý divák, ale film u mě splnil svůj účel - v průběhu jsem byl napjatý a na konci si připadal jako přejetý válcem. Uvědomuju si spoustu záporů, ale nemůžu jinak. Mě to prostě bavilo. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar Kids. Nie je to zlé, ani dobré, nijaké... Clark si vždy vie vytvoriť odpudivé charaktery a aj tie emócie na oboch stránach. O kontroverznosti nemože byť ani reč s Kids nasadil látku prilíš vysoko a Ken Park to už len úplne dorazil... Koncepcia, ale nie je zlá (aj keď zdlhavá), pri konci to začne fakt na maximum šlahať a dokázalo to splniť svoje efekt. Samoučelne určite, ale mne to svojim sposobom nevadí. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Silný film ! Ale ! pôsobil na mňa dosť amatérsky, nato že išlo o skutočnú udalosť to mohol pán režisér spraviť aj lepšie, prvá polhodinka kde sa len sexuje mohla byť nahradená dačím čo by do toho filmu pasovalo viacej, a ten zvyšok plánovanie vraždy a súd mohli spraviť aj lepšie, dokonca aj toho mafiána mohli spraviť lepšieho, celkový dojem je teda priemerný ... ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Najprv každý s každým súloží, medzitým sa sfetujú, potom každý s každým hovorí o tom, ako zabijú Bobbyho (Bobbyho z debaty vynechajú), potom zase všetci súložia a pri tom fetujú, miestami niekto dostane cez držku a nakoniec zase každý s každým preberá, kto čo urobil a neurobil. A aby som nezabudla, fetujú. Súčet IQ celej partie vydá tak na jedného priemerne inteligentného človeka a ozaj, ...stále súložia a fetujú. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Bohuzel strasne naivni kousek, kteremu verim asi tak vysi trestu pro skutecne vrahy. Zbytek je umele provokatyvni velke hloupe nic. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tak takhle si žije znuděná mládež z L.A. Výborně jsem se bavil. Dobře obsazená úchylná záležitost a (v českém dabingu) neslýchaně hláškující démonický záporák Nick Stahl. ()

Reklama

Reklama