Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Olafson 

všechny recenze uživatele

U nás by půlka toho vražedného panoptika dostala jenom podmíněné tresty, takže jsem byl nejvíc překvapený z toho soudního finále. Forma je u všech mnou viděných filmů Larryho Clarka (Bully, Kids, Ken Park) úplně stejná, takže už šokovat ani nemůže, tenhle film se mi ale jeví ze jmenovaných nejzajímavějším. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Humus hudba, statický děj, spousta nudných pasáží. Sice chápu, že je film určen jiné věkové skupině, ale i tak se mi zdá, že je to naprostá ptákovina. 2012071710217/10730 ()

kelto44 

všechny recenze uživatele

Film je založený hlavne na sexe, šikane a nevydarenej pomste, ktorá zmenila osudy všetkých účastníkov. Prvú hodinu filmu to bol veľmi nudný film, takže ma to nútilo to vypnúť. Ďalšia časť filmu už stála za to a z nudného sexu, ktorý sa tam ukazuje asi 10x za 15 minút sa z toho stal veľmi slušný film a tak zo slabej jednej hviezdičky pridavám ďalšie 3.. na filme sa mi hlávne nepáčila postava Lisi a Ally, pretože sa cez celý film chovali tak dementne, že som bol nasratý a chcel som to strašne vypnúť.. Aj keď sa ako mentali chovali všetci z bandy (až teda na toho gangstera, ktorý ten brain mal a v nejakých situáciach rozmýšľal logicky a nie ako ostatok).. Posledná scéna filmu mi prišla celkom vtipná a som prekvapený, že fízla ktorý zatkol bandu, hrá ten istý fízel v reále.. ale tak slušný priemer, dal by som možno aj 4*, ale tak.. malé, malé kozy pri sexe no.. /69%/ ()

MORION 

všechny recenze uživatele

Tak retardovane obsadenie mozte zhliadnut snad len v snimkoch o psychiatrickych klinikach a ustavoch. Par svetlych momentov, hlavne na zaciatku filmu to naozaj nezachrani. To co sa zda byt na zaciatku ako celkom dobry film ma v podstate od prvych par minut uz len klesajucu tendenciu.. ()

miho-sai odpad!

všechny recenze uživatele

asi tři čtvrtiny filmu jsem si říkala, že ještě že je většina těch herců tak prkených a nepřesvědčivých a já teda nemusím věřit tomu, že tak pitomé děcka někde na světě doopravdy existují. bohužel titulek na konci filmu "založeno na pravdivých událostech" mě ubezpečil v tom, že mé původní obavy byly pravdivé. teď lituju, že jsem se na to vydržela dívat, i když jsem nenáviděla všechny postavy a za samotné herce se cítila trapně. ztáta času. ()

wakuum_23 

všechny recenze uživatele

Drogy,chlast,sex,násilí.....a La Larry Clark. Ale tentokrát s tím...že tohle se opravdu stalo...nebo alespon tak nějak podobně...každopádně styl ktery tento režisér má do tohoto filmu báječně zapadá. ()

Madax 

všechny recenze uživatele

Tato "teenagerská dramata", nebo jak bych to nazval, kterými nás zásobuje Larry Clark, jsou mi o několik tříd sympatičtější než teenagerské komedie. Šikana je dobrý film, na němž jsem nenašel vážnější nedostatky, i když netvrdím že nemohl být ještě lepší.... sice pokulhává ve své až křečovité "realističnosti" - jinými slovy snaží se diváka za každou cenu šokovat, vyvolat požadované reakce, ale to přeci dělal i Requiem za sen, a jak ho každý chválil. Oba tyto filmy jsou zhruba stejně kvalitní, oba vynikají zoufalou snahou oblbnout diváka a hezky si s ním pohrát, oba se tváří kdovíjak aktuálně, ve skutečnosti jsou však zhruba stejně realistické jako Tajemství loňského léta... Tím nechci Šikanu nějak odsuzovat, naopak, je to skvělý film, jenom ho neberte až moc vážně - je to jen film, žádná dokumentární sonda do života americké mládeže :). ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

S hodnocením porna pro chudé a přáním komplet eletrického sezení pro všechny se dokážu ztotožnit. Jinak mě to nic nepřineslo. Umělé násilí, nuda, naivita všech rádoby tvrdých amíckých mlaďasů i okolí a blbě zpracovaný příběh, založený tak max na válení se po sobě, blbou trávou a stejně dementním zbytkem rodiny, je hrůza. Škoda. ()

Pan.Antonin odpad!

všechny recenze uživatele

To měl být normální film, nebo nějaké porno? V první půlhodině se totiž kromě sexu prakticky téměř nic jiného nedělá. Teda ještě kromě přehlídky demence hlavních (i vedlejších) postav, jakýchsi pokusů o vykreslení americké mládeže a občasných náznaků nějaké dějové linie. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 4/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 1/10 ... Celkový dojem: 3/10. ()

Tlakomor 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o tom, jak dítě, které není milováno svými rodiči může vyspět do arogantního a mladé ženy znásilňujícího muže. Zaslouží si za to ale zemřít? V průběhu filmu jsem si říkal, jak nesmyslný celý příběh vlastně je, a že nikdo nemůže byt tak hloupý jako oni představitelé. Konečné titulky, kde se dozvídáme že se tento případ doopravdy stal mě vážně překvapili. „American teens are hold build differently ig“. I přesto že je zde jako v každém Larryho filmu vyobrazen přehršel všelijakého násilí, drog a sexu, působí zde tyto scény prázdně a bez dopadu. Na rozdíl od jeho předešlých filmů jako jsou Kids či Feťáci se jedná o film více zaobírající se vraždou a jejím dopadem nežli samotnými vztahy mezi postavami. To, co miluju na jeho předešlých filmech jako by zde nebylo vůbec či pouze sloužilo jako návnada na spuštění filmu. Ponaučení z tohoto filmu je následující: Pokud chcete někoho vážně zabít, udělejte to prosím sami a pořádně, a ne se svými vyfetovanými kamarády, a hlavně ne na pobuzení nějaké ženy. 60% ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

Partička vysmaženců se rozhodne udělat to nejlepší možné co můžou, aby se zbavili 5ti kilovýho tyrana. Až na to, že je zde od začátku dost "přebobrováno" tak to není zdaleka tak zlé jak se zde píše. Film odsejpá, nenudí a navíc je inspirován skutečnou událostí což tomu dává ve finále solidní váhu. Já se bavil a už od začátku jsem si přál aby slizáka Stahla někdo kuchnul. ()

Disha 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to bylo tím že jsem film viděl s českým dabingem,ale byla to naprostá hrůza.Uvažování celé skupiny bylo naprosto ujeté-takhle neuvažují ani největší magoři!Do toho ten dabing- hrůza-jedna hvězdička je až moc. ()

jamall666 

všechny recenze uživatele

I kdyz tento film ma celkem nizke hodnoceni, tak mam rozdilny nazor od vetsiny. Zajimavost tohoto filmu je v odlisnosti od ostatnich, i kdyz je nekdy ujety az zvrhly nevim proc, ale proste se mi libi. Mozna mam stejne vlastnosti jako tento film. ()

J.Bourne89 

všechny recenze uživatele

No podobné případy se stávají takřka denně ve světě a nikdo je za hrůzné snad už ani nepovažuje. Atmosféra průseru byla navozena dobře, ale to je asi tak jediné plus. ()

twengo 

všechny recenze uživatele

Larry Clark by se rád viděl v pozici novodobého amerického "Pasoliniho", jenže je jiná doba a kombinace sex, drogy, násilí, soudě podle ostatních komentářů, už dneska působí poněkud vyčpěle. A je to škoda, protože režisér neukazuje jen prvoplánovou šokantnost, ale snaží se jít svým filmem pod povrch. Tahle násilnická sonda poměrně přesně postihuje naprostou vykořeněnost dnešních mladých na předměstí, podle mě je navíc poměrně zručně natočená. Mezi ostatními komentáři zmiňované kolísání tempa a určitou nevyrovnanost dějové linie bych se nebál označit za záměr autora. Ve finále takhle neuroticky a překotně natočený film, podprahově vzbuzuje znechucení a diváka zneklidňuje, což byl určitě cíl snímku. Postavy se chovají debilně, protože to jednoduše jsou debilové s velmi nízkou sociální inteligencí. Na místě je ptát se, proč se takové věci můžou stát, ale na to si musí najít odpověď každý sám. ()

Hellbilly 

všechny recenze uživatele

Dosť drsné zobrazenie americkej mládeže. Rozbeh je OK, ale potom celý dej uviazne a tápa až do chvíle keď sa udeje vražda a konečne to naberie správne obrátky. Množstvo násilia, sexu a vulgarity mi nevadí (no, možno nadávok bolo trošku priveľa, ale to k tomu patrí a dalo sa to odpustiť). Prikláňam sa k 3* vďaka dobrému obsadeniu, Brad Renfro, Nick Stahl, Rachel Miner, Bijou Phillips aj Leo Fitpatrick sa v mojich očiach predviedli veľmi dobre. ()

JK.89 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se podle názvu zdát, že film bude celý o šikaně. Avšak film se spíše zaměřuje na pomstu. Nicméně hodně silný zážitek, obzvláště konec. ()

Reklama

Reklama