Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

ostroz 

všechny recenze uživatele

Štve vás nějaký kamarád? Zabijte ho! Přesně toto se v Americe stalo. Nikoho neponukám, samozřejmě to nedělejte, ale pokud chcete vidět jak by to asi vypadalo, koukněte se na tento film, i když sexuální scény jsou zde až přehršeny i tak nejsme o vraždu či pocity vrahů a jejich následné obvinění ochuzeni. ()

ruminawi 

všechny recenze uživatele

Podobně unylé, utahané a promarněné, jako dřívější režisérův počin Kids. Další přehlídka ubohosti, velkohubosti a nechutnosti dospívajících spratků, kteří si umí jen šlapat do úsměvů, smažit a nezodpovědně se pářit. Rozmazlený homofracek šikanuje kamaráda, hraje si na sexuálního boha, přičemž si na své přichází i za použití pěstí, pročež mu postižení a jejich přicmrndávači připraví smrtící odvetu. Nejprve si honí triko, jací nejsou G's, když ale dojde na věc, plní se jim gatě strachem a ještě si o činu všude pouští hubu na špacír. Oproti Ken Parku jsem žádnou explicitní nahotu nezaznamenal, jen pár mařek předvede nazastřižený koberec - ovšem za pokus o detektivku a sociální drama, jakož i za povedený soundtrack ( Eminem, Cypress Hill, Tricky, FatBoy Slim ) - dávám tak dva a půl. ()

Nick321

všechny recenze uživatele

Skupinka teenagerů se rozhodne, že Bobby Kent, prvoligový spratek z bohaté rodiny, na kterého je každý krátký a který své okolí šikanuje, znásilňuje, vydírá, už nebude nadále chodit po povrchu zemském a tak začnou osnovat jeho vraždu. Ale vzhledem k tomu, že se jako zabijáci nenarodili a navíc všichni do jednoho fetují, mají o celém činu dost zkreslené představy. Teda ještě krom toho, že neumí držet jazyk za zuby a za chvíli to ví prakticky celé město, že jdou zabít Bobbyho Kenta. Přiberou do vražedné party údajného zabijáka z gangu, o kterém se až poté dozví, že je to jen ukecané nemakačenko. Vraždu provedou tak diletantsky, že je policie do pár dnů vypátrá a napaří jim vysoké tresty. The end of story. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem že mě to tak zaujme. Postavy, jejich chování a celý děj filmu a atmosféra v něm je nejsilnější stránka filmu. Surový film který si nebere servítky. To napětí před osudovým činem by se dálo krájet i u mě v obýváku. ()

Nila odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér chtěl šokovat, a tak vybral odporné téma a natočil o něm odporný film. Pouze sex, násilí, sex, násilí a vyvrcholí to všechno vraždou. Z filmu mě nic nedostalo, z ničeho mi nebylo špatně, nic mě nezaujalo. Podle mého názoru odpad a názorný příklad toho, jak filmy nedělat. ()

Cassovian 

všechny recenze uživatele

Brad Renfro, Nick Stahl = ako herci ok. Čo sa týka filmu, scénara, dejovej línie - nevydarená "čapanica" posteľových scén, "bejzbalová" vražda, trápny krik dievčat.... nemám čo dodať, snáď len, škoda, že sa Brad i Nick dali do týchto rolí nahovoriť. ()

ronin zabak 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tento druh filmu mě moc nepřitahuje, ALE! Přesně tyto druhy filmů mohou být postrachy pro takové strůjce šikany jako byl tady. Jinak reálně ztvárněno prostředí a chování jedinců. Dobré! ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný pokukání do ameryckej kultůry debilniodní Los Angelskej mládeže. Jinak se to nazvat nedá. Tvůrce zřejmě chtěl představit světu nízkou inteligenci amerických teenagerů, který se jednoho krásného dne rozhodnou, že je docela dobrej nápad zabít nějakýho kluka o kterým se dozvěděj jen to, že je to hajzl a debil. No tak jdeme na to, ne??? :-) .... tak najivně debilní jednání protagonistů - to aby jeden pohledal. Korunu tomu nasadil tvrzením, že se jedna o true story :-))) no co se inteligence zůčastněných týče - nespletl se... Naopak přímo výstižné !!!! (dialog jeden z mnohých: ...ONA: No ale co když se to provalí a mě zavřou??? ON: Tak ti budu psát. ()

bloks 

všechny recenze uživatele

Film o vražde, spáchanej naivnými teenagermi. Autenticky natočený a dobre zahraný. Niektoré scény sú ostré, vidieť že to robil Clark. Snáď každá postava, ktorá sa tu objaví, je niečím záporná. ()

agamazx 

všechny recenze uživatele

Ani neviem co som videl, tolko myslienok mi islo v hlave. Velmi silny a emotivny film. Moc som ten film pred pozeranim nestudoval, len som si ho dal lebo ho reziroval Larry Clark. No musim povedat, ked som v prvych minutach videl ten film, myslel som ze to bude nejaky priemerny romcom, no len ako som sa mylil. Dost depresivne, smutne a nechutne ako taka ultra kraska ako Lisa je taka psychopaticka kurva, a Ali este vacsia, som to od nich najprv necakal. No rad som videl Lea Fitzpatricka, co si zahral Tellyho vo filme Kids. A toho Martyho je mi celkom luto ze dostal to kreslo, dokonca aj herec zomrel v 25. A ten Bobby, ty kokos, paneboze preco sa s nim Marty stretaval, ked to bolo podla skutocnych udalosti, tak zbohom. Paneboze fakt ho museli zabit? Uz ked to navrhli som vedel ze to zle dopadne, a koniec som odhadol spravne. Hudobna stranka mi prisla dost vystihujuca do prvej polovice, aj to ze tam hral Eminem mi celkom sadlo, alebo ako mal plagat Eminema v izbe. No najviac ma z celeho filmu sokovala Lisa, v pici je, ze vyzera uplne nevinne a normalne, ale nakoniec sa ukazalo ze je ultimatna psychopatka. Ako si ju striedali aj Marty aj Bobby mi prislo fakt nechutne, aj tie sex scenes boli tak prazdne a bez lasky, proste humus. Ale ako fajcila ako tehotna, akoze jebe fakt, strasne je mi luto jej syna/dceru, kde jeho mama bola ultimatna kurva a otec dostal elektricke kreslo. Prve minuty toho filmu vyzerali dost normalne, len tak rychlo sa to zvrhlo, mam pocit ze cely film bol zalozeny ako shock value, a nostalgicka a atmosfericka sonda je nulova. (Update - nie je) Kids bol vynimocny film, toto spada do priemeru. No to finale bolo silne prevedene, aj ta vrazda. Musim povedat, ze dost decentna snaha ukazat skurvenstvo tohto ludstva, hlavne tychto teens co maju mozgy ako opice. ()

Reklama

Reklama