Reklama

Reklama

Tajemství historie

(seriál)
  • Česko Největší tajemství historie (více)

Obsahy(1)

Zajímá vás, jak to ve skutečnosti bylo s Hitlerovou smrtí, s Romanovci, atomovou bombou či přistáním na Měsíci? Některé události a lidské příběhy vyvolávají stále více otázek než odpovědí. Poznejte největší tajemství naší historie... Většina dějepisců se zhruba shoduje v názoru, jak se odehrála většina důležitých světových událostí. Přesto však existují příběhy, které dlouhá desetiletí obestírá aura nejistoty a tajemství. Seriál se snaží odhalit, co se vlastně stalo a stát mohlo. Shromažďuje důkazy a často zpochybňuje tzv. oficiální verze. Jsou to případy, kolem kterých se vyrojila řada sporných teorií mezi uznávanými i amatérskými historiky. Zkusme tedy zjistit, které z nich by bylo na místě v učebnicích proškrtat a doslova „přepsat dějiny". Mezi otázkami, jimiž se v první řadě této dokumentární série budeme zabývat, je například osud Amelie Earhartové, první ženy, která přeletěla Atlantský oceán a záhadně zmizela během letu v roce 1937. Posvítíme si také na mezi ufology tolik oblíbený Roswell, na možnost, že princezna Anastázie přežila vyvraždění rodu Romanovců, nebo na tvrzení, že Adolf Hitler přežil konec druhé světové války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

whack

všechny recenze uživatele

Neobjektívna americká televízna relácia, v ktorej je jasné, kam rozprávač svoje ovečky vedie. Napríklad, v diely o Kaczynskom nedajú Kaczynskemu vôbec žiadny priestor, jeho myšlienky prezentujú len veľmi povrchne a zoskladané tak, aby vyzeral ako totálny magor. Toto nie je dokument, ale jednostranné presadzovanie väčšinovo zaužívaných stereotypov. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aké tajomstvá histórie, keď ide vlastne len o 20. storočie? A takmer všetko v USA? Ako konšpirácia ešte niečo ujde. ()

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou povedenější než druhé, ale jedno mají společné - jasně je určeno, kdo je v dějinách ten hodný, co všechny zachraňoval a má nad ostatními navrch. Ty jejich konspirační teorie ubírají celému seriálu na důvěryhodnosti, ale tak akce přece musí být, no ne? Ale tak pro rámcové připomenutí vybraných událostí to není špatné. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Domněnky a záhady mi nevadí. Viděla jsem díl o osudu rodiny posledního ruského cara a líbil se mi. K žádnému výsledku se sice nedošlo, ale o tom většinou tak velké záhady jsou. Dověděla jsem se spoustu nových informací, dobové záběry i fakta byly velmi zajímavé. Hodnotím kladně. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Ak by som mala vybrať najväčšie záhady histórie ja, tak by sa tam neocitla určite ani jedna z uvedených. Sériu by som nazvala skôr "Zopár konšpiračných teórií XX. storočia". Divák sa asi nič nového nedozvie ale aspoň si opráši v hlave to, čo už niekde inde videl alebo čítal. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Videl som diel The Manchurian Candidate. Popisoval snahu CIA "naprogramovat" cloveka pomocou drog a hypnozy tak, aby bol ochotny vykonat akykolvek prikaz (napr. vrazdu) bez toho aby si to vobec pamatal. Dokument naznacuje, ze sa to CIA pravdepodobne nepodarilo. Problemom je, ze vela krat sa tu len domysla a divak skor dostane iba povrchnejsi pohlad na to co CIA skusala. Nepodarilo sa prejst hlbsie do danej tematiky. Ale ako odrazovy mostik fajn. 6/10 ()

Reklama

Reklama