Reklama

Reklama

Hasič Jeremy Coleman se se svým otcem stal svědkem brutální vraždy a sám jen tak tak vyvázl živý. Jakožto svědek proti vládci podsvětí Haganovi je umístěn do programu ochrany svědků pod dozor amerických maršálů. Když je však ohrožena i jeho nová identita, je Jeremy nucen podniknout neočekávanou akci, aby získal zpět svůj život a zachránil životy svých nejbližších. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (168)

verbal 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě další strašlivý fujtajxl! Všechny ty osmdesátkové akčňáky mám opětkované určitě jen z jakési podvědomé nostalgie, protože jsem u nich žvýkal koberec před televizí a řval, že chci nakojit a navíc si i golfista myslí, že jsou dobré. Nicméně vyrostl ze mě sofistikovaný divák a rád to dávám najevo! Proto, když vidím hrdinného hasiče, člověka z lidu, který po pěti minutách střeleckých kurzů, z nichž se navíc tři strefuje hadicí do nádrže nějaké přičmoudlé roštěnky, vyhladí buňku sveřepých, ultradrsných neonacistů, pohrdám! Ano, drazí kolegové, pohrdám touto povrchní zábavou mas stejně jako vy! Chybělo mi tam totiž nějaké závažné morální dilema a několik jasných odpovědí na pár palčivých otázek všehomíra! Jak jste si již dozajista zvykli, komentář tak erudovaného a přemýšlivého filmového kritika, za jakého jsem při vší skromnosti v odborných kruzích považován, musí jako obvykle obsahovat i nějaké hluboké, myšlenkové poselství, které provede všechny ty blahoslavené temnotou nevědomosti a otevře jim zcela nové obzory nazírání na svět. Tak tady je: "Jděte do prdele, šosáčtí mentálové!". ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Ničím zajímavý, tuctový a rychle zapomenutelný. Myslím si, že příští týden si nebudu pamatovat ani o čem to bylo. Dobře, možná si budu pamatovat, že tam hrál Bruce, ale jen jedno velké jméno film nezachrání. Kor když tam měl takový štěk. A jen jednou dal někomu přes držku. Teď k samotnému filmu. V podstatě každých deset minut mi tam přišlo něco nesmyslného. " Proč běžel jinam než ten, kdo mu utíkal. Proč ho nezabil, když od něj by deset metrů." A takové otázky jsem si pokládala neustále. Největší pecka byla na začátku. Hořel barák, debil hasič tam běžel zachránit bednu chlastu, majitel jim řekl ať si ji nechají a tak se chlapci hasiči rozhodli, že si udělají nad ránem párty a šli do prdele. To že ten barák hořel dál je už nezajímalo. Tolik k americkému hasičskému sboru. ()

Reklama

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

Budu k tobě mluvit upřímně. Je to jednoduché. Bude po všem. Špatně jsi to pochopil. Já půjdu do vězení. Ale moji lidé tady zůstanou. A tebe a tvou dívku budou hledat. A nepřestanou dokud nebudete mrtví. ░ Tvoje dívka má rodinu, že? Pravidelně se v létě scházejí v Luisianě. A co když se vy dva rozhodnete se vzít? Bude to perfektní den. Všichni tví kamarádi tu budou. Tvá rodina. A pak taky moji kamarádi. ░ Ale co kdybych počkal? Víš, počkám pár let... Až budeš mít rodinu. Přijdu a zabiju tvé děti, zatímco se budeš dívat. ░ Vidíš? Tomu, čemu nerozumíš... Čas ve vězení. Je jen čas. Chceš žít s tím, že tě jednoho dne najdu? ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Snaha o vyostřené emoce a psychologickou drobnokresbu tomuto béčkovému dramatu nesvědčí, rádoby realističnost (hlavní hrdina je zaláskovaný hasič, amatér a nýmand) ani nenechá rozjet pořádnou "revenge" vybíjenou, aby nakopla tempo. Dozajista nejde o nekoukatelnou věc, dilema v hodnocení (dvě nebo tři?) rozseklo až nepodařené plamenné finále. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Akčních filmů se natáčí každý rok dost, teď ještě možná o něco víc, protože "Expendables" se postarali o to, aby se žánr znovu obrodil. Jenže jejich síla je především v tom, že dávají dohromady skvělé akční herce, dokáží oprášit jejich kariéru a dokázat, že stará garda na to pořád má. "Fire With Fire" chce být jenom akčním filmem, který nic zásadně nového nepřináší, Bruce Willis zde má minimum prostoru, i když zase hraje postavu "důležitou". Je to škoda, že se takoví herci nevyužívají k lepším scénám, ale nedá se nic dělat. On si to chlapec vynahradí v dalším dílu ze série "Smrtonosná past". "Fire With Fire" je filmem o tom, jak se hrdinný hasič dostane do problémů s mafiány a musí svůj život vměstnat do programu ochrany svědků. Věci se ale nakonec trochu změní a on se vydává na cestu výkonu spravedlnosti vlastní rukou. Vlastně to ani moc nedává smysl, protože jestli je chce všechny zabít jenom proto, že mu málem sejmuli holku, to je sice hezké, ale nebyl to vztah, který by měl nějako hloubku nebo délku. Navíc ona ani neumřela, ale pěkně na něj čeká. Po příběhové stránce mám pocit, že scénárista dostal po polovině scénáře infarkt a oni pak prostě improvizovali. Akční scény nejsou nijak epické, film je i v tomhle smyslu docela malý. To, že se tam Bruce objeví v jedné dobré scéně, ještě neznamená, že chce člověk takový film sledovat hodinu a půl. Zajímaví herci, kteří nemají co nabídnout. Tohle je vážně smutné. Podobné filmy zabíjí žánr a vlastně i kinematografii. Neměli by se dostávat do kin, ale rovnou na video, nejlépe na VHS, aby se k tomu moc lidí nedostalo. Pravdou je, že tohle je problém mnoha filmů, nejen tohoto jednoho. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/tobruk-valcik-s-basirem-2-dny-v-new.html ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Po filmu Sin City - město hříchu (2005) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Bruce Willis a Rosario Dawson. Herci Josh Duhamel a James Lesure si spolu zahráli hlavní role už v seriálu Las Vegas: Kasino (od r. 2003), kde rovněž hráli kolegy v zaměstnání. Josh Duhamel a Kevin Dunn si spolu zahráli také ve všech dílech série Transformers. (mzss1)
  • Film je věnován herci Justinu Holecekovi, který zemřel v roce 2009. (Terva)
  • Napriek tomu, že sa väčšina filmu odohráva v Kalifornii, tak celé natáčanie prebiehalo v meste New Orleans v Louisiane. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama