Reklama

Reklama

Miseu Ripeulli

(seriál)
  • Jižní Korea 미스 리플리 (více)

Obsahy(1)

Jang Mi Ri neměla jako sirotek jednoduché děství. Po adopci se dostala do Japonska, kde se však její život nezlepšil, právě naopak. Rozhodne se pro návrat do Koreje, kde chce jednou provždy skoncovat se svojí minulostí slabého odstrkovaného člověka s nepřízní osudu. Její ambice míří hodně vysoko a jakýkoliv prostředek je pro dosažení dost dobrý. (Vavča)

(více)

Recenze (4)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Z celého seriálu se mi nejvíc líbila hudba. Naprostá většina písniček se mi dostala pod kůži a hodně mi zpestřila sledování. Da Hae Lee hrála dobře, ale Jang Mi Ri, kterou ztvárnila, si prostě zamilovat nešlo. Neříkám, že jsem pro ni ani na chvíli neměla pochopení, ale nedokážu ji vnímat jako pozitivní postavu. Na druhou stranu, negativní hlavní hrdinka je originální. Za to Kim Seung Woo mi byl sympatický moc. Škoda, že ve druhé polovině seriálu nehrál už tak důležitou roli. Mickyho Yoochuna řadím ke svým nejoblíbenějším, ale mnohem radši ho mám ve veselejších rolích. Tady byl na můj vkus moc upjatý. Scénář byl sice zajímavý, ale zpracování mě úplně neoslovilo. 3, 5* ()

Wajny13

všechny recenze uživatele

Da-hae Lee je moje oblíbená herečka, proto jsem se na další seriál s ní opravdu těšila. Bohužel jsem zvládna pouze 4. díly, i přes zajímavý děj, rychlý rozjezd - mi v seriálu pořád něco chybělo ..... Možná za pár měsíců zkusím seriál dokoukat. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tak s bídou za čtyři hvězdy, aneb Korejci jsou experti na zabití dobře rozjetých sérií. Slečna Lee Da Hae jako sirotek Jang Mi Ri, který uprchne z Japonska z mizerné práce a ještě mizernějšího prostředí. V Koreji se jí i přes počáteční problémy podaří uchyti, co na tom, že si vypomáhá trošičku nezákonnými prostředky... Její nová identita ji naprosto pohltí a míří stále výše, kromě toho, musí si vybrat, komu věnuje svou přízeň. Napínavý seriál a skvěle dramaticky rozehraná partie do dílu 12, pak to začíná upadat, začne se z toho dít tak trochu zločin a trest v jistém smyslu, což jsem prostě nechápal.( I když teď s odstupem to vidím, že je to vlastně kombinace typického Balzaca , Dostojevského a typicky korejských ingrediencí, svým způsobem je to velmi dospělý a vážný seriál, vymykající se šablonám). Ten konec je takový všelijaký, jako kdyby tvůrci zapomněli, co od začátku chtěli. Na druhou stranu, přece jen velmi výrazně odlišná série od korejského standartu. Jenže jak jsem psal už dříve, skvělé herecké obsazení nejen Lee jako femma fatale ve své dosud nejtěžší roli, na ní to hlavně leží a bez ní byto nebylo za 4 hvězdy ani náhodou. Sekunduje jí skvělě Kim Seung Woo(Iris, Athena, Hotelier) jako ředitel hotelu, dobrá je i Kang Hye Jun jako nejlepší kamarádka Mi Ri, sympaťák je i hlavní hrdina Micky Yoochun jako synek z "chudé" rodiny, který má ovšem poctivé úmysly. K příznivému hodnocení mě přesvědčilo i ost, některé instrumentální motivy jsou velmi lahodné a jdou rychle pod kůži připomínají mi trochu hudbu z dob 90. let v sérii her Final Fantasy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Seriálový koncept pracuje se skutečnými reáliemi, jimiž jsou doložená fakta, týkající se Jung-ah Shin, privilegované univerzitní profesorky a umělecké kurátorky galerie Sungkok Art, která byla s pomocí svého tehdejšího přítele, Yang-kyoon Byun, tehdejšího prezidentského tajemníka, i díky zfalšovaným dokumentům, přijata na prestižní soukromou univerzitu Dongguk Univeristy, z níž zpronevěřila obrovské množství peněz. Jung-ah byla posléze odsouzena k osmnácti měsíčnímu pobytu za mřížemi. (Conspi)

Reklama

Reklama