Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(116)

Obsahy(1)

První nový animovaný seriál z Disney Junior „Jake a piráti ze Země Nezemě“ je interaktivní seriál plný hudby sledující honbu za pokladem. Představí se v něm dětská posádka pirátské lodi – vůdce Jake a jeho kamarádi Izzy a Kubík. Seriál sleduje jejich dobrodružství v Zemi Nezemi, kde se snaží přechytračit dvě nechvalně známé postavy z klasické disneyovky Petr Pan – kapitána Hooka a Smeeho. Jake, kamarádi a jejich papoušek Skully prožijí v každé epizodě, kdy se plaví za skrytými poklady na lodi Bucky daleko od své skrýše na Ostrově Pirátů, dvě dobrodružství. Během toho pilují týmovou práci, řešení problémů a fyzičku – učí se manévrovat okolo Hooka a Smeeho, za splnění jednotlivých úkolů, jako je překonání bahnitého močálu, houpání se na vinné révě a sklouzávání vodopádů, dostávají zlaté mince. V seriálu uslyšíte originální pirátský rock – hudbu v podání The Never Land Pirate Band, složenou z Lorena Hoskinse a Kevina Hendricksona, jejich animovaná alter ega, Sharky a Bones, se objevují v každé epizodě a zpívají v ní pirátské písničky. Pirátští rockeři nazpívali také titulní píseň „Jake a piráti ze Země Nezemě“ a složili hudbu k seriálu. Každou epizodu uzavírá veselý videoklip zobrazující The Never Land Pirate Band, kteří zpívají písničku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

kingik 

všechny recenze uživatele

V Zemi Nezemi se dějí věci. Zavládlo hotové pozdvižení, když se rozletěla zpráva o ukrytých pokladech, která se donesla až k uším a hamižným smyslům zlotřilého kapitána Hooka a jeho poskoka Smeeho. Na opačné straně jsou stateční "pidi" piráti, které vede malý Jake, jenž má na starost koordinaci celé výpravy, v níž se vyskytují jeho kamarádi nevelkého vzrůstu Izzy a Kubík a také jeden papoušek jménem Skully, kteří kapitánu Hookovi vždy společným úsilí zmaří jeho plány, za což sbírají užitečné mince-dublony (jejich neustálé zobrazování ve vzduchoprostoru bylo mimořádně otravné), respektive za plnění určitých náročných úkolů, převážně z ranku fyzické zdatnosti. Stereotypnost jednotlivých epizod je vykoupena neutuchajícím entusiasmem a cool interaktivním hypem. Na to se malé děti jistě chytnou, ačkoliv osvěta kolem postaviček ze Země Nezemě je u nás okrajová. Do toho v každé epizodě zní chytlavé songy. Závěrečné minuty epizod jsou věnovány pirátské rockové dvojce, která si říká The Never Land Pirate Band. Ti mají v seriálu jak animovanou podobu, tak i tu hranou, a vždy v závěru přidají k dobru nějaký ten rozšafný song. V tomhle ohledu si dali tvůrci dabingu poměrně záležet a texty písní mají svou nápaditost a neotřelost. To už se nedá prohlásit o jednotlivých epizodách, které jsou často přehnaně i nevkusně nablblé. V rámci atraktivity se v nich neústrojně střídají různé pohádkové postavičky, které nablblému trendu ještě přilévají živnou půdu. Zpravidla se objeví, něco v rámci rozpohybování děje provedou, pak zase zmizí neznámo kam. Chaotické střídání všeho možného si postupně vybírá svoji daň. Posléze se dostavuje divácká otupělost. Animace není nikterak unikátní. Jedná se o levný televizní standard, který si Disney oblíbilo v rámci marketingové kampaně, kdy nízké výdaje jistí tučné zisky. I když je to na pohled hezká animace, při pozornějším zkoumání si nelze nevšimnout, že došlo k jakémusi sebe vykrádání, kdy některé z postaviček jsou zřetelně inspirovány staršími animovanými počiny z produkční dílny Disney. Z hlediska diváckého doporučení se jedná o mnohem menší animované zlo, než třeba spřízněný "Mickeyho mrdník". I tak se dá s úspěchem prohlásit, že kapitán Hook zaznamenal další kvalitativní propad a už jen šaškuje, než by budil hrůzu a respekt. Caparti budou spokojeni. Pro ně jsou tahle dobrodružství určená především. Dospělý divák si televizi v čase, kdy se to vysílá, pravděpodobně nezapne. A vlastně o nic nepřijde. 40% ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Pro dospělé je to samozřejmě vygumovanost na entou, ale dcerku baví obrázci - animace mají pěkné, děcka jsou v pohodě. Až bude trochu starší a bude tomu rozumět, musím jí bohužel sdělit smutnou pravdu a vysvětlit, že opravdový piráti chlastali rum, kradli a vraždili. Jo a taky se cpali do české politky, mimojiné si hráli se lechtivá témata, sdíleli na internetu obsah svých kompjůterů a ještě u toho stihli být v Somálsku a přepadat lodě. Asi jí pak budu muset pustit díl ze South Parku o pirátech - tam bude vše řečené. Jou hou... ()

Reklama

MMJ 

všechny recenze uživatele

Tak špunti, dostávám 3 zlaté duplony za to, že píšu komentář. Každé ráno v soboty a neděli, když musím zrovna vstávat a mam chvíli času, podívám se alespoň na kousek. Petr Pan je takovej zvláštní tvor, kapitán Hook vypadá jako v pohodě týpek. Captain Hook Vždycky něco spáchá, a Petr Pan to běží hnedka s kamarády vyřešit, to je prostě klasika, ale teď už pryč od děje. Získávám další čtyři zlaté duplony, výtečně špunti! A to za to, že sem popsal děj. Ale mě se stejně nejvíc líbí Papoušek Skully! Toho nic nezajímá, hlavně krása. Ale umí pomoct kamarádům i přes to, že musí zahodit zrcátko! Občas v seriálu zavládne atmosféra napětí, ale občas mam i výbuchy smíchu. Prostě originál seriál, tak jak to má bejt! ehm, 23%? Kdyžtak koukám, tak většinou 1 hvědičky lidi dali. odpad!, 1, 2... A já 5. + Musíte brát že je to seriál pro malé děti. Ale i já se na to rád podívám! Lidi, koukli ste se alespoň na 1 díl?:) Ták, a teď si spočítáme duplony. Jeden, dva, tři + jeden, dva, tři, čtyři. Dohromady mám 7 duplonů, výborně špunti, a děkuji vám za pomoc. Nashle příště! ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Neškodné. Děcka si hrajou na piráty, jou-hou. Z výchovného hlediska tomu nejde nic vyčíst. Snad kromě vlezlé gamefikace - což je rádoby-interaktivita (sbírání dublonů - jakože s váá-šíí po-mo-cí). Recyklace postav někdy funguje, někdy ne. Trpaslík ze Sněhurky vypadá opravdu jako kdyby přišel z jiné pohádky. ()

Rypley 

všechny recenze uživatele

Jako není to oscarový film. Ale pro děti super. Pěkné krátké příběhy, poučné a někdy i vtipné. Z mého pohledu taková alternativa Mickeyho klubíku, akorát že ten mi přišel někdy už fakt infantilní. Doporučuji všem rodičům a jejich dětem. Na slabé hodnocení zdejších znalců uměleckých filmů nedejte. Je to fajn. ()

Galerie (260)

Reklama

Reklama