Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si čekat osm hodin na nízkonákladový let v letadle, v němž se pokazila klimatizace. Cestujícím na lince Džerba-Beauvais se to přihodilo. Proto neváhali vzít vše do vlastních rukou a jsou schopní udělat cokoliv, jen aby se dostali domů. Dokonce vzlétnout bez pilota... (claudel)

Recenze (9)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Super francouzská komedie, která je naprosto brutálně absurdní. A to je na ní to úžasný. Nedokázal jsem se obejít bez toho, aniž bych neviděl všecky scény, co se v tom nízkonákladovým letu v letadle odehrály. Tak absurdní film jsem neviděl ani nepamatuju... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co dělat, když čekáte mnoho dlouhých hodin v letadle bez klimatizace na vzlétnutí a nakonec se dozvíte, že máte vystoupit a najít si jiný zdroj dopravy, protože vaše cestovka zkrachovala? Na to si musí každý odpovědět sám, tento film nabízí jen jednu z mnoha variant, ale nutno dodat, že je to asi ta nejzajímavější a nejvtipnější varianta, která se tvůrcům nabízela. Do kabiny letadla se posadí vysloužilý pilot dopravního letadla, který byl shodou náhod mezi běžnými cestujícími, a dobrodružná cesta může začít. Jelikož se jedná o komedii, tak asi netřeba dodávat, že tento "únos letadla" se neobejde bez zmatků a komplikací, což je pro diváka jenom dobře, protože se seznamuje s řadou postav, z nichž každá je jiná a každá má co nabídnout. Na to, že se jednalo o francouzskou komedii, které nemám příliš v lásce, jsem se docela dobře pobavil a myslím, že mi stálo za to strávit s tímhle filmem svůj čas a určitě mi tenhle neobvyklý příběh utkví v paměti na docela dlouho dobu. Uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Humor celou dobu graduje, absurdní řešení situace střídá další podivné vyřešení problému. A pak se dostaví finále s dekami a já váhám, jestli tomu nemám dát plný počet hvězdiček. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Metodický návod, jak se zachovat v případě, že cestovní kancelář zkrachuje dříve, než se vaše letadlo stačí odlepit od země. Vidím tři důvody, proč snímek 42letého režiséra a spoluscénáristy Maurice Barthélémyho shlédnout. 1) Snímek obsahuje pozoruhodné množství vtipných situací a hlášek. 2) Černý humor umějí Angličané, občas Američané nebo Rusové, ale toto je můj první francouzský film, který pracuje s černým humorem...nutno dodat, že skvěle. 3) Ironický pohled na typické francouzské postavičky je dalším neobvyklým atributem tohoto zdařilého snímku. ()

Hanys_ odpad!

všechny recenze uživatele

Půl roku se mi to válelo na disku, a pak jsem zvládl jen 40 minut (což je ale polovina filmu). Tohle fakt ne. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Brutální vtípky a nápady, které kdyby byly rozesety trochu víc celým filmem a ne jen zhruba od 30. minuty, přidaly by mu na celkovém hodnocení. I tak ale neotřele a mile strávená hodinka a púl. A moc hezká letuška tam hrála. ()

PetrC. 

všechny recenze uživatele

Tak tahle francouzská ukrutnost je hodně přitažená za vlasy. Je to absurdní, je to z laciné produkce, ale musí se uznat, že spousta fórů se tvůrcům fakt skvěle povedla. 47 % ()

trigan 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na to čirou náhodou a vydržel až do konce, který přinese hezké překvapení. Na první pohled absurdní chování pasažérů dokáže pochopit ten, kdo už zažil báječný pocit při sezení v letadle na ploše letiště a poslouchající informaci o tom, že za chvilku už dostaneme povolení k nahození motorů. Můj rekord byl skoro 2 hodiny a pokud by to trvalo 8, tak budu klidně jednat jako hrdina tohoto filmu... ()

Reklama

Reklama