Reklama

Reklama

Longinovo kopí, jinak též Kopí osudu či Svaté kopí, bylo ukuto před tisíci lety a bylo jím prokláto tělo Krista. Nyní je kopí dobře skryté, protože tomu, kdo ho vlastní, dává obrovskou moc a nepřemožitelnost. Před Napoleonem je spolu s pokladem ukryl Wolfgang Goethe a cesta k němu je dlážděna důmyslnými skrýšemi, hádankami a indiciemi. Mladý archeolog Eik Meiers a jeho snoubenka Katharina Bertholdová spolu s profesorem Bachmanem by je chtěli najít... Jednoho dne se oběma mladým lidem Bachman ztratí při exkurzi do přírody. Při jeho hledání se Eik a Katharina ocitnou v jeskyni a posléze v tajné podzemní laboratoři. Najdou tam nahrávku, na níž profesor Bachman předvádí starý deník, který objevil a jehož písmo se chce pokusit rozluštit. Je to deník samotného Goetha. Podle nahrávky se podaří sestavit jeho stránky a do práce se pouští Eikův kamarád Justus: je třeba rukopis prověřit. Bádání přivede tři přátele na myšlenku, že další indicií by se mohla stát Schillerova lebka: Goethe totiž často pracoval s touto lebkou na stole. Schillerův hrob se nachází ve Výmaru, kam se také Eik, Katharina a Justus vypraví. Eikova dcera Krimi odjíždí na školní výlet, více ji ale očividně zajímá pohledný mladík, s nímž se k otcově nelibosti objímá u autobusu... O Kopí osudu se ovšem zajímá ještě někdo jiný: bohatý baron von Hahn, který tvrdí, že kopí je majetkem jeho rodu, protože Goethe je ve skutečnosti pouze ukradl. Hahn má k ruce asistenta Erlangera a zejména mistryni v bojových uměních Judith. Dva posledně jmenovaní budou tři přátele po celou dobu jejich hledání pronásledovat a klást jim nejrůznější pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Marze 

všechny recenze uživatele

Profesor muzea nebo spíš muzeální profesor, který by klidně mohl sloužit jako exponát a mýtické kopí (při poslední cestě Krista byl bodnut do boku kopím jednoho z římských vojáků a kopí se tak stalo svaté). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Téma dobrá, ale herci absolútny shit a tiež to spracovanie, že nedokážu natočiť scénu jazdy auta ani za skutočnej jazdy, ale dávajú to zo štúdia ako pred 50 rokmi, tak to je na pováženie. Akože nemecký Indiana Jones s charizmou bachara v Buchenwalde nebola tiež najlepšia voľba. ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Německá variace na Indyho, kde se poklady nehledají v poušti ale v centru města. Laciné, odporně zahrané a ve všech směrech směšné. Pokud se ve filmu najde nedohledatelný poklad a zjistí se, že je pár metrů od trasy metra, je něco špatně. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Totální slátanina plná nelogičností a opisující z kdečeho, ale když člověk vypne mozek, přestane se ptát proč a trochu přistoupí na jejich hru, je to celkem zábavné. Pravda, na filmu se mi spíš než nějaký příběh líbilo ono křížem krážem Německem a mám pocit, že si to Němci natočili hlavně proto, aby dokázali světu, že ta jejich země je taky hezká. Jako turistické PR působí perfektně a pár těch za hlavu přitažených záhad je jako bonus. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kvalit Šifry Karla Velikého to už sice nedosahuje, Sadlera navíc vystřídal Wiesinger, jemuž chybí ona zasmušilost a jisté charisma Sadlera, vlastně vypadá spíše jako pokoutní prodavač pojistek, než dobrodruh, ale tak budiž. Otravná dcera zůstala, Justus naštěstí není za úplného hlupáka. Příběh jede v původním mustru a odhaluje další zajímavá místa německé historie. Ke kladům patří účast Jürgena Prochnowa a sem tam skutečně napínavé nebo zábavné scény (přece jen ta svatba v bavorském stylu měla něco do sebe). Bettina působí velmi sexy a má tu jednu částečně svlékací scénu, takže i to potěší. Vadí mi ale určité prostoje, zbytečná vata, kvůli níž je snímek zbytečně natažen a stopáž mohla být kratší. A pak mi vadí všechna ta nesmyslná vodítka - jak dostal Goethe do lebky stroj, aniž by lebku rozřezal? Jak dostal Goethe do Wallhaly vodítko, když stavba byla dokončena 12 let po Goetheho smrti? A ty prostory pod Magdeburskou bránou fakt při stavbě metra nebyly nikým odhaleny? Ale no tak. Být ta vodítka a celkové vyznění více uvěřitelnější, a mít to více vtípků (ne, že by nebyly, ale občas to žel už působí jako vaření z vody), asi bych hodnotil víc. Mimochodem, jak skončila ta chladnokrevná vymakaná zabijácká mrcha? Ta rána svícnem ji myslím neodrovnala navždy. A ostatně - i ten příběh za samotným kopím a dědictvím rodu mohl být daleko hlouběji a zajímavěji propracovaný. Takže jen průměr. Ale oproti třetímu dílu pořád ještě super. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co když je to past ??" - "To uvidíme pak.." ;) Taky dobrej plán !! ;) Zábavné a originálně bizarní asi jako bavorská dechovka.. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

A já jsem navzdory černému zbarvení spokojen. Tyhle filmy o honbách za starobylými artefakty mám rád skoro ve všech podobách, a ani tahle německá televizní slátanina mě nezklamala. Samozřejmě že je to blábol opisující z tisíce zdrojů, kde jde logika do háje ještě před úvodními titulky, ale je to celkem zábavné a kouká se na to hezky. Film krásně ubíhá, příběh dokáže i přes svojí hloupost zaujmout, hlavní představitelé jsou celkem sympatičtí, a navíc uvidíme, jak je v Německu hezky. A navíc jsem se mohl mnohokrát pobavit na účet tvůrců při některých naprosto kýčovitých či nelogických scénách (či obojího dohromady, a je jich tam spousta), takže prostě špatné hodnocení dát nemůžu. V rámci žánru je to sice spíš podprůměr, ale jelikožmám žánr rád, tak nám z toho průměrné hodnocení vyleze. /viděno v TV: 60% a 3*/ ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

No, abych řekl pravdu, tohle jsem přesně čekal, zase každý hází špínu na Němce a rád si kopne. Určitě to není kdovíjaká senzace, hlavně herecky je to špatné, ale jinak samotný film nenudí a kdo má aspoň trochu rád filmy o hledání pokladů, tak odpad nedá. 55% ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Kopí osudu, léta ukrývané z důvodu své velké moci, se stává hlavní cílem dobrodružné výpravy v tomto snímku. Důmyslně nedůmyslné skrýše a hádanky, se střídají s komičností scén jako nechtěná účast na místní svatbě, kde jsou hlavní hrdinové dokonce oblečeni klasicky "bavorsky". Holt musíme vidět odkud v tomto snímku vítr vane. Indiana Jones to samozřejmě není, ale zkouknout se to dá. Je to stále ve stylu předchozího německého snímku ŠIFRA KARLA VELIKÉHO, ve kterém se mimo jiné rovněž objevili Fabian Busch i Bettina Zimmermann. Ta je mimochodem na tom večírku v těch červených šatech opravdu k "nakousnutí". ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Po stopách německých památek přes kopírák Indyho. A mimochodem - každý druhý archeolog přeci umí létat s helikoptérou! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I když existuje pár výjimek (Gansel, Tykwer), tak německá tvorba stojí za jednu hodně velkou píču. Kopí osudu je příkladným zástupcem téhle definice, protože ta půl hvězdička, kterou ode mě dostalo, dávám pouze a jenom za vtipnost, která ovšem nebyla zamýšlená. Jinak to byl čistý odpad!, protože taková sračka se jen tak nevidí. 10% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ešte horšie ako jednička, ani nie tak po príbehovej stránke, tá je obstojná, ale spracovaním a hlavne logikou filmu. Fakt iba na jedno pozretie. Hodnotenie: 35% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se německým tvůrcům moc nepovedlo. To už natočili jiní a mnohem líp. Nejedná se o nic objevného v daném žánru, protože to nemá šmrnc snímků typu Indiana Jonese, Lovců pokladů, Flynna Carsena, Lary Croft či Šifry mistra Leonarda, z nichž byl příběh poskládán, takže o originalitě nelze hovořit. I po stránce kvality byly podobné americké filmy mnohem dokonalejší a nápaditější. To bych srovnávala nesrovnatelné. Postrádalo to dávku napětí, která k těmto filmům patří o vtipu či humoru nemluvě. Ani hlavní hrdinové mi k srdci nepřirostli. Kladně bych hodnotila přírodní lokace v nichž se natáčelo a fakt, že jsem si v klidu odcházela od televize uvařit čaj a vyřídit telefony, aniž by mi něco podstatného uniklo. ()

LiborGondek odpad!

všechny recenze uživatele

Lovci pokladů skřížení s Šifrou mistra Leonarda v neměcké verzi. No, ať se raději věnují automobilovému průmyslu... Další film, který se podle mě nedá ani dokoukat. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Tady bylo černé hodnocení totálně mimo. Většina filmu si ze sebe dělá regulerně a vědmě srandu, takže brat to doslova vážně.... ať žije inteligence průměrného diváka csfd. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Ako komédia celkom dobré, ako rozprávka tiež no ináč strašná somarina. Prečo dávam 40%? Lebo vo filme sami páčila výprava filmu. Tá bola celkom obstojná... ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Prostě německý, dlouhý a divný, plný zbytečných scén (převlíkání..ne že by se nelíbilo, ale proč?) a zbytčnejch dějových linek. co mi je do nějaký blonďatý kurvičky co sena ní vysral frajer? Já píchat podobnou kráva vyseru se na ní taky.. Prostě taková atrapa dobrodružnýho filmu, kterou podruhý vidět nemusíte. Vlastně ani poprvé.... ()

Reklama

Reklama