Reklama

Reklama

Tajemství kruhu

(seriál)
  • USA The Secret Circle (více)
USA / Kanada, (2011–2012), 15 h 21 min (Minutáž: 41–42 min)

Tvůrci:

Andrew Miller

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Britt Robertson, Thomas Dekker, Phoebe Tonkin, Shelley Hennig, Jessica Parker Kennedy, Gale Harold, Natasha Henstridge, Chris Zylka, Ashley Crow (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Příběh o mladé čarodějce, která se přistěhuje do nového města, kde jak zjišťuje, není čarodějkou pouze ona. Navíc jak se zdá, je součástí tajemného klanu a hlavní postavou ve staletí trvající bitvě dobra se zlem. Na motivy knižní série od L.J.Smith, která napsala také Upíří deníky. A stejně jako u Upířích deníků, za převedením na televizní obrazovky stojí Kevin Williamson. (lost815)

(více)

Recenze (118)

phoebess 

všechny recenze uživatele

Tam je tolik "zvratů", tolik přiblblých dialogů, tolik... ehm... "herců", že mi z toho jde až hlava kolem. Ale přesto mám tenhle seriál ráda, ani ne pro jeho kvalitu a děj, ale proto, že i díky jednomu jedinému dílu vystřílím celý zásobník svých ironických poznámek a posměšků. Přesto si nezaslouží víc jak dvě hvězdičky, vůči opravdu kvalitním seriálům by to bylo hodně nespravedlivé. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Nudná a děsivě vyumělkovaná teenagerovská podívaná, tentokrát o čarodějích. Obávám se, že další díly lepší nebudou. / 2. díl je ještě nudnější a přiblblejší. Tohle je vskutku jen výrobek pro nenáročné teenagery, kterým nevadí dialogy šustící papírem a nechutně umělé "vystajlované" postavy. Na další díl už sílu nemám. ()

Reklama

Nerhinn 

všechny recenze uživatele

Moje naděje, že stejně jako u sesterských Vampire Diaries se to po nějakých deseti dílech zlepší, nebyly vyslyšeny. Děj není, nikdo z hrdinů mě nezajímá, kromě odporu k některým z hlavních postav necítím vůbec žádné emoce. Přitom kdyby se seriál držel hororového dílu s mrtvým dědou, mohl by být celkem snesitelný. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Další z řad teen seriálů, který má docela slušně položené základy na to nabídnout dobrou podívanou. Celá dějová línie okolo čarodějů, lovců, duší, démonů - prostě ta fantasy část seriálu - je poměrně chytře a zajímavě zpracovaná a drží si svoji laťku nad hranicí průměru. Rodinná dramata spojená s magií jsou docela nudná a na hranici průměru/snesitelnosti je drží právě ten fakt, že jsou propletena kouzly a kletbami. A pak je tu rovina romantická (tedy vztahy, převážně mezi "teen" čaroději), která je už kus pod průměrem a které je tu bohužel přidáváno zbytečně moc času a "úsilí". Celkově seriál působí strašně chaotické dojmy. Já osobně jsem byl rád za některá jména herců, což byl také důvod proč seriál zkusit, ale faktem je, že taková hlavní představitelka bere tenhle typ role už opravdu na setrvačník. Pro mě osobně je to takový chytřejší Twilight, se zajímavější dějovou linií a docela slušně budovanou atmosférou. Škoda, že se seriál neubírá více fantasy cestou na úkor nekonečných romantických pletek hlavních představitelů, protože pak by se mohlo jednat o velmi zdařilý počin. Takhle, zatím po 17. díle 1. série, se jedná o vesměs průměrnou záležitost. 55%. Do konce seriálu se nic moc nezměnilo, finále zůstalo tradičně pitomně otevřené a nepřineslo žádný mimořádný požitek. PS.: Seriál byl po první sérii oficiálně zastaven. ()

Evii.B 

všechny recenze uživatele

Pilot na tom byl asi podobně jako pilot Upířích deníků, no prostě žádná sláva. Jenže tohle tak pokračuje a každým dílem je to horší a horší. Celý příběh je neuvěřitelná slátanina, žijící jen na velkém tajemství co se událo před lety. Hlavní hrdinka mi je vyloženě nesympatická a ostatní "vystajlovaní" čarodějové taky nenadchnou. Jedině snad kvůli Phoebe Tonkin jsem vydržela koukat do vánoční pauzy, ale od té doby už jsem neviděla ani jeden díl a asi se k tomu už nedokopu. Existují desítky vynikajících seriálů, na (pod)průměrné nemám čas ani náladu. Myslím, že seriálu také uškodilo, že byl opravdu očekávany a plno propagačního materiálu bylo zvečejněno už několik měsíců před premiérou. Stal se tak z toho velice nadějný a velmi očekávaný seriál, který byl asi pro dost lidí zklamáním... ()

Galerie (181)

Zajímavosti (7)

  • V knižní sérii má postava Cassie Blake, kterou v tomto seriálu představuje Britt Robertson, hnědé vlasy. V seriálu je má však blond. K podobné změně, ale opačně, došlo seriálu Upíří deníky (od r. 2009). Obě knižní série napsala Lisa Jane Smith. (BLANIK.)
  • Pilotní díl „unikl" 3 dny před odvysíláním. (Dlee)
  • V knize se kruh sestavuje ze 12 lidí, ovšem v seriálu se sestavuje pouze ze 6 lidí. (Dlee)

Reklama

Reklama