Reklama

Reklama

Mupeti

  • USA The Muppets (více)
Trailer 5

Walter, největší fanoušek Mupetů na světě, jenž je na dovolené se svými přáteli Garym (Jason Segel) a Mary (Amy Adams) z amerického městečka Smalltown, odhalí zákeřný plán ropného magnáta Texe Richmana (Chris Cooper), který se chystá srovnat se zemí Mupetí divadlo a těžit ropu, nedávno objevenou přímo pod tímto bývalým působištěm Mupetů. Aby Walter, Mary a Gary mohli zorganizovat největší televizní mupetí maraton v dějinách a pokusili se tak získat deset milionů dolarů, potřebných na záchranu divadla, musejí společně s Kermitem nejprve znovu sjednotit všechny Mupety, kteří se mezitím vydali za vlastním štěstím: Fozzie v současné době vystupuje s revivalovou skupinou Moopeti v casinu v Renu, Miss Piggy pracuje jako editorka módní rubriky pro plnoštíhlé v pařížském Vogue, Animal je pacientem kliniky v Santa Barbaře, která svým klientům pomáhá zvládat návaly hněvu, a Gonzo je bohatým podnikatelem v oboru instalatérství a kanalizací. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (61)

Trailer 5

Recenze (235)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S Mupety jsem v mládí zase tak moc nesetkal. Je fakt, že jsem občas koukal na Sezame otevři se, ale většinu času jsem proseděl u Star Treku, Hvězdný brány, Krtečka nebo Pojďte pane budeme si hrát. Každopádně mi příjde hrozně sympatický, že se v Americe najde takový obrovský počet nadšenců, kteří chtějí tuhle pohádku oživit. A co více, tenhle film je neuvěřitelně milej a kolikrát je to fakt naprosto upřímná legrace. Je mi jasný, že hodně tomu dal Jason Segel, který se na filmu z velký části podílel. Je to sympaťák. Je vidět, že to co dělá, dělá z lásky a tenhle film je naprosto přesným příkladem. Nám, Čechům, Mupeti moc neřeknou, ale i tak je tenhle film fakt fajn a jsem rád, že jsem mu dal šanci. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Povedený návrat Mupetů na stříbrné plátno je milou pohádkovou podívanou, ze které musí být pravověrní fanoušci nadšení. Ostatní si můžou v klidu užívat nenápadně ale hodně ujeté vtípky a narážky ve stylu huličských vtipů z hipísáckých let, kdy tihle (ne)loutkoví hrdinové vznikli. Zpívanky se dají snést a nespočet celebrit v cameo rolích je samozřejmostí! ()

Reklama

pools 

všechny recenze uživatele

Po této taškařici jsem se rozhodl, že svůj život zasvětím lovu českých dabérů. Dokud budou ty zrůdy na tomto světě, nebudu moct spát! Ale něco k filmu. Jako největší problém vidím to, že náš divák vůbec netuší co jsou Muppets, kdy vznikly, neví nic o jejich stylu humoru ani jaké jsou to v americe ikony, takže se nedivím, že tady má film který staví právě na znalosti Muppets takové hodnocení. Nebylo to nějaké převratné dílo, ale účel to splnilo a nenudilo to... 76,8% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jason Segel a Amy Adams se hrozně pitvoří a jsou málokdy vtipní, o jejich muzikálových výstupech ani nemluvím (ten první je přímo strašný), ve scénáři se až mockrát opakují narážky typu "postava ví, že hraje ve filmu, a tak jednou řekne něco o rozpočtu, jednou o jeho stopáži, jindy zase o jakémsi zásadním momentu", takže brzy omrzí... Alespoň že Mupeti jsou dobří a ve chvílích, kdy začnou řádit na plné obrátky (třeba jako při úklidu divadla) neodolatelní. Jenže lidští spoluhráči jim to stále a stále kazí, jediní, kdo s loutkami udrží krok, jsou nakonec Jack Black a Zach Galifianikis. Občasné výstupy různých hvězd(iček) s čestnou výjimkou Jima Parsonse jen a jen ruší.... No, není to úplný průšvih, ale čekal jsem větší srandu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Mupeti" zrovna nejsou něco, co by bylo u nás příliš známé a oblíbené. Spíš ještě známe "Sezame, otevři se", což je ovšem pořad kanadský. Mupeti nejsou o moc jiní. V Americe je to televizní poklad, nás to moc nezasáhne. No dobře, mě to zasáhlo. Film mě bavil i díky tomu, že tam hrál Jason Segel, který je prostě skvělý a bude ještě lepší. Ale hlavně nenucené propojení světa našeho se světa Mupetů funguje, navíc je to vše doplněné skvělou hudbou a písničkami, které jsou chytlavé. Jestli Američani něco umí, tak jsou to muzikály. V tomhle máme ještě obrovské mezery. Chvílemi hloupé, chvílemi zábavné, pro děti, ale hodně i pro dospělé. Hezký příběh, který neurazí, ale u nás asi opravdu ani tolik nenadchne. Tady se projevila moje obliba americké kultury. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/diar-milovnika-filmu-c-0003-eastwood.html ()

Galerie (112)

Zajímavosti (26)

  • Potíže se získáním celebrity, která by uváděla show Muppetů, jsou odrazem problémů se sháněním celebrit do seriálu The Muppet Show. (HellFire)
  • Jason Segel, který ve filmu ztvárnil hlavní roli a napsal scénář, je obrovským fanouškem a sběratelem Mupetů a práce na filmu tak pro něj byla splněným snem. Vlastního mupeta, který se ve filmu objevuje, si navíc mohl po natáčení nechat. (Brousitch)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama