Reklama

Reklama

Mupeti

  • USA The Muppets (více)
Trailer 3

Walter, největší fanoušek Mupetů na světě, jenž je na dovolené se svými přáteli Garym (Jason Segel) a Mary (Amy Adams) z amerického městečka Smalltown, odhalí zákeřný plán ropného magnáta Texe Richmana (Chris Cooper), který se chystá srovnat se zemí Mupetí divadlo a těžit ropu, nedávno objevenou přímo pod tímto bývalým působištěm Mupetů. Aby Walter, Mary a Gary mohli zorganizovat největší televizní mupetí maraton v dějinách a pokusili se tak získat deset milionů dolarů, potřebných na záchranu divadla, musejí společně s Kermitem nejprve znovu sjednotit všechny Mupety, kteří se mezitím vydali za vlastním štěstím: Fozzie v současné době vystupuje s revivalovou skupinou Moopeti v casinu v Renu, Miss Piggy pracuje jako editorka módní rubriky pro plnoštíhlé v pařížském Vogue, Animal je pacientem kliniky v Santa Barbaře, která svým klientům pomáhá zvládat návaly hněvu, a Gonzo je bohatým podnikatelem v oboru instalatérství a kanalizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (235)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní jak ve filmu zcela samozřejmě fungují loutky s lidmi, jakoby snad byli všichni z jednoho těsta. Film má přes tento pitomý nápad rozhodně něco do sebe a s postupem času si dikák některé postavičky i oblíbí. Mě se hrozně moc líbilo Zvíře. Rozhodně jsou Mupeti lepší než nedávno uvedení Šmoulové. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dosti chabá pohádka s příšerami, které šly v mládí totálně mimo mě, takže melancholie na mě nezabírala. Co je velkým průšvihem byly velmi trapné muzikálové prvky, které byly opravdu otřesné. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatickí herci a výprava filmu nemá chybu a je veľmi pestrá, réžia veľmi dobrá, predloha a scenár zvládnuté taktiež na jedničku. Vkusná kamera a kvalitný strih je zaručený. Tomuto filmu by som dal aj ďalších Oskarov Muppets si zamiluje snáď každý. Každý Muppet je osobnosť. Ľahko sa však film skritizuje obzvlášť mladším divákom, keď si neuvedomíte, akým fenoménom pre amerického diváka je Kermit, Miss Piggy, Gonzo a ďalší. Plyšové postavičky zdieľajú deti od malička v postieľke a sú nimi milované a šťastné. Milujem Amy Adams v tejto snímke. Je tu neuveriteľne rozkošná. Ako sa hovorí - na zjedenie. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nevadí opakování starých vtipů. Tyhle příšerky potěší nejen mrňata, ale pobaví i ty odrostlejší. Camea známých osobností jsou fajn, jen tu mohlo být víc výraznějších hudebních čísel. Jediným opravdovým průserem je odflinklý dabing a o 30 minut připálenější délka. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Malinké zklamání, které má určitě částečně na svědomí hrozný dabing, ale rozhodně ne v první řadě. Jason Segel byl a pořád je velký fanoušek Muppetů, na filmu se to skvěle otisklo, což má za následek neuvěřitelnou roztomilost, které spíše působí na starší diváky než na děti. I když je zde jedno cameo za druhým, většina z nich nejsou bohužel nijak výrazná nebo dotažená. Závěrečné show zase chybí nějaký zajímavější moment, naštěstí to dostatečně vynahrazuje úplné finále. Pořád ale působila trailerová kampaň lépe než celý film. 70% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

V podstatě další z mnoha debiních Disneyovek se spoustou veselého pitvoření, pestrých barviček a superotravných muzikálových písní (krom oscarové "Man or Muppet"), kterou ale velmi příjemně oživuje mírně dospělejší humor Muppetů a chytré parodování žánru a jeho klišé postupů. Sice se to trochu bije s onou retardovanou Disneyovskou přepíčeností, ale ve výsledku nadhled vítězí a film baví. Dokonce i v případě že se člověk nedíval na staré muppetí pořady, a tudíž ho zcela mine silný důraz na nostalgii který film často staví do popředí. Plus je tu asi miliarda převelice zábavných cameo roliček snad každého komediálního herce v americe. 7/10 ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

V českých televizních vodách nejsou Mupeti moc známí. Sezame, otevři se sledovalo méně dětí než Večerníček, a tak se nejde divit tomu, že tuzemsko nekopíruje obrovský úspěch v Americe. Zatímco zaoceánští kritici nešetří chválou a sázejí nejvyšší hodnocení jedno za druhým, Češi jsou střízlivější. Čím to? Bohužel není film ani moc kvalitní, jako spíše vzbuzuje nostalgické pocity v těch, kteří na show vyrostli. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

výborná "uletená" disneyovka pre celú rodinu so šialenými figúrkami, veľmi vydareným humorom, dobrou výpravou a riadnou náložou cameo roličiek. jazda, ktorú som si užíval od začiatku do konca, len škoda, že nadabovanú - no už sa teším na dvd a pôvodné znenie! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tento film je príliš roztomilý, aby sa dal hodnotiť zle. Faktom však je, že trpí rovankým neduhom ako MACÍK - príbeh je triviálny. Občas si z neho uťahujú samotní herci, ale aj tak to nie je také vtipné, aby to vyvážilo príbehovú báchorku. Čakal som, že film sa viac sústredí na ľudskú zápletku (imho rovnakú ako mal MACÍK), ale toto je hlavne o plyšiakoch. Prekvapivo k záveru, ktorí patrí čisto im, sa všetko zlepšuje a divák sa už len usmieva ako malé decko... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mupeti jsou známý převážně ze svých krátkých a zábavných skečů a filmovou premiéru si odbily už roce 1979. Tentokrát se vydávají na velké plátno v novém příběhu pro celou rodinu, kde nechybí obvyklý humor a spousta hudebních čísel. Jedná se o překvapivě zábavnou podívanou, která potěší jak děti (spousta zábavných postaviček, pro děti chytlavé písně) tak i dospělé (překvapivě neinfantilní příběh a zdařilý humor). Mě tedy nikdy tyto loutkové postavičky k srdci nepřirostly a moje výsledné hodnocení tomu odpovídá ale pokud vám Mupeti nejsou cizí, budete v tomto filmu jako v ráji. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Chris Cooper odmítl scénář k Mačetě,že je to prý nejabsurdnější věc kterou kdy četl.Tak to nejspíš před začátkem natáčení Mupetů nečetl scénář vůbec.Slabomyslná,vlezlá,patetická vymývárna mozků,srovnatelná svým idiocismem snad jen s Teletubies.Odporné písničky,retardovaný Segel,který by se měl jít vážně léčit.Po shlédnutí několika věcí ve kterých měl scénáristické a zpívánkové ambice,ho totiž shledávám nebezpečným,pedofilním psychotikem.Jinak si jeho stupidní scénáře neumim vysvětlit.Mupeti jsou v americe něco jako u nás Spejbl s Hurvínkem,ale zatímco Spejbl a Hurvínek se v rámci možností a se zatnutým svěračem dají přežít,tahle Mupetí rodinka,která vlezle a vychytrale kalkuluje s mozečky malých dětí je až hrozivá,dlouho sem se nesetkal s tak odporným filmem,který přímo vybízí k zavření tvůrců do cely pro mentálně zaostalé dementy a nebezpečné úchyláky.Tohle je to nejspodnější dno filmové zábavy jedna z nejpříšernějších sraček kterou sem kdy viděl a jasně to vypovídá o labilní mentalitě američanů.Jak se proboha v tak nevkusném a primitivním filmu mohou objevit lidi jako Neil Patrick Harris nebo Chris Cooper.Segel je debil a už i v HIMYM mě deptá od konce třetí sezóny,ten člověk fakt není v pohodě.10% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Už jen pro ten přísun celebrit, které se neštítí si ze sebe dělat nonstop legraci, si nelze Mupety nezamilovat. Překvapilo mě, jak může být dětský film o loutkách tak sebereflexivní, uvědomělý a především inteligentní. Jason Segel jednoduše překypuje nápady - ve výsledku se jedná o roztomile naivní, hravé a důstojné oživení nyní již neatraktivních plyšových postaviček. Navíc se skvělými muzikálovými čísly. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď v roku 1974 a 1975 uviedol Jim Henson na obrazovky dve pilotné časti svojej bábkovej show The Muppets ( v rokoch 1976 - 1981 bolo natočených 120 epizód ) boli tieto bláznivé postavičky známe už dve desaťročia z rôznych televíznych projektov. Ich priaznivec Jason Segel ich ako spoluautor scenára vzkriesil a podarilo sa natočiť rodinný muzikál s vcelku podarenými hudobnými číslami. Možno nebude súčasnými deťmi pochopená všadeprítomná nostalgia, ale to je len preto, lebo žabiaka Kermita, miss Piggy, medveďa Fozzieho, Scootera alebo Gonza vôbec nepoznajú. Tak či onak sa podarilo vytvoriť slušnú, hoci jednoduchú, zábavu. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Proč tak nízké hodnocení? Cožpak se tolik lidí neumí smát a radovat? Mupeti jsou zatraceně pozitivní a švandovní film se spoustou originálních nápadů. Nasmál jsem se dost a za to děkuji. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná oddychovka. Síce tomu chýba niečo väčšie, premyslenejšie a v určitom zmysle aj epickejšie - na čo navnadila séria trailerov, ale spokojný som bol. Jednak je fajn, že sa spravil film, ktorý vzdáva hold týmto postavičkám a láska k nim je viditeľná s každého jedného prejavu. Či už človeka alebo Muppeta. Rovnako potešia veselé pesničky, scudzovacie efekty a cameá celebrít. Stoller a Segel, ktorý stáli už za filmami ako Forgetting Sarah Marshall a Five Year Engagement spísali k tomuto dielku scenár. Odľahčenie a príjemný humor sa vďaka tomu nesie celým príbehom. Inak je to ale skôr tradičný žánrový rodinný film, ktorého obľúbenosť je podmienená vašim poznaním Muppetov aj toho či ich máte radi, alebo nie. Ale rozhodne sa jedná o veselý, nenásilný film, v ktorom sa dá nájsť okrem moralizovania aj kopec príjemných odkazov a vtipov. Pre mňa osobne najväčší kráľ Muppets - Animal a najlepšia scéna - posledná pieseň Manamana. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu objektivně ne vyloženě "špatný" a zpracováním i vcelku originální film, ve kterém se mihne spousta známých herců.. na stranu druhou ale snímek trpí absolutně nezajímavou zápletkou, neustálým tlacháním postav o ničem a spoustou otravných písniček - opravdu nechápu, co je na songu "Man or Muppet" oscarového.. nuda, nuda, nuda - děkuji, nechci.. ()

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama