Reklama

Reklama

Mupeti

  • USA The Muppets (více)
Trailer 2

Walter, největší fanoušek Mupetů na světě, jenž je na dovolené se svými přáteli Garym (Jason Segel) a Mary (Amy Adams) z amerického městečka Smalltown, odhalí zákeřný plán ropného magnáta Texe Richmana (Chris Cooper), který se chystá srovnat se zemí Mupetí divadlo a těžit ropu, nedávno objevenou přímo pod tímto bývalým působištěm Mupetů. Aby Walter, Mary a Gary mohli zorganizovat největší televizní mupetí maraton v dějinách a pokusili se tak získat deset milionů dolarů, potřebných na záchranu divadla, musejí společně s Kermitem nejprve znovu sjednotit všechny Mupety, kteří se mezitím vydali za vlastním štěstím: Fozzie v současné době vystupuje s revivalovou skupinou Moopeti v casinu v Renu, Miss Piggy pracuje jako editorka módní rubriky pro plnoštíhlé v pařížském Vogue, Animal je pacientem kliniky v Santa Barbaře, která svým klientům pomáhá zvládat návaly hněvu, a Gonzo je bohatým podnikatelem v oboru instalatérství a kanalizací. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (61)

Trailer 2

Recenze (235)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Co to krucinál bylo? Dobře, asi jsem nepochopila tu kultovní roli Mupetů v americké kultuře, ale i tak jsem na sebe pyšná, že jsem to dokoukala do konce. Jason Segel a Amy Adams jsou mí oblíbení herci, ale nechtělo se mi na to koukat, dokud jsem nezjistila, že tam hraje i Jim Parsons. Běda mi, někde v půli filmu jsem zjistila, že je to jen asi tak půlminutové cameo. No, za blbost se platí. Většinu filmu jsem koukala s wtf výrazem, nebo se ukrutně nudila. Píseň Man or a Muppet byla asi to nejlepší, i když teda za tohle dát Oscara? Už se nedivím ničemu. Nejvíc mě pobavily závěrečné titulky, a to jen proto, že ten song má pro mě povahu soukromého vtipu. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Už jen pro ten přísun celebrit, které se neštítí si ze sebe dělat nonstop legraci, si nelze Mupety nezamilovat. Překvapilo mě, jak může být dětský film o loutkách tak sebereflexivní, uvědomělý a především inteligentní. Jason Segel jednoduše překypuje nápady - ve výsledku se jedná o roztomile naivní, hravé a důstojné oživení nyní již neatraktivních plyšových postaviček. Navíc se skvělými muzikálovými čísly. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

V podstatě další z mnoha debiních Disneyovek se spoustou veselého pitvoření, pestrých barviček a superotravných muzikálových písní (krom oscarové "Man or Muppet"), kterou ale velmi příjemně oživuje mírně dospělejší humor Muppetů a chytré parodování žánru a jeho klišé postupů. Sice se to trochu bije s onou retardovanou Disneyovskou přepíčeností, ale ve výsledku nadhled vítězí a film baví. Dokonce i v případě že se člověk nedíval na staré muppetí pořady, a tudíž ho zcela mine silný důraz na nostalgii který film často staví do popředí. Plus je tu asi miliarda převelice zábavných cameo roliček snad každého komediálního herce v americe. 7/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

A nakonec proč ne, fanouškem Mupetů sice nejsem, celá tahle věc mě minula, ale film byl fajn. Svěží a barevnej, navíc Jason Segel si ho určitě užil, vybral si k sobě pěknou holku a obsadil spoustu cameo roliček. Některý nápady jsou povedený (Cestování po mapě) a hlášky taky (výbuch nebo celebrity nejsou lidi), takže jsem se vcelku solidně bavil. Navíc písničky jsou pěkný a Man or Muppet byla super a ta chytlavá v titulkách :). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svérázný film, u kterého se dá opravdu zvráceně bavit a připadat si jako dítě i s občankou v kapse. V sále s mnoha dětmi jsme se s doprovodem smáli asi jen my dva a nejsem si jist, zda desítky cameo rolí a narážek dokáže dětská mysl pochopit a akceptovat. Ale mupeti samotní jsou příjemné nostalgické retro, které nechává doma tupý humor plný sexistických narážek a snaží se hrát na vlnu plyšového... ups, já myslel rodinného, humoru. Segelův humor a nápady vložené do filmu jsou překvapivě funkční, někdy neuvěřitelně "jiné" ("to bude krátký film", "to byl výbuch, máme na to rozpočet?"...), takže jejich "nadčasovost" je jistá. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (26)

  • Fozzie a jeho prdící boty se nesetkaly s kladným ohlasem ze strany loutkařů, jež ovládaly Muppety. Svým vyzněním nesedly do humoru této show. Ve filmu tak všichni tento vtip odmítají. (HellFire)
  • V závěru filmu, kdy Kermit a jeho banda vyjde z divadla, je na jednom ze sousedních domů vidět poutač na film Auta 2 ( 2011). (Lorge)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama