Reklama

Reklama

Mupeti

  • USA The Muppets (více)
Trailer 3

Walter, největší fanoušek Mupetů na světě, jenž je na dovolené se svými přáteli Garym (Jason Segel) a Mary (Amy Adams) z amerického městečka Smalltown, odhalí zákeřný plán ropného magnáta Texe Richmana (Chris Cooper), který se chystá srovnat se zemí Mupetí divadlo a těžit ropu, nedávno objevenou přímo pod tímto bývalým působištěm Mupetů. Aby Walter, Mary a Gary mohli zorganizovat největší televizní mupetí maraton v dějinách a pokusili se tak získat deset milionů dolarů, potřebných na záchranu divadla, musejí společně s Kermitem nejprve znovu sjednotit všechny Mupety, kteří se mezitím vydali za vlastním štěstím: Fozzie v současné době vystupuje s revivalovou skupinou Moopeti v casinu v Renu, Miss Piggy pracuje jako editorka módní rubriky pro plnoštíhlé v pařížském Vogue, Animal je pacientem kliniky v Santa Barbaře, která svým klientům pomáhá zvládat návaly hněvu, a Gonzo je bohatým podnikatelem v oboru instalatérství a kanalizací. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (61)

Trailer 3

Recenze (235)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svérázný film, u kterého se dá opravdu zvráceně bavit a připadat si jako dítě i s občankou v kapse. V sále s mnoha dětmi jsme se s doprovodem smáli asi jen my dva a nejsem si jist, zda desítky cameo rolí a narážek dokáže dětská mysl pochopit a akceptovat. Ale mupeti samotní jsou příjemné nostalgické retro, které nechává doma tupý humor plný sexistických narážek a snaží se hrát na vlnu plyšového... ups, já myslel rodinného, humoru. Segelův humor a nápady vložené do filmu jsou překvapivě funkční, někdy neuvěřitelně "jiné" ("to bude krátký film", "to byl výbuch, máme na to rozpočet?"...), takže jejich "nadčasovost" je jistá. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná oddychovka. Síce tomu chýba niečo väčšie, premyslenejšie a v určitom zmysle aj epickejšie - na čo navnadila séria trailerov, ale spokojný som bol. Jednak je fajn, že sa spravil film, ktorý vzdáva hold týmto postavičkám a láska k nim je viditeľná s každého jedného prejavu. Či už človeka alebo Muppeta. Rovnako potešia veselé pesničky, scudzovacie efekty a cameá celebrít. Stoller a Segel, ktorý stáli už za filmami ako Forgetting Sarah Marshall a Five Year Engagement spísali k tomuto dielku scenár. Odľahčenie a príjemný humor sa vďaka tomu nesie celým príbehom. Inak je to ale skôr tradičný žánrový rodinný film, ktorého obľúbenosť je podmienená vašim poznaním Muppetov aj toho či ich máte radi, alebo nie. Ale rozhodne sa jedná o veselý, nenásilný film, v ktorom sa dá nájsť okrem moralizovania aj kopec príjemných odkazov a vtipov. Pre mňa osobne najväčší kráľ Muppets - Animal a najlepšia scéna - posledná pieseň Manamana. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatickí herci a výprava filmu nemá chybu a je veľmi pestrá, réžia veľmi dobrá, predloha a scenár zvládnuté taktiež na jedničku. Vkusná kamera a kvalitný strih je zaručený. Tomuto filmu by som dal aj ďalších Oskarov Muppets si zamiluje snáď každý. Každý Muppet je osobnosť. Ľahko sa však film skritizuje obzvlášť mladším divákom, keď si neuvedomíte, akým fenoménom pre amerického diváka je Kermit, Miss Piggy, Gonzo a ďalší. Plyšové postavičky zdieľajú deti od malička v postieľke a sú nimi milované a šťastné. Milujem Amy Adams v tejto snímke. Je tu neuveriteľne rozkošná. Ako sa hovorí - na zjedenie. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Na loutkový film nečekaně povedená magořina s několika dobrými vtipy. Jen bych uvítal trochu zkrácení (dvě hoďky je hodně) a odstranění hudebních zpěvo-čísel. Ale chápu, že právě ta k Muppetům patří. Z Jasona a Amy na mě sálalo, jak prostě "jen hrají" a to v některých scénách tak moc, až mi jich bylo i líto. ~ ** za vtipné nápady, máte-li doma děcko, co rádo loutky a ustojí dvě hodiny, přičtěte si hvězdičku. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tomuhle říkám rodinný film a věřím, že si ho užijou všichni malí i velcí. Rozhodně není hloupý a líbilo se mi, že si dokázal dělat srandu i sám ze sebe. I když na muzikály nejsem, tak se mi hudební vložky a aranžmá líbily - hlavně byly veselé, hravé a barevné ;-) Podobných příběhů je určitě spousty, ale díky mupetům (které jsem znal jen z pár ukázek) ho dokázali pěkně okořenit svými narážkami. Tentokrát to byl spíš Bollywood než Hollywood. Nakonec jsem se rozhodl dát víc, tak snad po 4hvězdičkách nezpyšní. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (112)

Zajímavosti (26)

  • První film studia Disney, který v logu namísto nápisu "Walt Disney" má prostější "Disney". (Hal_Moore)
  • Fotografie, kterou slečna Piggy a Kermit ve filmu spojují, pochází z jejich svatby ve filmu Muppets dobývají Manhattan (1984). (Dreadd)
  • Jason Segel, který ve filmu ztvárnil hlavní roli a napsal scénář, je obrovským fanouškem a sběratelem Mupetů a práce na filmu tak pro něj byla splněným snem. Vlastního mupeta, který se ve filmu objevuje, si navíc mohl po natáčení nechat. (Brousitch)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama