Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby se kdysi Ginevra (Vittoria Puccini) pro něj rozhodla, zřejmě by Luca (Stefano Accorsi) do Afriky dělat „misionáře“ nikdy neodešel. Místo toho si ale vzala jeho kamaráda Maria (Pierfrancesco Favino), jemuž už tehdy každý v oboru předpovídal zářnou budoucnost. O devět let později trčí Luca Manzi v Keni, kde pod záštitou UNICEF programu Itálie Africe léčí tuberkulózu a lepru a plahočí se pustinou na motorce rodit děti domorodců, zatímco Mario Tirelli si vydobyl respektované postavení při renomované klinice v Římě. Teď ovšem letí navštívit přítele s poněkud průhlednou záminkou lékařské pomoci. Sledujme, jaký dopad bude mít na impulzního a luxusu uvyklého Itala místo, kde všeho hygienického je zoufalý nedostatek, operování při baterce během výpadků elektřiny je na denním pořádku a sprchovat se lze jen tehdy, když před tím hodně pršelo.
Dávné časy jsou připomenuty, když se do divočiny vydává i Ginevra, rozčarovaná odhalením, proč manžel tak spěšně opustil civilizaci. (dopitak)

(více)

Recenze (1)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Italská verze Doktora od jezera hrochů a exemplární přiklad pro Trošku, jak je možné natočit komedii z lékařského exotického prostředí, aniž by si někdo uřízl ostudu nebo s prominutím prdel. Pellegrinův film velmi nenuceně sklouzává k dramatu, aby na konci překvapivě uvízl v krimi žánru s nečekanou pointou. Navíc vtipné scény jsou opravdu vtipné (opak slova trapné), populární Pierfrancesco Favino (viděli jsme ho v A.C.A.B.: All Cops Are Bastards) a Stefano Accorsi zaručují hereckou kvalitu a Vittoria Puccini zase půvab (i decentní erotiku). Pokud tohle je televizní film, který se v Itálii nedostal do kin, pak bude třeba zavřít česká kina pro tuzemskou produkci! Děsím se jen toho, aby hollywoodští patlalové nenatočili remake například s Georgem Clooneym a Jamesem Francem... ()

Reklama

Reklama