Reklama

Reklama

Magické hory

(seriál)
  • Česko Magické hory Čech a Moravy
Česko, (2009–2011), 3 h 41 min (Minutáž: 17 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Putování s Květou Fialovou a Václavem Cílkem za pamětí a tajemstvím našich kultovních hor.
České a moravské hory, jejich vznik, historie a mýty osobitým pohledem geologa, spisovatele a filozofa RNDr. Václava Cílka a herečky Květy Fialové. Jsou to příběhy o krajině, životě hor a lidí, kteří je postupně obývali, o jejich smyslu pro člověka. Jakoby Květa s Václavem vyrazili ve stopách Karla Hynka Máchy hledat svou „vlastní horu, vlastní osu světa, svou axem mundi…“. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Cílek má strašně načteno a umí to pospojovat. Možná je divnej, ale co, tomuhle rozumí a mýty se musí živit , jinak zaniknou. Na druhou stranu ho doprovazi super píča 3000 která se nedá vystát ani jednu větu . Nakonec se seriál uchýlí k málo informacím a jen objímání stromů... Bohužel , některé jiné Cílkovy "projekty" jsou určitě lepší ! ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Takovej nějakej neuchopitelně oslintanej seriál, v němž Cílkovo moudrosloví nebetyčně nudí a paní Fialová bohužel nedokáže nabídnout víc než své kolovrátkové rádobymystično. Ústřední dvojice putuje sem a tam, Cílkojc Venda až onanisticky slintá jednu chytrost za druhou a Květuš za souhlasného přikyvování vypouští věty bez jakékoli vnitřní relace. Po druhém díle jsem se rozhodl opustit tuto trýznivou zkušenost a věnovat se něčemu méně bolestnému. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mohl by mi někdo vysvětlit, jakým směrem se naše televize ubírá a co tím sleduje? Žmolíku, vrať se prosím! Cílek si cintá na vlastní bradu, Fialová ze sebe dělá blbouna a dokonce dvě minuty před desátou z úst vypouští slovo ´kurevník´! :-) Díl o Radobýlu jsem přežil jen díky záběrům z Litoměřic, kam jezdím na filmový festival. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno, jsem od tohoto pořadu očekávala něco úplně jiného. Také mi chyběly podstatné informace nebo alespoň ty základní. Je sice hezké, že všechno to jsou místa obestřená nejrůznějšími tajemstvími a legendami a že se jedná o magická místa, ale to je málo. Tenhle pořad beru jako malý tip na výlet. O tom, že paní Květa Fialová je svá není pochyb. Je to velmi zvláštní osoba. Někdy mám pocit, že ani nemůže být z našeho světa. Je taková pořád free až to člověka překvapuje, a to dost. Měla jsem možnost se s ní potkat naživo (metro Staroměstská) a můžu potvrdit, že se chová úplně stejně jako na obrazovce. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Možná se tvůrci snažili vytvořit zajímavý kontrast rozumu a citu, ale kombinace Cílka s Fialovou je asi jako párek se šlehačkou. Cílek je vynikající geolog, koho nebaví perm a kambrium, nemá asi velkou šanci si jeho styl oblíbit. Květa Fialová ovšem rozumí Sněžce a Kozákovu jako koza petrželi a její hlášky o tom, že byla v minulém životě čarodějnicí pořad naprosto zabíjejí. Možná by se hodila do nějakého alternativního pořadu (o léčitelství, astrologii a tak podobně). V populárně vědeckém pořadu však působí opravdu brutálním dojmem. Ostatně mohli by se Češi naučit pravidlo, že dokumentarista nemá lézt do záběru. A rozhodně si nemá myslet, že jeho monumentalita přesahuje Říp a pořad krytý jako zeměpisný má být autobiografický. ()

Galerie (58)

Reklama

Reklama