Reklama

Reklama

Magické hory

(seriál)
  • Česko Magické hory Čech a Moravy
Česko, (2009–2011), 3 h 41 min (Minutáž: 17 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Putování s Květou Fialovou a Václavem Cílkem za pamětí a tajemstvím našich kultovních hor.
České a moravské hory, jejich vznik, historie a mýty osobitým pohledem geologa, spisovatele a filozofa RNDr. Václava Cílka a herečky Květy Fialové. Jsou to příběhy o krajině, životě hor a lidí, kteří je postupně obývali, o jejich smyslu pro člověka. Jakoby Květa s Václavem vyrazili ve stopách Karla Hynka Máchy hledat svou „vlastní horu, vlastní osu světa, svou axem mundi…“. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mohl by mi někdo vysvětlit, jakým směrem se naše televize ubírá a co tím sleduje? Žmolíku, vrať se prosím! Cílek si cintá na vlastní bradu, Fialová ze sebe dělá blbouna a dokonce dvě minuty před desátou z úst vypouští slovo ´kurevník´! :-) Díl o Radobýlu jsem přežil jen díky záběrům z Litoměřic, kam jezdím na filmový festival. ()

mysak.pitlik 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu zvláštně koncipované. Vzdělaný, chytrý a zajímavě mluvící Václav Cílek a k němu neuvěřitelně mimo Květa Fialová, nejspíš žijící v jiné dimenzi, která vždycky pronese nějakou pitomost. Stejně dobře tam mohli dát malé děcko, které by bylo aspoň roztomilé. Jinak si myslím, že by pan Cílek zvládl být průvodcem pořadu sám a působilo by to pak mnohem lépe. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naše hory obklopují českou a moravskou zemi jako náhrdelník. Milióny let čekaly na člověka. Když konečně přišel, jejich vrcholky mu daly ochranu, naději a bránu k bohům. Staňte se na chvíli poutníky po našich nejslavnějších horách. Pojďte je spolu s námi obejmout. Magické hory ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Nádherný pohled na naše úžasné a krásné hory a na naši krajinu.... hudba, milá a co se týče průvodní dvojice? Tož....Moudrý člověk, který má hodně vědomostí a dokáže je srozumitelně sdělit, vysvětlit a Květa? Květa je tam jako odlehčení, kolikrát jsem se musela pousmát.... ale díky ní si třeba spoustu věcí taky uvědomuji... její lásku k přírodě a obyčejným věcem a lásku k životu a dobru vůbec. V tom je jejich laskavost hodně podobná a proto za mne... 5. Pohladilo mě tohle dílo po mé romantické duši..:-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno, jsem od tohoto pořadu očekávala něco úplně jiného. Také mi chyběly podstatné informace nebo alespoň ty základní. Je sice hezké, že všechno to jsou místa obestřená nejrůznějšími tajemstvími a legendami a že se jedná o magická místa, ale to je málo. Tenhle pořad beru jako malý tip na výlet. O tom, že paní Květa Fialová je svá není pochyb. Je to velmi zvláštní osoba. Někdy mám pocit, že ani nemůže být z našeho světa. Je taková pořád free až to člověka překvapuje, a to dost. Měla jsem možnost se s ní potkat naživo (metro Staroměstská) a můžu potvrdit, že se chová úplně stejně jako na obrazovce. ()

Galerie (58)

Reklama

Reklama