Reklama

Reklama

Lapidárium: Příběh vyhozeného filmu

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 1998, 14 min

Režie:

Jaroslav Bouma

Obsahy(1)

Osvobozenému divadlu vrchnost nikdy nepřála, proto Voskovec a Werich museli vícekrát změnit firmu, působiště a potažmo i vlast. V roce 1960 se podařilo natočit a jednou dokonce i odvysílat televizní záznamy představení Balady z hadrů a Těžké Barbory, která oživil Jan Werich se svým novým partnerem Miroslavem Horníčkem v Divadle ABC. Natočený materiál pak na dlouhá desetiletí zmizel, přestože některé Werichovy a Horníčkovy forbíny z těchto her, šířené na magnetofonových páscích, takřka zlidověly. Ztracené obrázky se po letech podařilo najít v popelnici a díky mravenčí práci televizních pracovníků kompletně zrekonstruovat, takže záznamy obou legendárních her byly zachráněny. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Taussig uvádí dokument o nalezených filmech, komentuje vznik a vývoj forbín, něco k nim nakonec říká i Horníček. Film se rovněž soustřeďuje na činnost TV archivář, kteří film rok restaurovali. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Zásluha Myrtila Frýdy, že si všiml a z popelnice vytáhl cívky ztraceného filmu. Byla by to velká ztráta pro českého diváka. kdyby záznamy nenávratně zmizely. ()

Reklama

Reklama