Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cheol-Min je muž s temnou a záhadnou minulosťou, ktorý pracuje na čiastočný úväzok v nočných smenách na parkovisku; Jung-Hwa je nevidiaca žena. Dvojica trávi spoločne čas pred televízorom a pri pozeraní televíznych programov sa navzájom zblíži. Ich životy ešte hlbšie prepoja, keď pri incidente Chel-Min ochráni Jung-Hwa. Obaja začnú žiť ako pár, otázkou je, či im ich šťastie vydrží. (ČSFD)

(více)

Recenze (32)

emma53 

všechny recenze uživatele

V Čechách by tenhle příběh neměl moc šancí ve filmové branži, ale Korea je už tak známá svým svojským romantickým podáním, že ti, kteří tohle berou v potaz musí ta kouzelná dvojice dojmout i kdyby nechtěli. Scénka, kdy Jung-Hwa vytváří ze sochařské hlíny hlavu Cheol-Mina mně hned tak nevypadne z hlavy. „Miluji život, protože mi dal tebe. Miluji tebe, protože ty jsi můj život.“— John Lennon ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že mám slabost pro Ji Sub Soa a Hyo Joo Han je mi poslední dobou víc a víc sympatická, ale rozhodně tenhle film nevnímám jen jako standardní korejskou romantiku. Ti dva spolu byli naprosto úžasní. Moc se mi líbilo, že nikdo netlačil na pilu, přesto to ve mně zanechalo hodně hluboké pocity. Nenuceně krásný film s moc pěknou hudbou. Zase jednou bez váhání, 5*. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nikam to nespěchá, ačkoliv občas jsou scény moc dlouhé a člověk ztrácí pozornost. Bohužel si musím trochu postěžovat na střih, nějak mi v tomto filmu nesedl – tam kde by se mi líbil, nebyl, tak, kde by bylo lepší, aby celou situaci zabrala kamera, to bylo divně sestřihané. So Ji Sub je moc fajn herec, navíc, jak někdo poznamenal, pokud je herec vymakaný, bude ukázaný bez trika – takže jsme ho bez trika viděli. Zahrál uťápnutého boxera velmi mile, škoda, že ho tam nebylo víc. Ale herečka Han Hyo Joo mi moc nesedla, ani mi nepřišlo, že by předvedla něco zázračného. Samozřejmě ke konci to diváka chtělo sakra dojmout, u mě se nekonalo, nechalo mě to chladnou (ačkoliv So Ji Subův výkon se mi líbil). Je to neuvěřitelně kolísavý film, sem tam vás nadchne nějakým krásným obrazem či scénou, aby vás pak na oplátku několik minut nudil. Pro mě naprosto průměrná podívaná, která je nejkrásnější v krátkých sestříhaných videích od fanoušků na youtube. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá romantická dráma. Má výborný príbeh o mužovi s násilnou minulosťou, ktorý si svoj trest už odpykal, svoje činy oľutoval a teraz pracuje ako nočná obsluha parkoviska. Počas služby sa náhodne zoznámi so sympatickou ženou, ktorá síce trpí takmer úplnou slepotou, ale na radosti zo života jej to nič nezmenilo, spriatelia sa, postupne vytvoria pár, ale aby boli obaja úplne šťastní, muž sa ešte musí dočasne vrátiť k svojim schopnostiam z násilného života. So spracovaním som dosť spokojný, ale k dokonalosti tomu ešte niečo chýba. Už od začiatku som vedel, že toto bude film presne pre mňa, postava slepej ženy si ma získala okamžite a jej nový priateľ už o pár minút neskôr, takže som im fandil, síce sa zblížia možno až moc rýchlo, ale ani s tým nemám problém, vyše hodinu filmu to pôsobí skvelým dojmom. Ona neustále okolo seba vydáva len pozitívnu energiu, zaujala ma aj jeho minulosť, takže tu takmer ani nemám čo vytknúť, lenže posledná polhodina sa nevyberie práve najideálnejším smerom. Aj táto časť je nadpriemerná a v inom filme by som ju ocenil vic, ale v kombinácii s predchádzajúcim dejom mi to až tak dobre nesadlo, ale výsledné dojmy vylepšuje zase úplný záver. Čo sa týka jednotlivých žánrov, romantika funguje bezchybne, zaujme aj nejaká tá akcia a je to kvalitné aj ako dráma. Herecké obsadenie je výborné, perfektná Han Hyo-Joo, veľmi dobrý So Ji-Sub, ktorí vytvorili ideálnu dvojicu, k tomu viacero zaujímavých vedľajších postáv spomedzi jeho priateľov venujúcich sa boxu, tu nemám problém. Réžia a technická stránka sú perfektné, za žánrovou špičkou zaostávajú len minimálne, som veľmi spokojný. Škoda tej poslednej polhodiny, ktorá môj celkový dojem trochu znížila, ale aj tak je Always jedna z najlepších romantických drám za posledné obdobie. 79% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Presne tak, je to presna ukazka klasickeho korejskeho romantickeho filmu. Plna za vlasy pritazenych situaci, ktere na me pusobili strasne vykonstruovane a vypocitave. Temer na hranici provineleho poteseni. Vizual a So Ci-sub to trochu zvedaji, ale i tak jsem tenhle film videl naposledy. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jak mě tenhle film zpočátku moc nebavil a skoro až otravoval, nakonec mě přece jen dostal. A v závěru jsem byl hodně naměkko. Snad že jsem měl už dlouho chuť zkouknout po čase zase nějaký pěkný asijský film, nebo že mě tenhle film zachránil před šílenou štědrovečerní televizní nabídkou - osobně mi tato nálož dějově nepravděpodobné romantiky vážně sedla. Uvědomuji si ovšem, že kdyby se děj přenesl z asijských lokací do Evropy/USA, ohrnul bych nad ním zdálky nos, protože je sešitý z jednoho klišé za druhým. U té jihokorejské produkce mi to ale nějak nevadí. Cynik by se skoro jistě mohl tomuto typu filmařiny vysmívat, ale osobně na to nemám náladu - za mě osobně velkorysé 4 hvězdy. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vypůjčím si hodnocení od jedné uživatelky, standartní korejská ždímačka:) Některé momenty velmi povedené, plné emocí, jiné jsou divné, kulhají na obě nohy, nevyrovnané tempo, taky někdy kazí zážitek. Nicméně herecké obsazení to zvládlo spolehlivě vytáhnout z průměru. Příběh částečně slepé dívky a zkrachovalého boxera je sice plný různých klišé (naivnější, než dítě nachytané na bonbónech), jenže, jak už jsem psal výše, ten korejský stroj ještě stále zaručeně funguje, takže pokud chcete tzv. lehce slzopudně dojímací program, víte, co máte dělat... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja si vždy hovorím, že tá Han neni až taká pekná, a potom sa začne usmievať a rozprávať, a moje srdce má z toho erekciu. Keď som ju prvýkrát uvidel s tou slepeckou paličkou, som dúfal, že aspoň raz budú v tej Kórey všetci zdraví a to bol pritom len začiatok. Opäť zachránila ďalší scenár. Využitie potenciálu naplno, aj ako herečky, aj jednej z najkrajších žien sveta. JK je jediná krajina, kde možno toto natočiť s vážnou tvárou. 85% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ja viem, ja viem ... ale tak nepomôžem si. Kórejci udrú na klávesy, sláky rozozvučia struny a som celá ich. Takže bez zaváhania dávam tejto romantickej romantike a sympatickej dvojke 5* napriek všetkému. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Oba představitele hlavních rolí jsem už viděl a patří mezi herce, které vidím rád znova. Han Hyo Joo ztvárnila slepou dívku výborně a So Ji Seobovi jsem jeho pocity a chování (vycházející z pocitu viny) absolutně věřil. Jejich vztah vypadal moc pěkně. Poslední čtvrthodina ztrácí na síle (ok a je trochu "jiná", než předchozí děj), ale stejně ... film se mi perfektně trefil do nálady. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prva polovica filmu v ktorej sa ustredna dvojka zoznamuje je nadherna a funguje na 100%. Lenze uz v polovici to vyzera ako keby bol pribeh ukonceny a nevedel som si predstavit, co bude dalej. Vedlajsia linia s boxom ma nezaujimala, ale to este nebolo najhorsie. V druhej polovici sa rozbehne vykonstruovana linia v ktorej sa dozvieme, ze ustredna dvojka ma spolocnu tragicku minulost, co mi vôbec nesedelo a nasledné smerovanie pribehu ma uz uplne sralo. Takze o co krajsie sa film rozbehol o to otrasnejsie v mojich ociach skoncil a len vdaka fakt nadhernej prvej polovici davam neutralne hodnotenie 5/10. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Áno, príbeh je okukaný, snáď aj prvoplánový, ale ide z neho to čarovné teplo, ktoré vo filme vedia vytvoriť len Kórejčania. Znova vytvorili romancu so sympatickou dvojkou, ktorej pri ich spoločných zblíženiach či odcudzeniach držíte palce a pri tom myslíte na to, že život a láska by nikdy nemali byť podhodnotené. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ono sa na to síce veľmi nádherné pozerá, ale k úplnému splynutiu z dejom neprišlo. Ono som si síce vybudoval veľmi pozitívne sympatie k hlavnej predstaviteľke (nie len preto, že bola neskutočne krásna, ale pôsobila aj neskutočne milo), ale aj ta celá atmosféra stála zato. Každopádne mi tam chýbal dajaký silnejší zlom. Mohli ho buď dosiahnuť kvalitným epilógom respektíve retrospektívou ... Ale ak ste rojko, tak tieto drobné nedostatky aj tak prehliadnete ... ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Ak ma naozaj baví nejaká romantika, tak je to tá kórejská. To, čo by v podaní Američanov vyznelo hlúpo a naivne, tu spoľahlivo funguje. Neviem si to vysvetliť inak, ako že na to majú nejaký tajomný patent, ktorý si strážia už desaťročia. Oni si môžu dovoliť otvorene tlačiť na city, môžu si dovoliť vytvoriť akokoľvek obrovskú náhodu. V ich podaní mi to nedokáže vadiť. V Always sa ešte ku všetkému stretli dvaja sympatickí herci, obzvlášť výrazný Ji-sub So, ktorého by som zrejme rozpoznala aj v inom filme, to už je čo povedať. Nádherná klavírna hudba je už neodmysliteľnou súčasťou. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Už jen úvodní hudební skladba při titulcích zní nadějně a zbytek filmu tento pocit jen potvrdí - z počátku milé a úsměvné, postupně vážnější romantika s trochou toho boxu k tomu :-) Herecké výkony nelze než pochválit, Han Hyo-ju svým půvabem a bezprostředností okouzlí asi každého, snad jen s tím pudlem na hlavě vypadala příšerně :-) Hudební stránka nenabídne nic extra zvláštního, je zkrátka "jen" povedená. Na můj vkus bylo ale ve filmu trochu příliš těch "náhod", to holt občas k takovým kouskům patří - naštěstí to spolu vzájemně nějak nerozebírali, jen to bylo divákovi ukázáno. Celkově naprosto poctivých 80% a fanda tohoto žánru by neměl tento snímek minout. P.S. Viděno 2x :-) ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Bez toho, aby som vedela do čoho idem som pár minútach vedela, že som to už videla, aj keď to bol Indický remake (Do Lafzon Ki Kahani), ktorý sa mi páčil veľmi. Takže moje hodnotenie bude o porovnávaní alebo vlastne ani nie. Oba filmy sú tak rovnaké a zároveň odlišné ako sa to len dá. Áno, niektoré scény sú ako prehnané cez kopirák, ale atmosféra filmu je celkom odlišná. Indovia do ženskej postavy vdýchli omnoho viac života, entuziazmu a radosti a preto celý film vyznieva nejak radostnejšie, zato kórejská verzia, je trochu temnejšia a smutnejšia. Rozhodne sa mi páčili obe. Niečo bolo lepšie tam a niečo tam, ale bolo to pekné. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na me ty korejske romantiky, protnute nasilim a dejove hnane do extremu plati... Od zacatku do konce me to bavilo a film dopadl, jak mel.-). Sympaticka dvojice. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nádherný, hluboce dojemný a smutný příběh, jenž mě posadil na zadek a znovu mi potvrdil, že Korejci musí být nejromantičtější národ na světě. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Příběh o muži, kterého láska dožene k činům, kterým se chtěl vyvarovat. Bývalý boxer se špatnou minulostí pozná slepou dívku a začíná obyčejná korejská slaďárna, do které přibyde ještě štěňátko aby to bylo roztomilejší. Když se ovšem začne odhalovat minulost téhle dvojice, tak to chytne ten správný šmrnc typický pro korejské romantické drama. No nakonec se z toho bohužel vyklube jen nezajímavá ždímačka emocí. Pravdou ale je, že i přes svou obyčejnost je to stále originálnější, než slaďárny o rozvedených matkách, zbohatlých paninkách unavených životem, té "vyvolené" na párty a nevím na co všechno jsou ještě lidi zvyklí z amerických filmů. Průměrná a utahaná zaležitost podobně jako jeden z režisérových předešlých počinů, Git. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

On - zamklý & záhadný = přitažlivý. Ona - křehká & úsměvavá = přitažlivá. Spojení těch dvou = zase jedna pěkná korejská romantika, která rozpumpovala mé srdce & emoce na maximum. ()

Reklama

Reklama