Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cheol-Min je muž s temnou a záhadnou minulosťou, ktorý pracuje na čiastočný úväzok v nočných smenách na parkovisku; Jung-Hwa je nevidiaca žena. Dvojica trávi spoločne čas pred televízorom a pri pozeraní televíznych programov sa navzájom zblíži. Ich životy ešte hlbšie prepoja, keď pri incidente Chel-Min ochráni Jung-Hwa. Obaja začnú žiť ako pár, otázkou je, či im ich šťastie vydrží. (ČSFD)

(více)

Recenze (32)

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi píše, keď som už videla turecký remake Sadece sen, ktorý mám v obľúbených. Možno, keby som videla tento film ako prvý, dala by som mu 5*. Hoci postava Cheol-Mina má byť mĺkva, mal by to byť muž činu, na mňa bol chvíľami až nudný. Viac sa mi páčila slepá Jung-Hwa, ktorá bola vynikajúca. Môžete si vybrať hociktorú verziu, dávku drámy, romantiky a dobrých hereckých výkonov si užijete v oboch. ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Taky bych to neoznačila nějakou monstrózní ždímačkou. Na druhou stranu už jsem možná imunní a tudíž jsem neměla pocit, že by mě to nějak extra vydíralo. Ani zápletka založená na náhodě mi nevadila.. Myslím, že tento žánr si sem tam nějakou nahodilost vyžaduje. Jiná věc je ta, že už jsem měla pocit, jako bych to už několikrát viděla. Ale fungovalo to, zpracování bylo fajn a herci skvělí. :) ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Jeho zjev mi bránil cítit k němu sympatie a děj filmu neodhalil mi dostatečně jeho duši, abych v něm mohla vidět někoho, do koho je možné se zamilovat jako se to povedlo krásné křehké Jung-Hwa. Do půlky je to však vzdor pochybnostem hezký film, v půli přijde očekávaná katastrofa a komplikace, je však těžko uvěřitelná, nucená a vykonstruovaná. Film není vybroušený diamant, ztuha drží pohromadě a drobí naši pozornost. Příběh se neodvíjí vlastním životem, neožil před námi, je spleteninou něčeho, co v důsledku neobohatí. Přesto všechno, kouká se na to dobře. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Naprosto neoriginální příběh zabalený do příjemných hereckých výkonů. Dlouhou dobu jsem uvažoval i o lehce vyšším hodnocení, jenže pak do děje zasáhla korejská Deus Ex Machina - Osud. Jak mám směřovat v životě ke světlým zítřkům, když jsem (alespoň vědomě) nikdy nikoho, byť neúmyslně, nezabil, nezmrzačil, ani nepřipravil o dědictví? Kde pak mám brát ten neutuchající pocit viny, zdánlivě to jediný motivační činitel v korejských romantických filmech? Evidentně musím něco spáchat než bude pozdě :) Ne, ale musím uznat, že kouká se na to příjemně a citového vydírání není tolik, aby to člověka spíš znechutilo než dojalo. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Always má rysy typické pro korejské romantické filmy. Ale co mně se líbilo, že se nesnaží dohnat diváka k slzám za každou cenu. Ne že by nechtěl, ale necítila jsem tam ten tlak, ze kterého má člověk pocit, že pokud nevybrečí alespoň kýbl slz, tak je neprostý cynik. Pro mě mírně nadprůměrná romanťárna, na kterou se sice už nejspíš nepodívám, ale ani nelituji toho, že jsem jí viděla. ()

ExpertAsie 

všechny recenze uživatele

Ano, film doplňěný s klišé, ale na upoutání pozornosti co se stane mezi hlavní hrdinkou, která to nemá vůbec lehké se svým handicapem a naopak protějšek, který živoří a musí dělat několik prací najednou. Takže stojí za shlédnutí. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Líbivý, nevěrohodný děj a jednoduché dialogy. To vše proloženo surovým zápasem. Film neurazí, ale ani nepotěší. (max.50%) ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Standardní - místy vtipná a na konci slzopudná - asijská romantika, s níž bych Američany i Evropany nejspíš poslal do háje. Jenže tohle jsou Korejci, kteří to prostě umí, takže jsem jim to zase (pokolikáté už?) zbaštil i s navijákem. ()

Soupalka 

všechny recenze uživatele

No, řekla bych že obecně existuje asi dost jiných lepších korejských romantických filmů a i když pro korejské verze mám celkem slabost, tento film mne nijak nezasáhl. Jednoznačně zde upřednostňuji jeho až neuvěřitelně věrný turecký remake Sadece Sen, který považuji za velmi vyvážený, s lepším ústředním párem,kamerou atd. a který patří k mým oblíbeným filmům. ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Kamarát sa ma nedávno pýtal, na základe čoho sa dostávam ku kórejským filmom a rozhodujem sa, čo si pozriem. A pri výbere tohto filmu to bolo opäť o mojej obľúbenej Han Hyo-Joo (ktorá opäť nesklamala; spôsob, akým hrá a dokáže sa vžiť do role každej jednej unikátnej postavy, ktorú hrá, je skrátka úžasné). Zároveň, zistenie po zhliadnutí filmu, že má až 2 remaky (jeden turecký a jeden indický) je celkom prekvapením, lebo to znamená, že to asi muselo byť kvalitné dielo. Príbeh vskutku realistický a pomerne originálny (zoznámenie sa slepej holčiny s pomerne drsným chalanom, ktorý sa začne o ňu starať a záležať mu na nej) - klišé podľa mňa moc nehľadajte (je to kórejská rom-dráma, to hovorí o všetkom :)), hoci vývoj vzťahu ústrednej dvojice sa dal očakávať; napriek tomu sa na to pozeralo veľmi príjemne a hltal som každú scénu, ktorá mala svoje miesto. Zakomponovanie "hriechov minulosti" postavy (skvelého) So Ji-Sub a jeho spôsob potreby vykúpiť sa z hriechov minulosti - takýmito námetmi by sa mali inšpirovať Sparks a ďalší americkí spisovatelia a scenáristi. Do toho krásna hudba, perfektne zvolená kamera a veľmi pekný koniec (s vykúpením ;)). Za 4* (ale vedzte, že to nemalo ďaleko od 5*, a určite vrelo odporúčam :)). ()

Marek_23 

všechny recenze uživatele

Neštandardne nadštandardne spracovaný romantický príbeh dvoch ľudí plný emócií, ktorý sa nijak divákovi nevnucuje, sprevádzaný príjemnou hudbou. Jednoznačne ***** ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom nádherné. Pretrpela som aj box a samozrejme som sa obávala typicky kórejského konca" ale nakoniec to piatu hviezdičku nestratilo... ()

Reklama

Reklama