Reklama

Reklama

Recenze (5)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Válečným filmům jsem se vždy vyhýbala a myslím, že jsem neviděla ani ty úplně základní. Proto sama nechápu, jak jsem se mohla pustit do válečného seriálu, který trvá dobrých 20 hodin. Říct teď, že toho nelituji, by mi přišlo dost chabé. Po emoční stránce je to pro mě jeden z nejsilnějších seriálů všech žánrů. To, že jsem probrečela celé finál (a nejen to), je skoro jasné. Ale asi poprvé jsem měla při sledování takový strach, že se mi třepaly ruce. Kromě toho, že je tu moc krásná romantická linie, je tu hlavně ta přátelská. Hlavní tři herci to zahráli naprosto přesvědčivě, většina ostatních herců taky. A o to, aby perfektní momenty byly ještě perfektnější, se postaral hodně vydařený soundtrack. Teď už jsem válečnému žánru otevřená, ale na tu bolest, kterou při něm cítím, se asi nikdy nepřipravím. 5* ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Možná, kdyby Comrades nebyli moje srdcovka, tak bych hodnotila jinak. Takhle z toho srovnání Road No. 1 vychází dost mizerně. Ano, ukazuje sílu přátelství, jaké může vzniknout jenom ve válce a v boji. Ukazuje lásku až za hrob. Jsou v něm silné scény. Dokonce naznačí i osudy těch, kteří byli válkou rozděleni. Ale zároveň má seriál spoustu hluchých a až příliš patetických míst, které mě prostě nebavily. Většinou nepřetáčím, takže jsem je s pohledem na hodiny přetrpěla, ale kdyby měl seriál o pár dílů míň a tím i větší spád, bylo by to ku prospěchu věci. Oba mužští hlavní hrdinové byli excelentní a So Jisub ukázal, že umí víc než jenom jeden výraz v našpulené tváři. Hlavní hrdinka oproti svým kolegům působila jako šedá myška a nebavila mě. Ještě že aspoň soundtrack byl jaký byl. Tedy výborný a ústřední píseň Same Heart královny korejského soundracku Baek Jiyoung je tak nádherná, že mi bude ještě nějakou dobu znít v uších. Nic víc mi ale seriál nedal. Škoda, čekala jsem víc. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Tento seriál se vysílál k šedesátému výročí od začátku Korejské války. Vysílal se současně s konkurenčními Comrades, které v souboji o diváka na plné čáře vyhráli a souhlasím s tím, nicméně i tento seriál stojí za pozornost. Přiznám se, že zhruba do polovičky seriálu to bylo natahované a nic moc se nedělo ale čím víc se to blížilo ke konci tím se mi to líbilo víc. Takže objektivně by to bylo tak na 4/5 ale celkový dojem z tohoto seriálu mám za plný počet ale v porovnání s Comrades trochu ztrácí... ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Nejsem nějakej masochista, ale válečná tématika byla pro mě vždycky nějakým způsobem přitažlivá,.. ale nikdy, nikdy jsem nebyla tak psychicky vysátá a vydeptaná jako po tomhle. První tři díly pro mě ještě nebyly trhákem. S podivem nad tím mávám rukou. Rovněž nad poslední epizodou. To, co bylo mezi tím, byla dokonalá ukázka toho, proč jsem si korejskou tvorbu zamilovala. Není to pouze suchá podívaná plná explodujících granátů, ale konkrétní příběh hrůzného údobí, v kterém jsem prožívala každou misi. Dokonalý obraz neskutečného přátelství a zoufalství. ()

Reklama

Reklama