Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude Bukowski (John Savage) má brzy narukovat, a tak si chce poslední dny v civilu v New Yorku užít. Náhodou potkává skupinku hippies a dámu na koni – Sheilu (Beverly D´Angelová), která se mu okamžitě zalíbí. Hippies jej přivedou k drogám a druhý den jeden z party zjistí, kdo je ona dáma na koni. Vetřou se na oslavu, jíž se Sheila účastní, ovšem jejich anarchistické chování vyústí v zatčení a soud. Mají na výběr třicet dnů káznice, nebo zaplatit padesát dolarů. Hippies pochopitelně peníze nemají, ale Claude ano. Stačí pouze na kauci pro jednoho z nich, a tak od soudu odchází šéf hippies Berger (Treat Williams). Ten slibuje, že další peníze přinese. Claude s Bergerem se stanou velkými kamarády a skamarádí se i se Sheilou, jenže za dveřmi je strašák války ve Vietnamu. (AČFK)

(více)

Recenze (681)

PußyMagnet 

všechny recenze uživatele

Vlasy jsou první film, který si pamatuju, že jsem viděl. I ve třech letech, kdy jsem neuměl anglicky mě zaujali svým projevem, choreografií a nadčasovými melodiemi. Postupem času, když jsem se naučil číst, si našel místo v mém srdci, a je na předním místě v žebříčku mých nejoblíbenějších filmů dodnes. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Tak to mě fakt neoslovilo. Naivní a infantilní. Příběh není silný, zato pořád dojemný a útlocitný. Nejlepší na tom všem jsou písničky, které se vryly do srdcí nás všech na celém světě. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nemám to rád. Nepodporuju to. Ba dokonce to zavrhuji. Lidi, kteří kašlou na práci, na rodiny, na život. Jen se kvalitně zhulit, udělat pořádný bordel a nejlépe ještě obtěžovat vše, co jde kolem. Ale tento film? Ten má kouzlo. J. Savage i T. Williams u mě ve svých životních rolích. A pan Forman jasně dokazuje, že patří mezi režisérskou elitu světa. Co mě ale dostalo totálně, byla samozřejmě hudba. Zvláště dvě scény. Prve píseň Hair, kdy se scéna odehrává ve vězení - úžasné. No a samozřejmě závěrečná scéna, kdy je Berger nucen nastoupit do letadla místo Clauda. Let the sunshine In. Paráda! Při té poslední scéně, kdy právě zpívá T. Williams při pochodu mi vždycky běhá mráz po zádech. U mě 98% ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Pomalu se rozjíždějící film se změnil v neskutečně solidní muzikál s nejvíce ohromným a nečekaným koncem. Kdo by řekl, že když si na začátku tak pěkně zpívají a tancují, že na konci budou napjatí a zpocení z toho, co se stalo? Já sice do muzikálů moc nejsem, ale Miloš Forman odvedl parádní práci (ostatně, tak jako vždycky). ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Krásný muzikál, jak dějově tak i a co je nejdůležitější písněmi. Dobře všechno nakomponované dokupy. Opravdu jsem byl po shlédnutí nadšený. 90% ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Stručně filmy s žánrem Muzikál mě jednoduše nabavěj.Nemusí to být hrozné, ale mě prostě tyto filmy neseděj.Ne že bych nebyl nějakým odpůrcem hudby naopak jsem jeho velký fanda ovšem filmy se mi prostě nelíbejí a to je asi vše. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Absolutní špička, nebudu dokola opakovat, že nemám rád muzikály-ale toto je prostě skvost, viděno ve škole v asi 13ti a dosah díla jsem docenil pochopitelně o mnoho později...97% ()

Paldiny odpad!

všechny recenze uživatele

Čestne prehlasujem, že som si práve prešiel filmovým peklom. Muzikál nepatrí medzi moje preferované žánre, ale minulý mesiac si jeden z jeho radov vyslúžil plný počet a keďže aj tento natočil velikán strieborného plátna, navyše mal silné referencie, si hovorím, prečo nie. Ale bol to omyl. Hudobné čísla vstupovali do diania snáď každé dve minúty, čo by som možno ešte prežil, ale ony boli strašné a to na pohľad tak i hudobne. Hlučná černošská hudba skrátka kráča mimo mňa a to nevkusné skotačenie snáď ešte viac. Vôbec mi nepomáhali ani postavy, aké boli buď afektované, nezaujímavé, alebo zbytočné. Dej až na záverečných pár minút prakticky žiaden. Skrátka chlapec z vidieka si pred narukovaním ide pozrieť newyorské pamätihodnosti, no zapletie sa s bandou vandrákov. Tí prespávajú pod mostom, močia na verejnosti, množia sa s kdekým a keďže ide o deti kvetiniek, tak pravidelne trávičkujú a odmietajú systém, ktorý akurát vládne. No nechápal som nikomu a ničomu. Nechápal som prečo sa hlavná postava s nimi zahadzuje, prečo dlhovlasí konajú ako konajú, čo k nim pritiahne tú nevestu akej zničia rodinnú oslavu a veľmi dlho som nechápal prečo to nikam nesmeruje. Po hodine a pol som bol tak dočista vygumovaný a len čakal na záverečné KO. To ale neprišlo. Na záver totiž cez mračná vykuklo prvýkrát slnko a ja bádal dramatickosť. Hudobne samozrejme stále mimo misu, no premiérovo som začal chápať pocity protagonistov a prvý raz sa mohol do nich bez strachu z následkov aj ponoriť. Lenže čo z toho, keď zaujímavej rošáde predchádzala pitva v priamom prenose, aká ma spočiatku otravovala, postupom času zhnusila a dakde pred koncom úplne paralyzovala. Veľmi nerád, ale toto je z kategórie filmov „nepozerateľných“. ()

efko 

všechny recenze uživatele

Kdesi som čítal, že tento film, ktorý natočil Miloš Forman 10 rokov po premiére muzikálu, je len slabým odvarom muzikálovej predlohy.... Milujem odvary !! ()

*pergel* 

všechny recenze uživatele

Film o lidech, kteří bojují za svobodu a přitom ji tvrdošíjně pošlapávají, hlásají lásku a jsou zcela bezohlední. Muzikálu dominují jak jinak než písně a pestrobarevné obrazy, nic z toho mě neoslovilo. Děj byl poněkud plytký a jednu hvězdičku mu zachránil tradičně silný formanovský konec. Režisérovo dílo mám tuze rád, ale tohle není zrovna můj šálek. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Takhle má podle mě vypadat skvělý muzikál...nádherné taneční čísla, skvělá hudba a texty, úžasní herci...Vlasy navždy budou moji srdcovou záležitosti. ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Jaksepatří šílená story - a atmosféra hipísácké revolty mě prostě vždycky dostane.. Muzikálová forma jí zdá se svědčí, takže co se mě týče, převládá nadšení. Až na to, že takový vážný konec jsem prostě nemohla očekávat a zaskočil mě úplně nepřipravenou. A pěkně mě naštval - no je to možné, aby osud vaší oblíbené postavy vyměnili za osud toho nejvíce ušlápnutého hlupáčka filmu? Nespravedlnost! Protože dotyčný hlupáček si ten osud sám zvolil, kdežto chudák Berger k tomu přijde ani neví jak, jde proti svému přesvědčení a takhle dopadne. No nic. Peace. ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Film, který mě nechal dlouhou chvíli na rozpacích. Když jsem tenhle film viděla poprvé, bylo mi asi 11. Vůbec jsem v té chvíli nechápala, co tím básník vlastně chtěl říct. Ale teď? O deset let později se můj názor změnil o 180° ... můžu jen říct, že Miloš Forman je opravdu Ďábel a tohle je jeden z nejlepších snímků 80. let. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Tak toto je prosím vrchol muzikálové tvorby. Všechno tu skvěle funguje. Hlavně je tu kvalitní příběh a ne jenom splácanina písniček a choreografií nalepená na nesmyslnou dějovou linku. Legenda mezi legendami! A ty pěvecké výkony jsou neuvěřitelné... Ne, všechny výkon jsou neuvěřitelné. Přesně takhle má vypadat muzikál! Takže Let the sunshine in! ()

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Miloš Forman 1932 - 2018

Miloš Forman 1932 - 2018

14.04.2018

Včera ve věku 86 let zemřel režisér, scenárista a pedagog Miloš Forman. Držitel dvou Oskarů, tří Zlatých glóbů a celé řady dalších mezinárodních cen vyrůstal jako sirotek u příbuzných v Náchodě. V… (více)

Reklama

Reklama