Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude Bukowski (John Savage) má brzy narukovat, a tak si chce poslední dny v civilu v New Yorku užít. Náhodou potkává skupinku hippies a dámu na koni – Sheilu (Beverly D´Angelová), která se mu okamžitě zalíbí. Hippies jej přivedou k drogám a druhý den jeden z party zjistí, kdo je ona dáma na koni. Vetřou se na oslavu, jíž se Sheila účastní, ovšem jejich anarchistické chování vyústí v zatčení a soud. Mají na výběr třicet dnů káznice, nebo zaplatit padesát dolarů. Hippies pochopitelně peníze nemají, ale Claude ano. Stačí pouze na kauci pro jednoho z nich, a tak od soudu odchází šéf hippies Berger (Treat Williams). Ten slibuje, že další peníze přinese. Claude s Bergerem se stanou velkými kamarády a skamarádí se i se Sheilou, jenže za dveřmi je strašák války ve Vietnamu. (AČFK)

(více)

Recenze (681)

nula87 

všechny recenze uživatele

Nemusím vůbec muzikály, ale tohle je asi jediný, který se mi opravdu líbil, a nepřišlo mi, že zpěv ruší film jako takový, ale dokonce do něj zapadá a patří. ()

dawydx 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv blízké tématem se mi VLASY moc nezamlouvají. Těžko říct, proč. Mají všechny předpoklady aby se staly mou modlou, takže bude chyba pravděpodobně ve mně. Toto hodnocení tak připisuji na vrub značnému množství času, který uplynlu od doby, co jsem snímek viděl naposledy. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Výborný muzikál o nesmyslnosti války, o hledání a nenácházení smyslu života a o svobodě, která ale svobodou není. Taneční kusy a hudba mají stále sílu, ale myšlenka pro mě už tak aktuální není. ()

hackstolle 

všechny recenze uživatele

Skvělý filmový muzikál z doby květinových dětí. Film celkem obstojně ukazuje jejich styl života, nekonzumnost nebo konflikt se světem, ale také možnost pohnutí mysli po delší době strávené pod vlivem THC nebo jiných psychotropních látek, které skončí třeba až vstupem jednoho z protagonistů do armády. Paradoxně to byli zrovna hippies, kteří kázali o absurditě válek. Jednoduše řečeno další z Formanem režírovaných filmů, který má zaslouženě více než 80 %. ()

Soubi 

všechny recenze uživatele

Klasika z klasik nejklasikovatějších. Jednu dobu mi tento film vytvořil životní styl (který nebyl zas tak úplně špatný :D). Povinnost zhlédnout tento vynikající film :) ()

Verunka84 

všechny recenze uživatele

Poprve jsem to videla v anglictine kdyz mi bylo 15, od te doby je to jeden z mych oblibenych muzikalu, skvely Forman, skvela hudba, skveli herci, genialni zaver ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba. Forman dokázal spojit písničky, které jsou v divadelním muzikálu spíše jenom sledem hudebních čísel, dojemným příběhem a vše je podkresleno dokonalou choreografií. Dost lidí dostala závěrečná scéna. Pro mně to jsou jiné. Claude jde městem a zpívá a potom hlavně taneční scéna na stole na oslavě narozenin. Skvělý film s fantastickou hudbou. Vlasy si užívám víc a víc s každým skouknutím a každým poslechem soundtracku. Jasných pět hvězd plus jedna navíc pro pana Formana. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Nejsem velkým příznivcem Formanových filmů, ostatně, kdo to máte naopak, radši se ani nedívejte na můj komentář ze "Kukaččímu hnízdu" :) I na Vlasech mi trochu vadí morálně rozporuplná zápletka, jejíž nemalou část tvoří - zlomyslně zjednodušeno - otravné flákání věčně sjetých hipísáckých smažek :) Jinak ovšem skvělá hudba, řada dodnes pozoruhodných choreografických nápadů, nemálo momentů k zamyšlení a taky slušní herci v čele s Treatem Williamsem, pro něhož to byla první velká, a hned jednoznačně životní role... Ale Vlasy, to je především fantastický "rozsekávací" závěr, zákeřně nespravedlivá záměna osob a pak jen strohá scéna na hřbitově! Pro mě osobně je to jeden z nejdojemnějších filmových momentů vůbec - dodnes si vzpomínám, jak nás na Hair nahnali povinně na gymplu: některé pasáže té "barevné ptákoviny pro pamětníky" jsme sice prozívali nudou, při závěrečných titulcích ale měly všechny holky (do jedné!) slzy v očích, některé z nich brečely úplně nahlas a nepokrytě... a já měl co dělat, abych se nepřidal. Dokonalé, působivé a i dnes skvěle fungující! 80 %. PS: Konec filmu jsem od té doby viděl nejmíň pětkrát a ačkoli to nechápu, nemůžu si pomoct - pořád to na mě nebezpečně zabírá :) PS 2: Až po letech mi vlastně došlo, jak moc to bylo od Formana jakožto emigranta z Východu odvážné, natočit Amíkům za jejich vlastní peníze film, který jim ten svatý boj za svobodu takhle omlátí o hlavu. ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Vypravny hravy snimek, vypada to jako by si to vsichni uzivali, uzasna bezstarostnost, zabava, ale take vyobrazeni urciteho postoje ke svetu, kdo se necha strhnout, tak si to uzije (i kdyz ten zaver je celkem drnsnej)... ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Námět, myšlenka - všechno perfektní. Pokaždé se mi při scéně nástupu do letadla svírá žaludek a musím se zamýšlet. Jenže dle mě nebyl muzikál šťastnou volbou. Vlasům by to mnohem více slušelo v jiném kabátku, který by více zapůsobil, ohromil. ()

luciebenadova 

všechny recenze uživatele

Ano hudba byla krásná, ale ne to nejlepší co jsem tady našla. Našla jsem přátelství, a trochu prozření. Vždyť kdo by nechtěl žít jak oni. Ale chtěli by jsme tak i umírat? ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Pro mne příběh s enormě silným poselstvím, dopadem a myšlenkou. Z komentářů zde je vidět, že spoustě diváků to vůbec ale vůbec nedošlo. Za vší skvělou výpravou, zcela výjimečnou choreografií, skvělými pěveckými a hereckými výkony i líbivým prostředím je jedna zásadní myšlenka o svobodě. O přístupu k hodnotám, které si dáváme do "žebříčku" jak k nim v životě přistupujeme, jak žijeme a za co chceme či hodláme bojovat. Vlasy jako symbol osobního postoje k svobodě - a boj za to, zda si /je/nechám vzít /ostříhat/ nebo ne, byť to může znamenat, že se ocitnu na opačné straně společnosti (a ta se na nás bude dívat jako na póvl) a zejména bolestný bod zjištění, že trvat na tomto svém postoji nestojí za to, když můžu pomoct příteli činem, který by neudělal - jedno na jakém konci společnosti -skoro nikdo. Ta oběť, kterou konvencemi zcela nedotčený Berger pro svého kamaráda podstoupí, je prostě neuvěřitelná !!! Málokdo dnes to dokáže pochopit a jen kroutí hlavou a nechápou, tuhle sílu, tenhle postoj. Dneska se to už nenosí... ()

princesofpersia 

všechny recenze uživatele

Z celého filmu mám dost rozporuplný pocit...nějak nevím, co si přesně myslet. Hned od první minuty to byla bomba s rozbuškou, která prostě né a né nějak vybouchnout (evidentně jsem prvně nepochopila, jaký je smysl tohohle filmu :) ) Nicméně, když nad tím tak s odstupem přemýšlím... příběh...nemám slov (a poslední sestřih scén volím na nejlepší ze všech filmů vůbec), hudba, hippies, ta atmosféra, to poselství...Muzikál, co má hlavu a patu, ale hlavně duši! ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Takhle, nechci se úplně pouštět do debaty o tom, jestli Vlasy jsou nebo nejsou nejlepší muzikál, protože tomu popravdě příliš nerozumím a na muzikály se dívám spíše sporadicky, ale na první pohled a jen tak letem světem po povrchu se mi i docela líbil, je to docela hravej a svižnej muzikál s poměrně slušnými tanečními kreacemi a pěveckými výstupy. Ovšem největší věcí, která mi teda fakt hodila byl styl života, jakým žila tahle banda lidí, hipíky jsem neměl nikdy rád a zřejmě už taky mít rád nebudu, na tom jeden formanův film nic nezmění. No a když ty hipíky hrajou necharismatický a nepříliš zajímaví herci, víc než na tři to tady nevidím. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Předem musím konstatovat, že nemám moc rád muzikály. Přesto dávám tomuto muzikálu plný počet, protože je to parádní jízda. Pro mě osobně spolu s "Přeletem" nejlepší Forman. ()

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Miloš Forman 1932 - 2018

Miloš Forman 1932 - 2018

14.04.2018

Včera ve věku 86 let zemřel režisér, scenárista a pedagog Miloš Forman. Držitel dvou Oskarů, tří Zlatých glóbů a celé řady dalších mezinárodních cen vyrůstal jako sirotek u příbuzných v Náchodě. V… (více)

Reklama

Reklama