Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude Bukowski (John Savage) má brzy narukovat, a tak si chce poslední dny v civilu v New Yorku užít. Náhodou potkává skupinku hippies a dámu na koni – Sheilu (Beverly D´Angelová), která se mu okamžitě zalíbí. Hippies jej přivedou k drogám a druhý den jeden z party zjistí, kdo je ona dáma na koni. Vetřou se na oslavu, jíž se Sheila účastní, ovšem jejich anarchistické chování vyústí v zatčení a soud. Mají na výběr třicet dnů káznice, nebo zaplatit padesát dolarů. Hippies pochopitelně peníze nemají, ale Claude ano. Stačí pouze na kauci pro jednoho z nich, a tak od soudu odchází šéf hippies Berger (Treat Williams). Ten slibuje, že další peníze přinese. Claude s Bergerem se stanou velkými kamarády a skamarádí se i se Sheilou, jenže za dveřmi je strašák války ve Vietnamu. (AČFK)

(více)

Recenze (681)

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, u kterých vám na začátku prolétne hlavou, jestli vás to bude vůbec bavit. Zvlášt když je to tak děsně populární a uznávaný film. Ve svém žánru vlastně klasika. A pak zhruba prvních patnáct minut budí rozpaky a po nich se nakonec něco zlomí a film už nevypnete. Na konci si pak s hlubokým uznáním posmrkáte do kapesníku, i když jste se tomu chtěli vyhnout, protože ten světem uznávaný "kult" stvořil človíček z Čech a posadil s ním Ameriku na prdel. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Formanův film , reflektující opožděně zlatou éru , hippies a vietnamskou válku , nebyl v USA přijat příliš vřele.V Čechách se , ale stal kultovní záležitostí. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Formanova věčná muzikálová klasika..dobrý muzikál s nádhernou atmosférou, dojemným a napínavým příběhem a hlavně skvělou muzikou....závěrečná píseň "Let the sunshine" zpívaná hlavními hrdiny u hrobu jednoho z nich a potom scéna s hippies u Bílého domu vyznívá jak modlitba za život a spravedlnost..a to tenhle film je!! Modtlitba za život a spravedlnost!! Bravo Formane, třikrát bravo!!! ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Muzikály nejsou můj šálek kávy. Ale to bych ještě bral, kdyby aspoň ty texty byly o něčem, co se mi líbí. Tohle bylo hodně špatný. Pořád se tam zpívalo o drogách a o jejich "svobodě". No to se mi moc nelíbilo, a to ani hudba nějak neoslnila. Příběh byl docela dobrý, ale o dost lepší by to bylo jako normální film, ne muzikál. 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Muzikal Vlasy ma zdrapil pevne za pacesy, obmotal okolo prsta a nepustil doteraz. Milos Forman proste vie tocit, o tom bez debaty /One Flew Over The Cuckoo´s Nest je krasny dokaz ...../ a ak sa k tomu pripocita kvalitny dej, herci a vyborne pesnicky, film Vlasy si zasluzi absolutorium : 100 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

klasika,kterou jsem viděl až nyní,nicméně i po 35 letech má stále co říct a co nabídnout.Ať už mnohdy nesmrtelné melodie,tak třeba hodně hořký konec...80% ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Slušný muzikál s veľmi dobrými pesničkami, ktorý situačne najmä pasuje do tej doby kedy vznikol. Niektoré scény sú úžasné ako scéna kde sa spieva na stole a podobne. Lenže tento film nebaví celý čas, ale len na začiatku a potom ku koncu. Film má kvalitný koncept, myšlienku a podobne lenže mňa až tak nezaujal lebo mi nemá čo dať. Veľa mohol dať ľudom v tej dobe. Nepáčila sa mi filozofia voľnej lásky, ktorá je v tomto filme prezentovaná ako niečo super. Je to určite jeden z najlepších muzikálov, ale mne to až tak nechutilo ako by malo. (Hodnotenie 3,5) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Za hudbu a celkem slušný scénář dávám tři přece jenom už je to náký ten rok co jsem to povinně musel vidět (ve škole). ()

lebowski! 

všechny recenze uživatele

Poslední půlhodina je mistrovské dílo, které bere dech. Ale než se film dopracuje k závěru, musíme vydržet a neusnout při poněkud utahané a nezáživné úvodní části. Škoda. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Ač muzikálový žánr není zrovna moje parketa, tato Formanova pozitivní energií nabitá oslava života je bezesporu hodná pozornosti, jelikož její myšlenková hodnota (v muzikálu většinou nadstavba) je výtečná a nadčasová. Přesně v duchu pacifistických myšlenek hippies – s důrazem na mír, přátelství a svobodu. S odporem vůči válce ve Vietnamu. Subjektivně hodnotím spíše čtyři hvězdy, objektivně (i vzhledem k době vzniku) plný počet. ~ ~ Pusťte slunce, pusťte slunce dovnitř! ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Proti muzikálům nic nemám i proto, že jsem zatím snad neviděl nějaký nepovedený kousek, ale hlavně mě překvapuje to, že mě z nějakého důvodu vůbec neiritují a neotravují písničky, protože ,,mluvenou'' hudbu prakticky neposlouchám... A to platí i zde, kde Forman po několikáté dokazuje, jak velký režisér je, protože zvládnout takovou spoustu lidí, aby předváděli zdánlivě chaotickou choreografii, není opravdu lehké. Snímek po většinu děje oplývá humorem, o to nečekanější byl pro mne působivý konec, bez něhož bych si film už nedokázal představit... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekala, že se mi tenhle film bude tak moc líbit. Byla jsem uchvácená tou vtipností, lehkostí a zároveň i vážností, jakou film byl natočený. A ta chytlavá hudba a skvělé texty mě naprosto dostali. Jsem z tohoto muzikálu nadšená a mrzí mě, že jsem si ho nepustila už dříve. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Krásný a myslím i přesný pohled na hnutí hippies konce sedmdesátých let dvacátého století. O to zajímavější, že vznikl pod rukama českého režiséra a celosvětové legendy: Miloše Formana. Po hudební stránce dle mého nejde o nic převratného a skladba, která mě zaujala byla až ta poslední. Nicméně po stránce hereckých kvalit a příběhu jde o naprostou špičku i na současné poměry, takže zatímco dle mého ta muzikálová stránka je již zastaralá, ostatní sféry zrají jako víno. A za to jsem obzvláště u tohoto snímku rád. 75% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Překvapující příběh o partě hippies. Krásná hudba s odvážnými texty, svižné taneční vložky a správně navazující děj. Je to celé pěkně zabalené a oslavuje to mládí, nespoutanost a naivitu. Herci hráli skvěle, pouze ten konec nemusel být tak rychle odbytý. John Savage i Treat Williams byli skvělými opaky toho druhého. Nejlepší scény = v kostele a žebrání peněz na kauci u italské matky Bergera. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Teatrální snaha o podporu hippies v době války ve Vietnamu, která se právě až příliš snaží pohoršovat. Samozřejmě ve své době, v dnešní už to nezaujme vůbec nioho. Výborný výkon však předvedl Treat Williams, který se poddává své postavě až do jeho posledních momentů na plátně. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Když nad tím tak přemýšlím, tak tohle je můj nejoblíbenější Formanův film....prostě je mi ze všech nejbližší, jak tématikou, tak herci a především hudbou. Ta se povedla naprosto dokonale a soundtrack z Vlasů je pro mě jedním z těch nejmilovanějších. Krásný snímek, ač byl natočen 10 let po skončení hippie-éry, ta atsmoféra z něj dýchá až je to neskutečné. ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Soundtrack k tomuhle filmu se mi neoposlouchal za deset let, co ho znám, všechny písně jsou vynikající. Muzikál je navíc podpořen dobrým příběhem se silným závěrem, který ve mně zanechal dojem na dlouho. ()

Kity162 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by mě písně z filmu nějak moc ohromily, ale některé jsou přece jen dobré. Ovšem to je paradoxně maličkost (i když je to muzikál). Nejlepší mi prostě na tom přijde, že je to jeden z mála muzikálů, co má tak "úžasnou myšlenku". ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Tak hnusně barevně provedený muzikální film jsem ještě neviděl. Forman se zbláznil. Kubrick z něj nebude! Párkrát jsem tam genialitu viděl, ale nebylo to při úsecích takzvaného muzikálu. ____ Hair corpse!!! Muzikál - 1/5 ____ ()

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Miloš Forman 1932 - 2018

Miloš Forman 1932 - 2018

14.04.2018

Včera ve věku 86 let zemřel režisér, scenárista a pedagog Miloš Forman. Držitel dvou Oskarů, tří Zlatých glóbů a celé řady dalších mezinárodních cen vyrůstal jako sirotek u příbuzných v Náchodě. V… (více)

Reklama

Reklama