Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nathan vyrazí se ženou na rodinné podzimní setkání. Zde se mu manželka chystá říci, že je těhotná. Na místě ale zuřivý jelen napadne jejího otce. Rodina se rozhodne prozkoumat les, aby zjistili, proč bylo zvíře tak agresivní. Netuší, co je v lese čeká. (LIVINGDEAD)

Recenze (43)

verbal 

všechny recenze uživatele

Než se vydáme do toxického lesíku poblíž chemičky na kňoura, je dobré se přesvědčit, není li prasátko kapku lidožravé, protože díky přísným ekologickým opatřením továrny nějakou dobu papalo dimethylphenylcyklohexen a nepatrně zmutovalo. Skupinka žabožroutských Bivojů to neudělala, a tak měla to potěšení zúčastnit se pravé lidské zabijačky. V rámci minimalizace nákladu se však tento spektákl odehrál po západu slunce a tvůrci si vystačili jen s "děsuplným" chrochtáním a kvičením ve tmě a jedním prasečím rypákem na tyči, který sem tam strčili do záběru. Divácky zážitek je tedy degradován pouze na sledování prachsprostého, nudného porna, protože ať děláte, co děláte, stejně piču vidíte. Než však naši hrdinové stihnou skapat na tesácích neviditelných kanců, dokonale rozeberou mezilidské vztahy a v mezerách mezi pliváním krve objevují opravdové, rodinné hodnoty. Něco takového by snad xmrti unudilo i řezníka v kómatu, u nějž by se dala předpokládat alespoň jakási profesní zvídavost a zájem o předkládané téma. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nechoďte lovit šílená prasata, pokud mezi členy vaší lovecké skupinky nemáte harmonizovány mezilidské vztahy. Jinak si zaděláváte na potíže. Takovéto ponaučení bychom si mohli odnést z této nejnovější francouzské hororové bajky. Proie je jedním z mála zvířecích hororů, které se berou (a lze je brát) vážně, což je určitě plus. Mínusem jsou naopak typicky francouzsky nesympatičtí hrdinové (nevím, čím to je, ale na opravdu příjemnou postavu jsem ve francouzském hororu snad ještě nenarazil) a až přehnaně krátká stopáž a předčasný konec - ten film mohl klidně ještě minimálně deset minut pokračovat (protože děj ještě nějak pokračovat musel!). Ale mám z toho celkově příjemně pozitivní pocit, pašíci jsou přecejenom záporáci, kterých se člověk ještě neměl šanci zcela přesytit. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Do 80 minut se podařilo nacpat spoustu hloupých prasat a rodinné vztahy. Ve zkratce: Je rodina, dva bratři, táta, bývalá žena bratra, dcera bratra a její manžel, který se do této rodiny dostal zřejmě omylem. Manžel si chce ženu odvézt do města a zbavit ji toho vesnického blázince.Ale rodinka je pyšná na svou firmu na výrobu hnojiv a tak chtějí, aby potomci pokračovali. Jenže jeden z bratrů na hnojiva použil nějakou zakázanou chemikálii a ta prosákla do spodních vod. Vodu pili prasata.... Je zajímavé, že vyrostli a zkrvelačněli pouze prasata? Copak vodu v lese už nepilo jiné zvíře? Takový králík lačný po krvi, to by bylo něco. Ale k věci. Tato famílie vyrazila do lesa na lov prasat. Tedy původně na lov prasat, protože spíše si šli vyřídit své rodinné vztahy. Nezapomenutelný moment ve filmu: Noc, strom, a na stromě sedí dva bratři. Ale né aby se zachránili, ale aby se zabili. A dole rozlobeně chrochtají prasata.... A konec? Škoda mluvit.Asi jsem náročný, ale rozbolela mne z toho filmu hlava. 40% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době konečně uspokojivý Nature amok. Chápu, že každýmu asi nesedne, ale mě se trefil přesně do vkusu a momentální nálady. Lidožravá prasata se zatím nepřejedla, takže tyhle zmutované bestie můžou řádit tentokrát v neprobádaných francouzských lesích, kde zatopí bandě lovců, co se vzájemně nemůžou moc vystát. Zkrouhnutý rozpočet tvůrci fikaně maskují střihy, tmou nebo zvukem blížících se kopyt, což ještě umocňuje vědomí, že od jejich ostrých klů vás dělí pouze jedna roztrhaná mrtvola. Celkem dost se tu pracuje s divákovou fantazií, krve proteče dostatečně, díky krátké stopáži (77 minut) si nestačíte vydechnout a hudba hezky podtrhává už tak bezradnou situaci. S těmi rodinnými vztahy bych to tak černě neviděl, o to víc hořce pak působí samotný závěr. Doporučuje sedm kanců na víně z deseti. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Galský kohút ani tento x neprilial olej do ohňa a zviezol sa na " vymačkanej " filmovej fráze - vylej krv ,poďme do lesa a iste sa tam nejaký likvidátor nájde. Odbrzdený " CHAW " oprášený "RAZOR " nedáva mimo letného kina šancu na úspech. Kohút má ale 1 výhodu - dokáže to celé šikovne zabaliť a krvilačným celý ten balík primerane zaseknúť do tváre.. Disponuje totiź mohutným castom a povestná aspiration je cítiť . Ak sa " odpojíš " sadneš kancovi na hrb " - je to príjemné LA BÉTE TOXIQUE ACHARME CINÉ ALARME DE FRANCE. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Otravně hádavá famílie, zmutovaný divočáci, možná o něco míň rozzuřený, než samotní lovci; a to nemusí frantící řešit... jestli se zelim, nebo na šípkové omáčce. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Rád by som prevetral i ďalšie animals kill people, ale po dopozeraní Proie sa mi do ďalšieho podobného kúsku fakt nechce. Z diviaka okrem rypáka nevidíme nič až kým nie je mŕtvy (ano, nie je jeden), problém je v tom že sa to odohráva dosť v noci a noc je priateľom zlých režisérov so slabším rozpočtom a nepriateľom diváka ako som ja. I keď sa v lese zišla sľubná skupinka navzájom sa neznášajúca ako už dávno nie, nie je to žiadny zázrak. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud si vzpomínám, tak australský Kanec mě bavil o něco více...Příjemná kamera (pokud se zmateně nemrská sem tam v případě scén s útočícími prasaty, aby člověk nevěděl, co se na plátně vlastně děje) je místy velmi výtvarná. Nejkrásnější jsou záběry přírody, klidné noční scény a pak úvodní titulky doprovázené výtečnou hudbou (R.Laurence), která mi jaksi připomněla Coppolova Draculu... Až do momentu ohrožení jde o polodokumentární snímek o lovu na divokého kance. Pak se vše zlomí a nastává boj o život. Postavy příliš sympatické nejsou, a tak je vcelku jedno, kdo bude roztrhán, či jinak zlikvidován, a kdo přežije. Dívat se ale na to dá a ekologické horrory jsou třeba, aby připomínaly, s čím vším si člověk zahrává. Kontrolní otázka: zapálili byste si dům nad hlavou? Já tedy ne... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Přestože je napětí v určitých chvílích na poměrně dobré úrovni, tak nemůžu přehlédnout fakt, že v důležitých chvílích není vlastně skoro nic vidět, kamera mi nevyhovuje a celé je to až moc amatérské. Chápu, že peněz k tomu asi nebylo moc, ale když už točím takový film, tak se aspoň snažím udělat ho pořádně a ukázat divákovi něco víc než jen chaotické akční scény, kde člověk ani pořádně neví, co se přesně děje. 45% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Téměř ve stejnou dobu jsem viděl Proie a Chawu, přičemž v obou případech šlo o horory s krvelačnými divočáky, kteří si pochutnávali nejenom na zvířecím mase. Když oba snímky porovnám, tak každý mě zaujal něčím jiným. V jihokorejském Chawu se mísil horor a (ne)chtěný humor a samotné monstrum zde bylo ukázáno v plné kráse a bylo obstojně udělané. Zatímco Proie moc prasečí monstra neukázal, spíše jenom náznaky a rypáky, nicméně mě zase zaujal svým příběhem. Vedle nebezpečných zvířat se zde řeší i rodinné problémy, což se na první pohled do hororu nehodí, ale v tomto případě šlo rovněž o hybatele děje, takže to nebylo nijak rušivé. Líbila se mi hudba, která se skvěle doplňovala s obrazem. Zkrátka obstojně natočený snímek, který těží z atmosféry a minima postav. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Francouzská distribuce se pomalu začíná zažívat jistý druh „zmrtvýchvstání“. Po určité odmlce, kdy její filmy stáli za zlámanou grešli se v poslední době začíná opět drát na úplný vrchol a zdatně dokáže konkurovat jak španělské, tak i té severské. Nechtěl bych jí zase vychvalovat až do nebes, ale opravdu jsem vycítil jisté zlepšení. Prvních dvacet minut je celkem zoufalých, pokud nepočítám pohled na poničený plot a mrtvé zvířata. Zde určitě zaplesalo srdíčko nejednomu milovníkovi zvěřiny, ale na myslivce musely jít mdloby. Když už si to konečně všechno (skoro všechno) postavy vyříkají, můžeme se vrhnout do akce. No a hned se nám zvedne nálada. Houstnoucí atmosféra je doprovázena kvalitním zvukovým doprovodem a to především zvuky jenž vydává divoké prase. Schválně pusťte si tento film večer po tmě a uvidíte, že si jej užijete mnohem více než přes den! K dobru musím přičíst i fakt, že po celou dobu toho vlastně moc z „prasat“ neuvidíme. Bohužel s příchodem tmy, nastane i jisté zhoršení orientace, cože se to vlastně děje na obrazovce před námi. Kvalita kamerových záběrů se rapidně zhorší a i tento fakt mněl za následek nelibost diváků. Přesto všechno si atmosféra pořád držela svižné tempo. Tepová frekvence se zvyšuje každým dalším útokem „selat“ a asi největší krásu si užijeme, při odhalení proč se vlastně divočáci stali tak agresivními. Poslední překvapení si pro nás připravili tvůrci na závěr. Surový konec se mi docela líbil, jenže podle mého názoru to moc uspěchali. 6/10 ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No to zas bilo menši dehydratace divočáku, no nevadí podle mně tomu hodně ve všech směrech něco chybělo ale co už každý film není dokonalosti. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Partička jelimanů, jejichž problémy mi byly ukradený, spousta "děsuplnýho" chrochtání ve tmě, prasečí home invasion taky ve tmě a pochopitelně kameraman na perníku. Kua tak když nemam prachy na pořádný zmutovaný prase, tak to netočim. 10% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento biják trpí zlým prednesom. Zle nasvietené nočné scény spolu s roztrasenou kamerou spôsobujú, že divák vidí veľké kulové a potrebuje k tomu infrák, či nočné videnie. N@sratých párnokopytníkov tak vidíme len od krku k pyskom, plným pekne sa do ľudského maska zapárajúcim klom. Dej je skôr malou lesnou odysseou jednej rodinky, ktorej všetky vzťahové problémy vyrieši pár zmutovaných divých svíň. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už začiatok sa niesol v duchu, že to bude riadna rodinná katastrofa, chcel som povedať dráma a tak aj bolo. Príbeh o nesúrodej štvorici, kde je jeden Rambo, ďalší stratég, potom tu je generál a na konci je šalamúnska hlava, ktorá i keď nesympatizuje zo žiadnou stranou, má tu svoju a tu si bude držať až do.. Začalo to nevinne, ale od jedného momentu to začalo mať silne atmosférické grády. Len škoda, že rozpočet sa musel prispôsobiť okolnostiam a tak svinky ( Schwein, gocho či pig ) sa museli uskromniť a útočiť mohli len v húštine alebo v naprostej tme. A je to veľká škoda, lebo i keď týmto krokom film získal na atmosfére, tak veľmi stratil na efektnosti. A pri takýchto druhoch filmu je efektnosť dosť podstatná a nezaujímajú ho ľudské malichernosti, ale krvavé hody, ktoré ale neprišli ani zo záverom a i keď sa uskutočnilo malé vypointovanie, tak ako celok to malo dopadnúť oveľa údernejšie a hlavne menej slov a viac skutkov. Silné 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je velkou část filmu dobrá, ale ukazuje se, že „Proie“ dovede zklamat po stránce příběhu, který prostě není tak silný, aby povedenou atmosféru dokázal podpořit. A tak je to skoro jako film, který je převlečenou nudou. Dobře převlečenou, že mu i chvíli budete věřit, že je to skutečně dobrý horor. Ale ono se nakonec ukáže, že se jedná o horor spíše průměrný. Dost průměrný. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film z ranku zmutovanejch zvířat,kterej patří spíš do tý lepší půlky.Sice těch rodinnejch kydů tam bylo dost,ale jinak rozhodně napínavý.60%. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem na tomto počinu ujel! Velmi solidní práce, kdy rodinný klan vyrazí do lesa na hon divočáka a vše se zvrtne na boj o holý život! Ani stopáž filmu neurazí, čistá stopáž činí: 73 minut (s titulky 76 minut), ale rozhodně né 85 minut, jak je zde prezentováno! Luxusních 80%. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Zajímavej počin z Francie.. stojí za to na to kouknout už jenom kuli tomu, že takovejch filmů moc neni.. tuhle filmařinu kde lidi napadaj agresivní divočáci musim ocenit téměř plným počtem.. vtáhlo mě to do děje a sledoval jsem jak to dopadne.. ()

Reklama

Reklama