Reklama

Reklama

Manželé Zooey a Alec Morrisonovi (Toni Collette a Ioan Gruffudd) se snaží překonat odcizení, které mezi nimi začíná narůstat po bolestivé ztrátě, kterou před časem utrpěli a jež se obou citelně dotkla. Nemohou počít dítě, proto se uvažují o adopci. Při první návštěvě agentury, která se umísťováním dětí do pěstounské péče zabývá, Zoey upoutá asi 7letý chlapec – Eli (Maurice Cole). Ten se záhy objevuje přede dveřmi jejich domu a má s sebou i dokumenty od pěstounské agentury, která prý ho poslala. Chlapec se nápadně liší od ostatních dětí, uvažuje jako dospělý a dobře vnímá probíhající krizi jejich vztahu. Nabízí oběma nejen morální podporu ale i spoustu krásných a zdánlivě bláznivých nápadů, které mění jejich život. (elizabeth_ba)

(více)

Recenze (12)

Fr 

všechny recenze uživatele

...BYLO BY HEZKÉ SI MYSLET, ŽE NA NÁS NĚKDO DOHLÍŽÍ, A STARÁ SE O NÁS..... /// Ve filmech s děckama, jde vždycky o to, jestli si vás ten prcek získá. Předem říkám – Eli je fajn! Ale co když není v záběru? Pak už to není rodinnej film, ale drama, pitvající tragédii, která nebude vtipná ani tehdy, když se v ní budete pitvat dostatečně dlouho. Příběh o tom, že život je o víře (která nemusí bejt zrovna v Boha) s geniálním (jako že je génius) klukem a se spoustou dojemnejch chvilek. Tohle není komedie, ale film pro všechny, kteří rádi četli (čtou) dětem knížky (a ani nemuseli nikoho ztratit). Teda spíš pro ty starší, co maj děti (než pro děti). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) ,,Ducháčci“ Petera Jacksona jsou na mě moc drsní. 2.) Věřím. 3.) Thx za titule ,,Ergulis“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc milý pohádkový příběh, který mě zahřál u srdíčka v pravou chvíli. Pro úsměv Ioana Gruffudda bych šla světa kraj a Toni Collette byla jako vždy bezvadná. A když k tomu přidám ještě mou oblíbenou Angli...chjo.... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Neobľubujem filmy s malými zmrdmi v hlavných úlohách a na začiatku sa to javilo tak, že ani tento nebude výnimkou, avšak opak bol pravdou. Tak, ako ked' Toni Collette spočiatku vypadala ako vražda, alebo smrtka s hubou Stevena Tylera z Aerosmith čo si zabudla doma kosu, časom mi začala byť sympatická, tak i toho malého zmrdíka som si celkom obľúbil po chvíli. Nevadili mi ani tie ružovofialové filtre. Je to taký parádny film pre celú rodinu, ale i oddychovka s vypnutým mozgom po náročnej šichte,či poopičných stavoch. Neviem, aký záver som mal očakávať, hovorím, mal som úplne resetovaný mozog, ale ten koniec sa mi páčil a preto neváham tie štyri hviezdičky veselo uštedriť. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tejto krásnej a milučkej rozprávočke nemôžem dať menej hviezd, už len kvôli malému Eliovi ... Toni ako vždy sympatická a Ioan bol neskutočný. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Milá rodinná podívaná o mladém -bezdětném- páru, kteří se pokusí začít žít znovu, až po návštěvě tajemného, obrýleného a překvapivě vyspělého dítěte. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to byl zase doják. Ale hezkej, byťponěkud protkuntý kýčem. Rodiče, kteří přišli o dítě se rozhodnou pro adopci a krátce po vyplnění žádosti u nich zazvoní neobyčejný chlapeček, který brzy zaplní nejen prázdné místo po ztraceném synovi. I když je to předvídatelné až běda a brzy je jasné kdo, co a proč, z celého filmu je cítit takové laskavé pohlazení, že se tomu kouzlu může člověk jen těžko ubránit. K tomu přispívají i hlavní představitelé, přičemž Maurice Cole na svůj věk zaválel na výbornou. 80% ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pohádka s hvězdičkou za každej úsměv Ioana Gruffudda, která nás dokáže přesvědčit o tom, že ač je člověk opravdu ve sr... (ehm, fekáliích), někomu na něm záleží a také na tom, aby bylo jemu i těm kolem něj líp. ()

slunicko87 

všechny recenze uživatele

Extrémně jednoduchý, prvoplánový a naivní příběh, u kterého po první minutě dokáže divák s naprostou jistotou odhadnout celý zbytek filmu i se závěrečnou pointou. Takto přeslazenou a sentimentální bombu zkrátka každý dospělý neskousne. (velmi slabé 3*) ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Milá romantická komedie, kde hlavní úlohu ztvárnily rodiče, kteří po rodinné tragédie musí najít znovu sami sebe, ale i znovunalezen lásky v podobě malého dítěte, který se u nich zabydlí, aniž by chtěli, sice je jasné během prvních 5 minut, proč dítě si právě vybralo tuto rodinu, ale chlapec byl roztomilý a na konci filmu možná tak trochu můžeme přemýšlet, , co kdyby se něco takového mohlo stát doopravdy?Pro mě rozhodně film který stojí za zhlédnutí ()

Partickofil 

všechny recenze uživatele

Vážně zajímaví film možná mě i natchl tím že tam hraje Ioan Gruffudd je to vážně bezva herec s božskym úsměvem, ale zpět k filmu.....Je to hezký film u kterého si jen tak sednu a vypnu prostě takovej klid. Zábavy je tam akorát :D Takže doporučuju je to pěkný film :) ()

Reklama

Reklama