Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strážník Ciarán O’Shea nemá složitou práci. V malém rybářském městě, které čítá pár obyvatel a jednu hospodu, se toho moc neděje, maximálně občas někdo usedne za volant s větším než malým množstvím alkoholu v krvi. Ve volném čase se tak věnuje osamělému popíjení. Jeho poklidný život ale brzy naruší nový přírůstek policejního sboru, krásná abstinentka Lisa, a také série podivných nehod, které začínají sužovat místní rybáře. Jejich původci jsou krvelačná mořská monstra a Ciarán bude mít brzy co dělat, aby před nimi ubránil celé město. Politicky nekorektní komedie, která nezapře inspiraci klasikami žánru, jako jsou Gremlins či Chvění, nabídne neotřelý mix sci-fi, romantiky i nečekaných hrdinství a zároveň přesvědčí i toho nejzarytějšího abstinenta, že bojovat proti příšerám za střízliva se nevyplácí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (122)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S nějakou tou promilí v krvi a po hromadné projekci s přáteli bych hádám jednu až dvě hvězdy přihodil. O samotě a za střízliva s láskou vzpomínám na loňský Attack the Block. 5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE JAKO KRVEŽÍZNIVÝ POLÁRNÍ MEDVĚD. – CHŇAPÁK!“..... /// Když se podivný vesmírný monstra usaděj kolem Irskýho ostrova, zákonitě (???) z toho musí vzniknout mix Útoku na věžák a Pomáhat a chránit. Hajzlové a poldové v hlavní roli neprudícího příběhu s hezkejma ,,chňapákama“ a britským humorem. V tom Londýně to bylo akčnější, tady je zase víc ,,frků“. Asi …tož nalej! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, za co všechno může globální oteplování (a migrace tučňáků). 2.) Baví mě čumět na vožralý lidi. 3.) Thx za titule ,,Schnecek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom v pohode hororová komédia, ale nie je to moja šálka kávy. Je to vlastne podobný typ filmu ako napr. The Last Lovecraft, čiže neurážajúca oddychovka s vydareným námetom, peknými maskami a roztomilými príšerkami, ktorá sa pozerá dobre, ale že by ma nejako oslovila alebo rozosmiala... to asi nie (aj keď pri mne je to ťažké). V každom prípade po druhý krát by ma do toho nikto nedonútil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na 71% hodně Slabé! Krom krásně zručně udělané Příšery, z které jsem byl uchvácen, ten film stál za Nic! Škaredé prostředí Irska , ani špetka Humoru, Minimum Krve, + NUDA! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Při srovnání s podobnou žánrovkou Slither (2006) sice prohrajou, ale zábava se jim upřít rozhodně nedá. Grabbers jsou klasickým (a pro mě vždycky vítaným) přírůstkem do komediálně laděných sci-fi hororů, v nichž skupinka odhodlaných čelí mimozemské hrozbě. Zprvu pohřešovaní obyvatelé městečka, nalézání mrtvých velryb a podivných vajec, z kterých začnou vylézat zubaté chobotničky, potom samozřejmě nesmí chybět jejich máti, co podle potřeb mění svou velikost. O atmosféře se nedá mluvit, krví se šetří (byla tam vůbec nějaká?), ale efekty jsou nečekaně slušný, jede to hned od prvních minut a pořád se něco děje, takže já se bavil. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nemôžem povedať, že Ma to obišlo, ale priam preskočilo. Takto si teda " nadrúzganú PseudoH " komédiu a hlavne od britov, teda nepredstavujem. Pozrela som to 2x , aby som sa utvrdila v tom, čo si myslím. A je to tak, zasmiala som sa akurát na tom, že som sa nezasmiala. OH skupina minutážou akoby neberala obrátky no výsledok je mizerný. Seknem 2 body za slizké rádoby funny nič. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Přerostlá chobotnice, jejíž mláďata vypadají jako masožravé, skákající květinky, se vyplavila z moře na irském pobřeží a zabíjí lidi. Je to vtipné. Je to v rámci mezí originální. Je to dobře koukatelné. Propaguje to pozitivní důsledky pití alkoholu. Jinými slovy to naplňuje vše, co divák může od půlnočních projekcí očekávat. [47th Karlovy Vary International Film Festival] ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Horrorové komédie z Anglicka ma doposiaľ nikdy nesklamali, takže tu boli očakávanie veľké. No ale, ako to býva zvykom, dostavilo sa sklamanie a nuda. Horrorové to moc nebolo, nezasmial som sa ani raz, herci nesympatický. Ledva som to dopozeral do konca. To už sa mi viac páčila Sousedská hlídka. Jeden bod dávam za zistenie, prečo sa oplatí chlastať. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na molom ostrove kde sa takmer každý živý rybolovom začnú miznúť rybári. Jediný kto sa môže o všetko postarať je strážnik O´Shea. Má však maličký problém. Je alkoholik. Pri odchode jeho nadriadeného mu pridelia mladú asistentku, ktorá pôsobí ako člen gestapáckej skupiny. Striktná a prísna zároveň. Zo začiatku len ťažko k sebe hľadajú cestu, no teraz je ten správny čas aby našli spoločnú "reč". Z mora totiž vychádza "príšera", ktorá nemá zľutovanie z nikým kto sa jej postaví do cesty. Celkom vtipné to bolo. Pár scén mi ozaj vyčarilo úsmev na tvári. Celé je to však na priemernej úrovni. Záver venujem odkazu ľudu. BEZ OBÁV. Keď sa totiž zamyslím nad jadrom príbehu tak našu krajinu by nikdy takáto príšera napadnúť nemohla. Máme totiž toľko alkoholikov v štáte, že by sa tu dlho neohriala. Navyše by si razom uvedomila, že invázia v tejto krajine - ozaj nemá zmysel. SME V PRESILE :) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se všichni musí ožrat, aby přežili. Nápadité a originální. Vtipné. Napínavé. Zajímavé. A ten starý pán tam, ten zabodoval=) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Milá monster komédia so sympatickým hereckým ansámblom, ktorému plus dodáva neopozerané sychravé prostredie GB/Irelandu. A príšerka je tiež podarená. Minuloročný ATTACK THE BLOCK bol lepší ale aj GRABBERS dajú zavzpomínať na staré 80tkové klasiky. A nápad bojovať proti nim poriadne pod parou je tiež na nezaplatenie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po takýchto filmoch obrat v predaji alkoholu prudko narastá.... Jedinou ochranou ako ostať na žive a nenechať sa zožrať príšerou, je ožrať sa jak divá sviňa. Krv zmiešaná s alkoholom príšerám nechutí. Úsmevná hororová komédia ťaží hlavne z tejto témy, ale dalo sa iste viac. Je to škoda, pretože, ak by sa tvorcovia sústredili viac na humor ako na efekty, mohla to byť kultová vec. Takto iba príjemne strávený večer, ktorý si možno užijete viac s troma panákmi whisky. 60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné sci-fi, které se inspirovalo nejen u Gremlinů (scéna v baru) či Chvění (zobanovité držky), ale také u Vetřelce (včetně hudby v momentě napětí), Chobotnice, Věci, Evoluce, Fakulty a spousty dalších. Ale to mi vadí nejméně. Horší je, že pár scének je vtipných, leč ze židle smíchy padat nebudete. Budiž. Nejhorší ovšem je nevyvážené tempo. Polovina filmu se prostě táhne k nevydržení, což je škoda. Některé momenty jsou totiž napínavé, rychlé a tajemné. Nápad s alkoholem je zajímavý, ale kde já už to viděl? Aha, minimálně v Kmeni Andromeda... velmi pěkná je ovšem kamera, úžasné jsou přírodní scenérie, východy a západy slunce u moře a navrch se vskutku vydařily trikové efekty (žádné levné pixely). Jo a utrhané hlavy, taky fajn. Vcelku tedy milý film, byť na jedno podívání dostačující. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak ochlastové jsou jediní, kteří se dokáží vypořádat s chňapáky. To abych začal víc nasávat. :D Fajnová komedie z Irska, která se rozhodně za svůj původ a za své speciální efekty nemusí stydět. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Se mi zdá, že to jde s hororovýma komediema do kopru. Nejdřív Deadheads, pak Hra vlkodlaků, teď tohle. Prostě všechno na papíře zábava, na obrazovce blbost s nevyužitým potenciálem. Ačkoli Grabbers mi z těch tří zmíněných vycházejí nejlíp. Ke konci je to klasickej mix britskýho humoru, eko hororu a scénka prcků v knajpě mi připoměla Gremlíny. Ale co je to platný, když jsem prvních padesát minut zírala jak znuděnej zombík a každá scéna do mýho mozku jen vysílala signál: "Hehe, tohle mělo bejt nejspíš vtipný... No není...". Celkově slabší průměr. Což se dalo čekat, když Wright předtím natočil nemastné neslané Tormented. Sice tvůrce neodepisuju na základě jediného filmu, ale ono i tohle je takové nemastné neslané. Toddova kniha čirého zla holt nemůže být u všeho ;) 40% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zábavná jednohubka na pobavení, ale víc od Chňapáků nečekat. Nápad s alkoholem byl zajímavý, přeci jen originálnější obranu jsem ještě ve filmu neviděl.. 6/10 = 62% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Chňapáci patria k tomu druhu komediálneho hororu, ktorý síce miestami dokáže zabaviť, no nejak veľký humor sa od toho nedá čakať. Skôr ide len o také malé ostrovčeky nadpriemernosti plávajúce v mori nezáživnosti a slabo pútavej dejovej linky. Tiež motív s bubákmi sa mi zdal málo využitý, či už po tej vtipnej stránke alebo tej hororovej. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Reklama