Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Současnou neporazitelnost těch dvou ukrajinských izotopů opravdu nechápu, neb já bych je zmydlil ve třech kolech a možná i oba najednou. Létal bych jak motýl, bodal jako včela. Byl bych tak rychlý, že den před zápasem bych šel zhasnout hlavní světlo v ložnici a než by byla tma, už bych ležel v posteli. Poslední tři slova, co by ti dva na podlaze ringu slyšeli, by byla „osm, devět, deset“, samozřejmě za předpokladu, že by byli při vědomí. Akorát mám podmínku, aby byli v jiném ringu, možná pro jistotu v úplně jiné aréně. Pak by platilo další velkohubé prohlášení, že jejich pěsti nemohou zasáhnout to, co neuvidí.. Ohledně dokumentu, oceňuji dvě věci. Neúctu k šedovlasému stojanu na zlaté řetězy známému též jako Don Král, co peníze bral a široký prostor kritickým momentům kariéry (porážky, zranění, neshody), které v kontextu s jejich současnou nadvládou potvrdily teorii Maxe Schmelinga o nutnosti umět se opakovaně zvednout ze dna (což se samozřejmě týká nejen oblasti sportu). A jestli by bylo pro box dobré zjistit, kdo z nich je vlastně nejlepší? Asi ne, maminky se mají poslouchat a stejně by to bylo, jako by Muhammad Ali boxoval s Cassiusem Clayem.. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

O boxu jsem si vždycky myslela, že je to sport pro úplné blbce, co nemají nic v hlavě, a tak si ji za peníze nechají donekonečna otloukat podobnými dutohlavými opičáky, a ještě si u toho sem tam ukousnou ucho. Stejné jsem si myslela, když mě v sobotu přítel donutil podívat se s ním na zápas Klitschka a Furyho, že Klitschko je nejlepší na světě a bla bla... no zápas mě teda nebavil, já jsem čekala jedno K.O. za druhým a nějakou krev, a místo toho tam kolem sebe jen poskakovali přesně jako opičáci, a většinu času se ''objímali''. A Klitschko to ještě ke všemu prohrál. Ale nějak mi to zůstalo v hlavě, a tak jsem si o den později zadala na youtube Klitschkovo jméno, že se podívám, jak vypadaly nějaké jeho úspěšnější zápasy. Ale první, co mi na youtube vyskočilo byl dokument Klitschko Brothers. A tak jsem to zapla, a moc se mi to líbilo. Příběh dvou bratrů, kteří se z ničeho vyšplhali až na vrchol, ale udrželi si zdravý rozum a zásady a pokoru. Určitě se mi to taky líbilo proto, že jsou to kluci z Ukrajiny a né někde z Ameriky, přeci jen je mi takový příběh bližší k srdci. Box mě sice pořád nebere, ale rozhodně jsem na něj trošku změnila názor díky bratrům Klitschkovým. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S boxem to mám asi tak: Naživo, případně z televizního záznamu by mě tyhle otloukací zápasy nejspíš děsně nudily a neviděl bych v nich nic jiného, než že se jeden hromotluk snaží toho druhého naklepat jako řízek. Chyběl by mi v tom zkrátka příběh, jakákoliv motivace, nějaký "cíl" (a pozor, "cíl" neznamená jen "vítězství"), ke kterému se chce boxer promlátit. Když ale vidím příběhy z ringu ve filmu (Zuřící býk, Rocky, Million Dollar Baby, Někdo tam nahoře mě má rád, Boxer a smrť...) či v dokumentu, jakým je právě Kličko, kde ten příběh je, jsem rázem spokojený. Co se týče tohoto snímku, ten má výhodu především v obou hlavních protagonistech, nesmírně sympatických bratrech Kličkových, a pak v tom, že jej natočili Němci, kteří jsou na "jejich" Ukrajince právem hrdí. Některé záběry se vryly do paměti (ano, hlavně Vitalijův zápas s roztrženým okem), chválím citlivě natočenou rodinnou minulost a minimum sentimentu. Čtyři a kus. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Na začátku dokumentu je zbožšťují a ukazují jen to nejehzčí na obou bratrech, ale postupně odkrývají tvrdý úděl boxera. Každodenní trénink a po celý rok. Nikdy nepolevit a jít až za hranice své bolesti. Kvalitně zdokumentovaný vývoj obou bratrů boxerů. Je to až zázrak, že jsou od jedné matky, dělí je od sebe 5 let, jsou si tak podobní a oba světoví boxeři. I když mají nadočnicové oblouky jako neandrtálci, byli mi sympatičtí. Nemůžete přece nenávidět někoho jen kvůli tomu, že mlátí lidi v ringu :-). Až tady vidíte jak je box nebezpečný a že i jedna rána může být smrtelná. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klasický sportovní dokument o boxujících bratrech, kteří v dnešní době nemohou najít přemožitele. Stále tomu tak nebylo a jak už to bývá, cesta na vrchol rozhodně nebyla jednoduchá. Bratry sužovali problémy, ale oni to zvládli a dostali se nahoru. Klasické dokumentární řemeslo. Nenudí, ale bohužel ani výrazně nenadchne. Stačí jen smeknout před bratry Kličkovými. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama