Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

"Skutočný bojovník je ten, ktorý dostane knock out, narazí na tvrdé dno a následne sa zdvihne a stane šampiónom." Perfektný dokument. Bratia Kličkovci sú fenoménom nie len vo svete boxu, ale športu všeobecne. Obaja sa venujú boxu, obaja na profesionálnej úrovni a obaja sa stali majstrami sveta... niekoľkokrát. Doteraz som o týchto dvoch toho veľa nevedel, ale tento dokument mi mnohé objasnil a ukázal bratov v pravom svetle. Myslel som si, že sú to len dvaja nie príliš inteligentní svalovci, ktorí nevedia nič iné ako mlátiť rukami, ale nie je tomu tak. Kličkovci sú inteligentní a oddaní športovci, telom aj dušou. Ich prístup k boxu a športu všeobecne je ukážkový a ich úspechy sú maximálne zaslúžené. Ani som netušil, že to mali na začiatku ich profeionálnej dráhy tak ťažké. Vladimír dokonca prehral tri dôležité zápasy a celé Amerika sa mu smiala a odsudzovala ho ako boxera bez srdca a duše. Ĺudia ho strátávali na ulici a smiali sa mu. Potom sa však zdvihol a za krátku dobu sa stal svetovým šampiónom. V dokumente vystupuje aj množstvo ľudí z najbližšieho okolia bratov. Teda členovia ich tímov, tréneri, doktori, ale aj rodina: manželka Vitaliho, matka, otec. Všetko sú to veľmi zaujímavé rozhovory s ľudmi, ktorí stáli pri bratoch najbližšie počas celej ich kariery. Hlavným odkazom tohto dokumentu je však pre mňa posolstvo nepoddať sa osudu a nenechať sa zlomiť za žiadnych okolností. Pretože nie je hanba padnúť na dno, ale ostať na ňom. 90 %!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Výborně naservírovaný dokument o největší bratrské legendě boxerského sportu. Nabízí detailní nahlédnutí do životů a kariéry těchto boxerů i pro lidi, kteří o nich slyšeli pouze někde v televizi. Nutno říct, že si bráškové prožili zajímavý život, takže je skutečně o čem vyprávět. Dokument je velmi zajímavý a plný dramatických momentů. Nabízí nejenom nahlédnutí do světa boxu, ale mapuje třeba i dřívější život na Ukrajině a vlastně i v celém CCCP. Všem doporučuji. Dokonce i těm, které box a ani sport totálně nezajímá. 4* ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

I po zhlédnutí dokumentu si budu bratry Vitaliho (nar. 19. července 1971) a Wladimira (nar. 25. března 1976) plést, ale asi určitě v tom nebudu sám. Jejich otec Wladimir Klitschko (1947–2011) se podílel jako pilot na likvidaci havárie v Černobylu a byl ozářen, ale později podstoupil úspěšnou operaci v Německu. Pokoj dospívajících bratrů zdobily plakáty akčních hrdinů Arnolda Schwarzeneggera a Chucka Norrise, kterým se chtěli podobat. Bratři při boxování používají každý zcela odlišný styl a díky němu je lze v ringu rozpoznat. Vitali Klitschko začínal kickboxem a stal se šampionem na Ukrajině a poté celého Sovětského svazu. Při boxování se vůbec nekryje a spoléhá na své reflexy a soupeřovým úderům se vyhýbá. V zápase s Lennoxem v roce 2003 utržil nepěknou ránu nad okem a zápas musel být doktorem ukončen, protože mohl přijít o oko. Mladší bratr Wladimir Klitschko boxuje klasicky a údery blokuje a box přirovnává k šachům. Jako amatér vyhrál v roce 1996 v Atlantě olympijské zlato a má silnou levačku. Dokument nabídne dostatek informací z ringu a soukromí a má šanci zaujmout i publikum, které se o box nezajímá. ()

Ducke 

všechny recenze uživatele

Mnozí o nich tvrdí, že ničí Box, já mezi ně nepatřím, je úžasné sledovat, kolik let si pořád dokazují, jak se dokáží udržet na vrcholu a a ani jednou neselhat. Moc se mi líbilo, jak film ukázuje jejich životní pouť, abychom viděli, že jsou to taky lidé jako my všichni ostatní. A fandící Hayden Panettiere byla jen bonbónek na dortu. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Príjemné zhrnutie toho najdôležitejšieho o boxerskych surodencoch. Ktorí na prvý pohľad vyzerajú ako stroje, no v tomto dokumente sú predstavený ako ľudia,ktorí si idú čestne za svojimi snami. Niektoré zápasy by mohli byť viacej rozobraté a miestami nastanú nudné momenty resp.to stratí to svoje boxerske tempo, ale inak by mal byť každý aj nefanušík boxu spokojný. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama