Reklama

Reklama

Pomsta

(seriál)
USA, (2011–2015), 66 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Mike Kelley

Hudba:

Fil Eisler

Hrají:

Madeleine Stowe, Emily VanCamp, Henry Czerny, Josh Bowman, Nick Wechsler, Gabriel Mann, Ashley Madekwe, Connor Paolo, Christa B. Allen, Barry Sloane (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(89)

Otec Amandy Clarkeové byl neprávem odsouzený na doživotí za zločin, který nespáchal. Po sedmnácti letech přijíždí do městečka Hamptons mladá Emily, která rozjíždí plán pomsty za toto nespravedlivé obvinění. Emily je totiž ve skutečnosti Amanda, která je rozhodnutá, že za utrpení jejího otce zaplatí všichni, kteří jej kdysi zradili... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

haroska 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí pilotu jsem minimálně zaujmutá,spíš až nadšená...z letošních novinek mě tenhle koncept zaujmul zatím nejvíc.Super herecké obsazení,napívaná atmosféra téměř hmatatelná a jak se rozvina zápletka(zda v tuctovku nebo zajímavost) ukáže čas.Rovněž se mi líbí jak je v některých důležitých momentech spomalená kamera. ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál s úžasným hereckým výběrem. Seriál mě už z fotek odpuzoval, ale dal jsem mu šanci a musím říct, že se jedná o to nejlepší co v televizi běží. Asi jsem našel svou nejoblíbenější herečku v podobě Emily. Neskutečné krásná a přesto ji člověk věří každý akčnější pohyb včetně její touhy po odplatě, i když je trnitá. Příběh je promyšlen a vesměs jsem si nevšiml nějaké té větší vaty - každý rozhovor nám něco říká o charakteru. Korunu všemu nasazuje hudební pecka v závěru od Florenc and the Machine - Seven devils. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že spousta lidí může mít problém se s hlavní postavou identifikovat. Opět je tu nastolena jako již mnohokrát otázka viny a trestu, která přímo souvisí s tím, kdy se pomsta sama o sobě stává jakousi životní filosofií a dalece překračuje závažnost činů, které k ní vedly. Odpověď na tuhle otázku určitě není jednoznačná a přímo souvisí s tím, co již bylo zmíněno – totiž do jaké míry je divák schopen/ochoten se identifikovat s hlavní postavou a dostatečně ospravedlnit její odvetné řádění. Musím se přiznat, že s každou další zlikvidovanou lůzou se mi zvětšuje úsměv na rtech a Emily má mou plnou podporu i pochopení. Minimálně tu ale vyvstává jedna docela zásadní otázka: jak moc dokáže takto razantní a sofistikovaná pomsta změnit člověka k nepoznání a připravit jej prakticky o sebemenší schopnost empatie… Nejde o kdovíjak psychologicky komplikované dílo, ale tu otázku si chtě nechtě budete čas od času pokládat. Největší síla tohoto seriálu se skrývá ve svižném a napínavém ději, kde není nouze o nečekané zvraty ani nezvyklá (i když samozřejmě pouze dočasná) spojenectví. Zároveň jde o překrásnou demonstraci amerického ideálu, kdy navenek šťastně působící rodinka reprezentuje morální integritu a ztělesňuje všechny důležité duchovní hodnoty, které jsou pro uskutečnění amerického snu nezbytné. Ovšem když na povrch vyplavou všechny ty sračky a ještě k tomu se objeví někdo, kdo je žíznivý po pomstě… ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

První sérii mam za sebou. Moc se mi líbila, i když jsem si musela dost zvykat na hlavní hrdinku. Každopádně zápletka celého seriálu je moc zajímavá. Líbí se mi, v jakých poměrech se příběh děje i to, jakým směrem se ubírá. Musím tedy říct, že poslední díl byl pro mě zklamání, ale to jen proto, že nemám ráda předvídatelné konce. A taky, že jsem trochu chtěla to štěstí... Fakt se mi moc líbila role Victorie a taky Nolan je nepřekonatelný frajer ...Jack zas krasavec. :) /// Zatímco třetí série pro mě docela upadala, musím říct, že čtvrtá série mě snad zatím baví nejvíc a jsem zvědavá, co se z toho ještě vyklube. ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím, zpočátku mě tento seriál hodně bavil, ale s 16. epizodou za námi mě baví čím dál tím méně. Hlavně mi není jasné, co by museli scénaristé napsat, aby tento seriál měl více než dvě sezóny (a aby si to zároveň udrželo již tak zpomalené tempo). Snižuji na tři hvězdičky. Nyní jsme v polovině druhé série a nevím proč, asi kvůli ideji pomsty, jsem k tomuto seriálu nějak přilnula. ()

Galerie (1 041)

Zajímavosti (6)

  • Po filmu Pomsta (1990) se jedná již o druhý projekt s originálním názvem Revenge, na kterém Madeleine Stowe spolupracovala. (Agita)
  • Pôvodne mala mať úvodná séria 13 epizód s uzavretým dejom, avšak potom, čo seriál získal titul najpopulárnejšieho projektu televízie ABC, scenáristi zápletku predĺžili a finále vyvrcholilo 22 epizódou. (nikenzi)

Reklama

Reklama