Reklama

Reklama

Pomsta

(seriál)
USA, (2011–2015), 66 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Mike Kelley

Hudba:

Fil Eisler

Hrají:

Madeleine Stowe, Emily VanCamp, Henry Czerny, Josh Bowman, Nick Wechsler, Gabriel Mann, Ashley Madekwe, Connor Paolo, Christa B. Allen, Barry Sloane (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(89)

Otec Amandy Clarkeové byl neprávem odsouzený na doživotí za zločin, který nespáchal. Po sedmnácti letech přijíždí do městečka Hamptons mladá Emily, která rozjíždí plán pomsty za toto nespravedlivé obvinění. Emily je totiž ve skutečnosti Amanda, která je rozhodnutá, že za utrpení jejího otce zaplatí všichni, kteří jej kdysi zradili... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Celý seriál tvoří postavy, které jsou ve všech ohledech prvotřídní. Už v everwoodu byla Emily skvělá a do té role se dokonale hodila, ale tady je snad ještě lepší i když si ji moc nedokážu představit jako kung fu bojovnici. 4* ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Ze začátku spíš sci-fi, ale s počtem dílu to nabírá grády, takže všemožnosti tolerujete a chytí vás to. Velmi povedený casting btw. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Pilot byl zajímavý a i několik dalších dílů stálo za to (námět seriálu si mě jako takový vážně získal), bohužel však úroveň začala rapidně klesat (někdo to tu již zmínil - vedlejší postavy si rozehrály vztahovku a děj se posouval velmi, ale velmi pomalu). Od přibližně poloviny série se věci opět začaly vracet do starých kolejí a poslední díly měly opět poměrně vysokou úroveň. Úplný závěr (návaznost na 2.sérii) se mi příliš nezamlouval a její zhlédnutí jsem ještě dlouho zvažoval. Po překonání prvních deseti minut, kdy jsem byl lehce otráven, bylo vše opět v pořádku. Bohužel se však opakovala situace z první série a spousta dílů byla uměle natahována. Čím dál více se mi taky začal zajídat jejich styl vedení seriálu, který se vždy tváří jako něco sofistikovanějšího, ale přitom zdatně využívá prvky telenovel (snad celá druhá série byla kopií nějakého kolumbijského hitu) a čistě komerčně založených projektů (proč nějak inteligentně zakončit seriál, když má dobrou sledovanost a můžeme to natáhnout na x dalších let?). Neříkám, že o tom současná televize není, ale štve mě, když se klade profit nad kvalitu díla a odkaz, který po sobě zanechá. Sledovatelné to určitě je (přinejmenším série první), jen mě to hrozně vytáčí a zanechává ve mě hořkou pachuť, konec druhé série byl otřesný a tu třetí raději ani rozjíždět nebudu. 1. série 4*, 2. série 3*. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

První sérii mam za sebou. Moc se mi líbila, i když jsem si musela dost zvykat na hlavní hrdinku. Každopádně zápletka celého seriálu je moc zajímavá. Líbí se mi, v jakých poměrech se příběh děje i to, jakým směrem se ubírá. Musím tedy říct, že poslední díl byl pro mě zklamání, ale to jen proto, že nemám ráda předvídatelné konce. A taky, že jsem trochu chtěla to štěstí... Fakt se mi moc líbila role Victorie a taky Nolan je nepřekonatelný frajer ...Jack zas krasavec. :) /// Zatímco třetí série pro mě docela upadala, musím říct, že čtvrtá série mě snad zatím baví nejvíc a jsem zvědavá, co se z toho ještě vyklube. ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál s úžasným hereckým výběrem. Seriál mě už z fotek odpuzoval, ale dal jsem mu šanci a musím říct, že se jedná o to nejlepší co v televizi běží. Asi jsem našel svou nejoblíbenější herečku v podobě Emily. Neskutečné krásná a přesto ji člověk věří každý akčnější pohyb včetně její touhy po odplatě, i když je trnitá. Příběh je promyšlen a vesměs jsem si nevšiml nějaké té větší vaty - každý rozhovor nám něco říká o charakteru. Korunu všemu nasazuje hudební pecka v závěru od Florenc and the Machine - Seven devils. ()

zahron 

všechny recenze uživatele

Emyly a její coldface funguje dokonale .. nechává mě naprosto chladným. Seriál má rozhodně velkou tendenci sjíždět z vyhraněných kolejí, ale zas tak velké překvapení to není. Opravdové emoce se dostaví někdy po půlce série, ale i tak musíte sami sebe přesvědčovat že je ta holka úplně nahraná. Alex Dumas se musí votáčet v hrobě. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Seriál dle mého gusta, co se týče napětí, intrik, zvratů, zrad, ale hlavně POMSTY. V hlavní roli překrásná Emily VanCamp. První série zakončena bravurně, start té druhé taktéž. ABC vyprodukovala velice kvalitní typ seriálu, který mi po dlouhá léta chyběl. UPDATE: Bohužel ztratilo to své kouzlo, ten potenciál mi přijde zmařený a vůbec celkově to na mě působí dojmem, že režiséři už se do toho sami zapletli. A nezachrání je ani "umělé" zvyšování napětí. Čekám brzký konec i kvůli nižší sledovanosti. UPDATE2: Tak definitivně to vzdávám. Už je to úplně o ničem a jak se mi ještě některé oblíbené postavy skoro až zhnusily...Ne nestojí mi to za to. NEJOBLÍBENĚJŠÍ POSTAVY: Emily, Conrad, Victoria. ()

papushka 

všechny recenze uživatele

Skvěle našlápnutej seriál o pomstě ze světa škodolibých zazobanců. První série je fakt výborná, od prvního dílu se vám zápletka, prostředí a kladné i záporné postavy dostanou pod kůži (i když tady se vlastně nedá říct, kdo je good/bad guy/bitch, muhehe - nejlepší je ale bez diskuze Nolan!). Druhá řada je kvalitou veeelkej sešup dolů. Všechno se tam až moc natahuje, zamotává a v celku nedává moc smysl. Třetí je naopak zas o něco lepší, poslední díly mě znovu neskutečně vtáhly do Emilyny Revengendy :) Doufejme, že to tvůrci tou čtvrtou sérií moc nepohnojí a řádně to tím zakončí. Jak se říká, v nejlepším se má přestat. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Very cool. Ja som vždy bola fanúšik príbehov o pomste. A tento je parádne napísaný, zahraný, skvele vyzerá, dobre znie (nové pesničky!) a navyše diváka nenechá chladným. Dúfam, že im táto úroveň vydrží. ()

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Sladká pomsta. Aj keď vo vykreslení tohto slova stále vedie brutalita Kórejskej kinematografie, seriálová verzia projektu Revenge v podaní dokonalej Emily VanCamp, ma dostala. Scenár síce nie vždy presvedčí svojou prvoplánovou zápletkou, ale všetko vynahradzuje kvalitné herecké obsadenie, hudba a hlavne tá jediná o ktorú tu ide. Aj keď som už videl desiatky podobne ambicióznych projektov. Revenge má niečo neopísateľné čo ma núti ho sledovať a sledovať a? Sledovať. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Seriál asi převážně pro holky/ženy. Kamera zabírá do detailu krásné herce, interiéry a exteriéry. Mezi různými postavami to různě jiskří. Všichni jsou mladí, bohatí a krásní. Je jasné, jak to dopadne, ale to je docela jedno. A kdo se chce dívat a nechat unášet, má vybráno. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem první sérii Revenge nedokázal dokoukat. Myslete si o mě, že jsem staromodní, ale roztahovat pomstu do bůhví kolika sezon je rouhání. Filmy nás přece naučily, že nejzábavnější způsoby pomsty zahrnují zbraně všech kalibrů a podobné roztomilosti. Věřím, že si tento seriál své fanoušky najde, ale já se mezi ně nazařadím. ()

Niki__Niki 

všechny recenze uživatele

1.série byla celkem fajn a osud hrdinů, těch dobrých i špatných, mě začal opravdu zajímat. 2.sérii jsem asi jen už z hecu překousávala, abych věděla, jak to tedy dopadne. Seriál jsem hodnotila jako průměrný až na herecké obsazení- to je skvělé. Ať už Madeleine Stowe či Joshua Bowman, který se skvěle vyvíjí. Pak ale přišla třetí série a seriál se stal jedním z mým velice oblíbených. Postavy začali být lidštější, do příběhu se začali hodně zatahovat city, což někdy dělá situace opravdu emotivními a překvapujícími. Děj není tak komplikovaný, spíš až překombinovaný, což seriálu ublížilo např.ve 2.řadě. No těším se, jak se bude vše vyvíjet a opravdu doufám, že se seriálu bude dařit tuhle laťku udržet. ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

Tuctový seriál o pomstě? Check. Zasazený do prostředí báječných a bohatých aka americká telenovela? Check. Nic víc, než obyčejná oddechovka? Check. Suma sumárum to tak na ty tři vychází. Tak proč pět? Emily VanCamp? Check. Madel...ale kecám, Emily VanCamp. E: po finále druhé řady. Nevím, jak bych teď ten seriál popsal. Kdyby se mě někdo zeptal tak uprostřed první řady, nebo vlastně i někde v první desítce druhé řady, řekl bych, že jde o docela obyčejnou vztahovku až telenovelu okořeněnou lehčí konspirací a pomstou jedné dámy. Prostě takový ten typ, který byste na první pohled zařadili spíš do programu pro škálu teenage girls - maminy v domácnosti. Faktem ovšem je, že tenhle seriál má grády a koule, jaké by mu valná konkurence napříč žánry mohla akorát tak tiše závidět. Takže já říkám, ať to čtete kdokoliv, nenechte se vůbec odradit nějakými předsudky. SPOILER: Nechápu proč, ale tvůrci asi mají nějak v neoblibě postavu Jacka Portera, takový boxovací pytel, jaký si z něj v Revenge dělají, jsem už dlouho neviděl. ()

Paul_cz 

všechny recenze uživatele

Dobrý příklad seriálu co měl mít jednu sezónu. Ta byla skvělá, zábavná, spousta zvratů a žádný čas se nudit. Ale když to začalo mít úspěch, tak se taky začalo vařit z vody, všelijak překombinovávat..až to ztratilo náboj. Dropped po třech sezónách. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Chytlavý seriál, který vyniká hereckým obsazením a přináší docela zajímavou hlavní zápletku. Je to samozřejmě další americké klišé z prostředí bohatých, ale tak hezky natočené... Rychle to utíká a je to nenáročné, ideální na podvečery v pracovním týdnu! Emily VanCamp je skutečně skvělá! ()

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Zatím mě to hodně baví, krom příběhu o pomstě taky díky tomu, že se to odehrává v atraktivním prostředí nechutně bohatých lidí, pro které nějakej ten milion dolarů nejsou až takové peníze (a ty jejich šaty!!). Vůči hlavní hrdince Emily chovám smíšené pocity (působí andělsky, ale je studená jak psí čumák), ale přesto jí fandím, a nejradši mám jednoznačně Nolana. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Musím opravit své předchozí hodnocení o jednu hvězdičku. Šlo víceméně o předsudky. Ale přesto. Na začátku první série měl seriál úplně jiné kvality než na konci. Každý díl mě překvapil dobrým pocitem z příběhu a čekala jsem kdy si to zkazí. A ještě víc mě překvapilo, když nic takového nepřišlo. Jdu na druhou sérii a doufám, že opět nezklame. EDIT: Třetí série zajímavá a čtvrtá pěkně zakončená. Nemám co vytknout. ()

Reklama

Reklama