Reklama

Reklama

Pan Am

(seriál)
  • USA Pan Am
Trailer
USA, (2011–2012), 9 h 51 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Jack Orman

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Christina Ricci, Kelli Garner, Michael Mosley, Karine Vanasse, Annabelle Wallis, Mike Vogel, Margot Robbie, Jeremy Davidson, Ashley Greene, Goran Višnjič (více)
(další profese)

Epizody(14)

1963: Špičkový tryskáč Majestic Clipper aerolinií Pan Am vyráží na první přelet. Na palubě převáží cestující a posádku do rychle se měnícího světa dobrodružství a mezinárodních intrik. (Viasat)

Recenze (41)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tak tohle mě nadchlo. Po nepříliš povedeném The Playboy Club je tu další z letošních seriálových novinek odehrávající se v 60. letech. Ovšem na rozdíl od zmiňovaného seriálu, Pan Am vás dokáže do šedesátek přenést díky precizní výpravě i atmosféře, a zároveň slušně rozehrává děj okolo všech hlavních postav. A ani v nejmenším nenapodobuje Mad Men. Už jsem se bála, že všechny seriály, které se chtějí svézt na úspěchu Mad Men a nostalgie šedesátých let, dopadnou podobně vyumělkovaně jako The Playboy Club. Jsem ráda, že Pan Am jde svou vlastní cestou. Vedle přiblížení toho, jak to chodilo v legendárních aerolinkách Pan Am, se tvůrci nebojí zabrousit i do špionážních vod. Zatím maximální spokojenost. / Nadšená jsem i po třetím dílu. Pan Am je opravdu příjemná oddechovka, která se točí hlavně kolem vztahů, ale špionážní zápletka a zapojení politického dění do příběhu jí dodává na zajímavosti. 1. série - 80% // Nejoblíbenější postavy: Kate Cameron (Kelli Garner), Roger Anderson (David Harbour) ()

T2 

všechny recenze uživatele

po prvom diely dávam opatrné priemerné hodnotenie, dejovo určite pútavé, dobová atmosféra 60.rokov fajn. má to svoje čaro, na letušky sa dobre pozerá, ich vedľajšia dejová linka mimo letu zatiaľ dobrá, dobre to dokreslí ich charaktery, uvidíme čo povedia ďalšie diely ale ak to nepoľaví tak to bude určite viac bodovať! __po druhom diely zvyšujem hodnotenie /70%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkom škoda, že ostalo len pri prvej sérií. Veľmi dobrý seriál o letuškách Pan Amu. Najznámejšej a najobľúbenejšej leteckej spoločnosti Ameriky v 50.tych rokoch. V hlavnej úlohe známe tváre ako Margot Robbie či Christina Ricci a tiež nádherné Kelli Garner, Annabelle Wallis a Erin Cummings. Naozaj seriál ako pre ženy tak pre mužov. Ženám sa zapáči romantická vložka flirtovania letušiek s pilotmi (a neostane len pri tom) a muži nechajú oči na sexi letuškiných nôžkach v pančuškách. Trochu nudnejšie sú pasáže, kedy sa jedna z letušiek stane tajnou agentkou CIA a snaží sa v každej časti niečo ukradnúť alebo niečo odfotiť. Ale to je len malá škvrna na seriáli. Inak je všetko na vysokej úrovni, od kvality herectva po špeciálne efekty, ktoré veľmi dobre nahradili realitu, kedy sú lietadlá vo vzduchu. Veľmi príjemne spomienky na sledovanie tohto seriálu. (Videné: sep./okt.2018 / Hodnotenie: Epizóda 4,5,6,10,14 ***** Epizóda 1,2,9,11,12,13 **** Epizóda 3,7,8 *** ) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dokoukal první sérii. A jsem nadšen. Ten look zlatejch americkejch šedesátejch, letištní prostředí, parádní klasické tryskáče Boeing 707 a sexy letušky v modrých uniformách spol. PAN AM to vše mi sedlo do noty jak už dlouho nic. Boeing 727 PAN AM byl kdysi klenotem mých modelářských sbírek. Nechápu proč, či kdo to tehdá v DDR dovolil, ale mezi všemi těmi túčky Aeroflotu a Interflugu se objevila pravá americká mašina. Vybavil jsem ji tehdy žárovičkami napájenými plochou baterií... Večer na mne svítila z police kabina a okénka trupu... Na seriál PAN AM jsem narazil úplně náhodou. V jednom z nedávno viděných filmů jsem se zamiloval do platinové blondýnky Margot Robbie. Když jsem požádal strýčka Googla o nalezení nějaké té fotky, narazil jsem na tuto krásku v slušivém modrém kostýmku. Pak už byl jen krůček k ochutnávce prvního dílu. A u jednoho sousta nezůstalo. Seriál je zajímavý svoji dobou ve které se odehrává a celým tím prostředím. Je do něj zakomponována i špionážní vložka, snad kvůli napětí. Celé to na mně však působilo mírně naivně a opravdu si neumím představit jak pouhý kurýr po každé nejasnosti či úleku volá svému řídícímu agentovi do USA. A to nebyla jediná věc. Například v jednom z dílů, kdy 707 přistane nouzově na Haiti se už v závěru jaksi neřešilo, kdo od narychlo startujícího stroje odjel se schůdky... Povstalci? Ale na stranu druhou je tam kupa romantiky, humor, vtipné dialogy a pohled do prostředí, které mám rád. Takže jsme tu u závěrečného hodnocení. Udělal jsem si test. Bavil mne každý díl? ANO. Těšil jsem se na další? ANO. Co náplň jednotlivých dílů? SKVĚLÁ. Byly letušky sexy? NO TO SAKRA! Která se líbila nejvíce? NAKONEC VŠECHNY. Čím nejvíce zaujaly? JAK KROUTILY PRDELKAMI V MODRÝCH SUKÝNKÁCH. A co zbytek posádky - kapitán, co-pilot, navigátor? SUPER PARTA. A co další pokračování seriálu? ROZHODNĚ BY SE MĚLO NATOČIT! ------ Takže když to shrnu, musím dát 5 palubních lístků na let Cipperu 22 spol. PAN AMERICAN. * * * * * ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Welcome to the jet age! Příjemný retro look a báječný soundtrack, letadlům PAN AM ale zadrhávají kolečka v nepřirozených, lépe uměle vypjatých chvílích (žádost o ruku na schodech letadla při nouzovém letu ze Zátoky sviní).Taky mi ukažte leteckou společnost (bez ohledu na dobu), která by kvůli svému zaměstnanci z nejnižších kategorií vyslala vrtulník. Opravdu lidi baví něco, čemu nemůžou věřit, když by to šlo natočit sice nudněji, zato věrohodněji? Některé seriály se ani nesnaží zastírat, že scénář jen potřebuje vyčerpat předepsaný počet dílů, a o nic "hlubšího" v tématu nejde, Pan Am je příkladem. Ještě bych vyhodil toho podmíráka Christinu Ricci, naopak Margot Robbie je nádherná! Za retro 4, za scénář 2. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jakože objektivně je to na 3 rudé.. Není to seriál ze kterého bych sednul na prdel a který by zanechal výraznou stopu v evoluci seriálů... Čistě subjektivně je to ale rozkošné a fakt mě mrzelo, že to má jen jednu sérii. Záměrná naivita, prvky telenovely, špionážního retra i romance s potřebnou chemií, se zde navzájem vyvažují s takovou zručností, že je to ve výsledku jakýmsi podivným způsobem poutavé a vtahující.. Ústřední ženská čtveřice je prostě úžasná (Především M.Robbie a K.Vanasse(!!) jsou zde odzbrojující) a ani sympaťáci z kokpitu nezůstávají pozadu.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

3,5* ~~~ Čas od času je třeba trocha té slaďárny. A tohle je slaďárenská telenovela s příchutí dramatu a špetky špionování. Problém je, že posledních několik dílů už autoři asi tušili, že se žádná druhá série nebude, protože chování postav a děj se začaly zvrhávat v klasickou telenovelu, kdy jsou skoro všichni se všemi, řeší se tristní nedorozumění a vztahy a celé to upadá do absurdna a nesmyslů, což byla škoda. Řekněme, že těch deset dílů stačilo, u dalších už začínal být scénář více a více rozumu prost. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

PAN AM! Příjemná atmosféra šedesátých let, příjemní herci, příjemné vlastně všecko, že jsem ochotný odpustit i tu naivitu a předvídatelnost některých scén. Co hlavně dělá tento seriál přitažlivým je možnost nahlédnout do zákulisí a být na palubě letadel jedné z nejprestižnějších leteckých společností co kdy byla. Ruku na srdce - kdo z kluků v dětství nechtěl být pilotem letadla a která z holek netoužila stát se letuškou?!? ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Velice sympatický retro seriál, který se snaží být dramatický za každou cenu (byť to umí), ale spíše je pohodlným výletem do jiné doby plným zajímavých postav. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Jedná se spíše o podprůměrný seriál, který nejspíš táhne hlavně dámskou část osazenstva. Zasazení děje do 60.let je zajímavý tah, zvláště se podařilo vytvořit kulisy těchto let. Jenže samotný děj, který by měl mít 20 minut, je natáhnutý na dvojnásobek. Scénáristi se až tak moc nesnaží a nedokáží vytřesat z toho víc. A ono by to i šlo, když si uvědomíme, jaké postavení měli v 60.let všichni ti piloti a letušky. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Příjemné retro se spoustou docela zajímávých postav, problém je v tom, že některé z nich, tedy alespoň mě, lezou pořádně na nervy a jiným, těm sympatickým je dán příliš malý prostor, tím myslím zejména Ricci, jelikož její scény patří k těm nejlepším. Každopádně zatím to i přes onu částečnou otrávenost z některých jedinců vypadá slibně. Uvidíme uvidíme, jestli Pan Am doletí k více jak třem hvězdám. Po jedenáctym díle mám pocit, že se to pravděpodobněji zhroutí k zemi, jelikož to začíná působit jako sladkobolná, debilně napsaná telenovela, která je díl od dílu lacinější. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Ač jsem to ani nečekal, tak letušky mě dostaly a jsem docela zklamaný, že se dalších dílů nedočkám, protože bych se rád díval. Vede mě k tomu hlavně příjemná retro atmosféra, zajímavé postavy, skvělé obsazení a neokoukané prostředí. Já osobně jsem si zamiloval francouzku Collete a pilota Deana, takže jsem jim musel držet palce, ale i ostatní se mi vcelku zamlouvali. Kate se špionáží přinášela rozhodně něco zajímavého a i Ted s Laura patřili mezi kladné stránky a vytvořili zajímavý trojúhelník v závěru. Tam mě navíc potěšila ve vedlejší roli i Ashley Greene. Nakonec tedy vlastně ta, která mi vadila nejvíc byla ta, která je nejznámější. Tedy Maggie v podání Christiny Ricci. Vážně škoda, že nejsou další díly, protože by mě osud linek Pan Am určitě dál zajímal... ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Zlatá šedesátá byla ve všech ohledech kouzelná. Nebo si je tak aspoň pamatujeme při pohledu na elegantní tvary navoskovaných auťáků a dobře oblékaných žen. Seriál Pan Am je zasazený do prostředí stejnojmenné letecké společnosti, která tehdy bývala nejkouzelnějším způsobem, jakým se dalo cestovat. Je to dobře vyvážená odpočinková podívaná v přitažlivé podobě. Na pilu tlačí jenom výjimečně, a když už, tak s velkým citem. Pochopitelně taky hodně pomáhá, že hlavní hrdinové, kterými jsou letušky a piloti společnosti, vypadají tak dobře. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Príjemný seriál s pohodovým tempom a zo zaujímavého prostredia aeroliniek. Zdalo sa mi, že atmosféru 60tych rokov sa nepodarilo naplno preniesť k divákovi, ale aj tak ide o nadpriemerný seriál. Najlepším oživením je špionážna dejová línia, bez nej by to bolo len o vzťahoch. 70 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má všecko. Naivně optimistickou atmosféru Ameriky začátku šedesátých let, a nejenom ji, ale i Paříž, Londýn, Řím, Monako a zbytek světa. Castrovu Kubu, Kennedyho Berlínský projev, převrat na Haiti, špióny, zamilované páry a partu letušek tak nádherných, že by snad mohly rozpoutat nadcházející sexuální revoluci samy. Vcelku ani netuším proč si to tak sedlo, protože je tohle jenom naivní soup opera, těžící z nostalgie lidí kteří danou dobu vůbec nezažili a z množství samoúčelných popkulturních odkazů. Ale je to stejně paráda. Je něco lákavého na světě kde Beatles teprve nastupují, móda pořád ještě připomíná stylové padesátky a aerolinie mají tak laxní systém zabezpečení, že by muslimové chrochtali blahem. Věčná škoda že tenhle projekt skončil po pouhých 14 dílech. Sledovat dobu definitivně končící poválečné konjunktury a přicházející roky studentských bouří, protiválečných protestů a kultury hippies, by mohla být nefalšovaná pětihvězdičková záležitost. Těch pět dám ale i tak, protože jsem si už dlouho u něčeho tak neodpočinul, jako u Pan Am. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Hezká atmosféra 60. let a to, jak letušky na svých cestách vidí některé důležité historické okamžiky na vlastní oči. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zabalil jsem to po 7 dílech. Koukatelný průměr, který mi sice v nejmenším nevadil, ale v téhle přeseriálované tvorbě (a dost kvalitní tvorbě), jsem se rozhodl dát šanci jiným. I proto, že na Pan Am nešlo vidět, že by mělo kvalitativně růst. 6/10 ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Po prvých 2 dieloch som veľmi spokojná. Seriál je zameraný na postavy a na dobu. Obe sa autorom veľmi dobre darí - postavy sú viacrozmerné a sympatické, doba zase zobrazená aj sentimentálne aj kriticky. Dúfam, že s ďalšími dielmi sa udrží, alebo ešte vzrastie kvalita seriálu. ()

Reklama

Reklama