Reklama

Reklama

Bylo, nebylo - Série 6

(série)
USA, (2016–2017), 16 h 8 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Emilie de Ravin, Colin O'Donoghue, Jared Gilmore, Rebecca Mader (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Hyde si přivlastnil Storybrooke. Zlá královna se dostala z těla Reginy a spojila se s Zelenou. Rampelník chce být opět s Bellou. A to ještě není vše. Emmu pronásleduje vize o její budoucnosti – přesněji řečeno o její smrti. Díky bohu na světě existuje ještě další „zachránce“ který ví, jak Emmě pomoci. Najít ho je však věc druhá... (Varan)

(více)

Recenze (8)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jsem nacucán předchozími sériemi a jejich ´´konci´´ čekal poněkud epičtější závěr celé ságy, ale jak i některé postavy samy zjistili, finální bitva nezn. to, co si na 1.pohled pod tím většina představuje. Zkrátka, bylo to velmi komorní. Ať z důvodů peněz či jiných. Zlá Víla skončila dosti rychle k mému přequapení, neb jsem ji přál pomalou a bolestivou smrt navzdory faktu, že jak to bývá u OUaT zvykem, záporné ženštiny jsou zde zatraceně sexy. Když si to shrnu, tak i přes silnější 1.pol. s Regina vs. Regina, považuji tuto ´´poslední´´ sérii za slabší jako celek než ty předchozí, s čímž jsem ovšem již dávno počítal, neb žádný tv s. nemůže býti supernašlapaný donekonečna. Na 2.str. o žádný průser se nejedná. Zmíním zde ale Jasmínu a Aladina, ti byli opět squelle obsazení a u něj jsem ho tak nějak odhalil ještě před tím, než nám to autoři vyzvonili naplno. Na 2.str. ani dhémonický pan Hyde v podání Smallvilleského Sama Witwera nebyl k zahození a považuji za originální, zjištění, jak je na tom vlastně dr. Jekyll a mr. Hyde. Dále již nelze pokr. bez spoilerů. Na závěr cítím trochu ironické ušklíbnutí, neb jsem byl přesvědčen, že tato řada má býti tou posl. a ona 7.s. je něco jako reboot/restart což mě zrovna moc nelákalo. Ale autoři jsou holt potvory, takže pokud jsem to pochopil správně, závěr (docela ironicky ftypný) přímo vybízí ke sledování i 7.s. a já to asi časem opravdu zkusím. Aspoň budu moci říci, viděl jsem opravdu komplet vše. Nebylo to rozhodně špatné, ale zatím považuji za vrcholy 2.s. - 5.s. Tedy dá se říci, že prostředek či chcete-li...jádro. P. s. bylo samoz. kýčovitě potěšující, jak se všechny říše (včetně Říše Divů) obnovují atd. Nakonec, jde přece o moderní ale přesto pohádku. Též jse přiznám, že jsem čekal smrt některých kladných postav. Věřte nebo ne. P. p. s. hl. plán Černé Víly si autoři očividně vypůjčili sami od sebe (hehe) když psali OUaT in Wonderland, kde má Jafar a Červená Královna ouplně stejný plán, byť z jiných důvodů. Za které by se jim naše ultrazlá víla asi vysmála, ovšem já je považuji za lidské, byť Wonderland verze Jafara byla vždy pro mě totál slizský hajzl non plus ultra, zatímco jeho verze v OUaT byla o dost sympatičtější na to, že jde o zápornou postavu. Naveen Andrews holt není Oded Fehr. Tomu druhému bych fandil i v př. že by chtěl vyvražditi celou planetu. ;-) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divím se, že seriál bude pokračovat dál i bez několika hlavních hvězd. Například Snow a David přece byli hlavní linkou příběhu a Swan byla hlavní postava, tak jak to chtějí udělat bez nich? Jsem na to hodně zvědavá, myslím si, že to nebude tolik fungovat, ale uvidíme. Nejvíce mně potěšila muzikálová epizoda, velmi chytlavé písně, hlavně ta od Reginy. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku dosti rozporuplný návrat ke zcela primárním kořenům se nakonec dokázal vzkřísit. Vykořistění další pohádky, v tomto případě té nejznámější orientální, jsem já ocenil snad více než kdokoli jiný, i když bylo jednoduché, pro místy utichající oněhdy oblíbený seriál avšak hodně potřebné. A konec? Srdceryvné sbohem jedněm z nejpříjemnějších postav napříč všemi možnými dobrými i výbornými televizními seriály. 7/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uprchlíci ze Země nevyřčených příběhů, spasitelské prokletí, Zlá královna (fyzicky oddělená od Reginy!) rozeštvávající RODINU (třeba střídavou spící kletbou na Sněhurku a Krasoně) - zmiňuji jen těchto pár základních událostí, protože se jich na nás přivalilo opravdu mnoho, jenže žádná mne nijak zvlášť nezaujala. O to víc v druhé polovině sezóny, kdy další pomotaný (nakonec tedy "ovládaný") mocný čaroděj usiloval o život Emmy, jelikož jenom tak dosáhne svého osudu a štěstí, meh. Vše se ovšem rychle nasměrovalo k rozhodující "poslední bitvě" (TM) mezi spasitelkou a superevil Temnou vílou, po níž konečně zůstala vrátka (skoro) uzavřená a se seriálem se tak mohu v klidu rozloučit. O to spokojeněji, že "rozpomínací" finále se povedlo i mírně dojalo. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Já nevím... Příjde mi, že to úplně ztratilo kouzlo. Většina postav mi leze na nervy, Rampelník je ostříhaný, až uvidíme záporákovou tvář, tak totálně ztratí respekt a Regina je nejhodnější postava ze všech. Už to není ono, to v podstatě u od třetí série. Chybí takové ty kouzelné scény, kdy Zlá královna naruší svatbu atd... ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to. Sklouzlo to do otravné natahovačky, která mohla skončit už kdysi a zachovat si slušnou tvář. Mohla skončit i touto sérií, ale né, z nějakýho důvodu se to musí mrskat dál. Tady to pozdvihl muzikálový díl, který se opravdu povedl a Evil Queen a Hook tomu jednoznačně vévodili. No dál se dodívám jen proto, že zase oracuje můj blbej zvyk dodívat se i když už to vlastně přestává bavit. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a další rok skončil a bohužel to ještě nebyl rok poslední. Celkově to bylo lepší než 5. série, ale zase ne o moc. Naštěstí se to ke konci začalo opravdu hodně lepšit a epizoda The Song in Your Heart je to nejlepší co seriál přinesl. Finále by bylo tou nejlepší tečkou za celým seriálem, bohužel se tvůrci rozhodli pokračovat další rok, i když s posunutým dějem a novými postavami. No uvidíme, třeba se dočkám i té Pocahontas :D ()

Reklama

Reklama