Reklama

Reklama

Bylo, nebylo - Série 4

(série)
USA, (2014–2015), 16 h 47 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Emilie de Ravin, Colin O'Donoghue, Jared Gilmore, Sean Maguire (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(23)

Obsahy(1)

Nová hrozba, nový příběh, nová výzva.  Obyvatelé Storybrooku si zvykli na to čelit hrozbám pohádkovým i z našeho světa. Takže další hrozba na sebe nenechala čekat. Společně s Emmou a Hookem se do města dostala i Elsa (ze země Arendelle, známe z Ledového království). Ta hledá svojí sestru Annu, a tak nad celým městem postavila ledové hradby. Nikdo se nedostane ven, dokud Annu nenajde. Vypadá to, že s ledovým klidem její hrozbu nikdo nepřijme. (Varan)

(více)

Recenze (8)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tohle jsem čekal od samotného počátku samotného Once Upon a Time. V momentě, kdy jsem spatřil hranou verzi Elsy s Annou, nemohl jsem od nich spustit oči a pevně jsem doufal, že jsou tyto krásné herečky také schopny zajímavě a trefně ztvárnit oblíbené charaktery z oslavovaného pohádkového muzikálu. Nakonec jim patřící polovina téhle sezóny nebyla ničím přeborným, jak jsem předchozích 60+ dílů očekával. Avšak pozadí, které opět paralelně vysvětlovalo nejen Emminu minulost, bylo briliantní, bezkonkurenční. Druhá část po zimní pauze, prozrazující tajemství o samotnému vzniku knížky, byla jeden velký mindfuck. Bravo! 8/10 ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtrvtá série přinesla opět dva příběhy. První polovina s Frozen byly velmi povedená. Druhá polovina byla ze začátku rozpačitější, ale jak to postupovalo ke konci, vše se zlepšilo. Konec série navíc slibuje opravdu zajímavou další sérii. 90 % ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už i Bylo, nebylo se pustila do pohádkového hitu Frozen, to se na sebe nedalo moc čekat. Ale představovala jsem si to lépe, možná pro fanoušky původní Disney pohádky to bude trošku zklamání, jak se to v reálu vyvine, ale co se dá dělat. Tvůrci mají vlastní fantazii. Celkově za mě byla série spíše průměrná než ostatní, které se mi líbily daleko více. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyloženě se navazuje na Disneyho superhit Frozen: do města přibyla ledová královna Elsa, hledající svou roztomile zmatkářskou sestru Annu (moc fajnová dívčina), a také další zlá čarodějnice, která se vyhlazením všech pokoušela o (znovu)vytvoření ideální rodiny. No, bylo to chvílemi ještě hloupější a strojenější, než to zní, hrozná soap opera. A protože jedna nestačila, ve 2. půlce nastoupily rovnou tři zlé čarodějnice: Maleficent, Cruella a Uršula, které spiknuté s Goldem pátraly po všemocném "autorovi", aby napsal zloduchům (ne)zasloužené ŠŤASTNÉ KONCE. Telenovela se ještě prohloubila („Nemůžeš mě zabít, jsem těhotná!“), snad jen povedený závěrečný dvojdíl pachuť trochu napravil. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A sága pokračuje....zatím to nejlepší, co Myšák vyplodil skrytě pomocí své dceřiné spol. ABC. Krom Tron universe, jehož 2.film a tv s. mají společného s touto sérií jisté 2 autory. Proto zejména v této sezoně se objevují narážky na Marvel či SW. Mr.Gold je zde opět ten sviňák, jak ho známe ze začátku, jehož ´´konec´´ ve 4.s. jest poněkud nejasný. U Reginy si rozhodně nepřeji návrat ke zlu, což v UOaT zn. doslova. Belle se zdá býti nepoučitelná vzhledem k událostem a Henry, který jsa poněkud většinou upozaděn (což mi ale nevadí) v závěru vskutku zaválel a užil jsem si ho dosud nejvíce za celý tv s. V této sérii tentokráte vypíchnu Hooka, jehož představitel je perfektní a jehož postava se mi líbí čím dál více. Nově příchozí Lilith aka dcera Maleficent má potenciál, tak uvidím, jak s ní autoři dále naloží. Už jen vzhledem k faktu, že má s Emmou společnou minulost. Patrick Fischler jako autor je postava, jemuž by jste s chutí vrazili, což se taky min. 1x, stane. Jeho výběr podivných rolí už od Lynchova Mulholland dr. stále jak vidím, nebere konce. Ten chlap vypadá a je divný.;-) Ovšem jeho soukromá linka s Cruellou ve 20.letech byla hodně dobrá. Co se týče samotné Cruelly, výběr představitelky opět na 100% (to už je tak nějak trademark OUaT až na ten úlet s Uršulou, viděti takovouto mořskou pannu byl fakt bizár, a jejím papínkem Poseidonem v podání jako vždy, sympatického Winstona Zeddemorea) byť se přiznám, že jsem se zpočátku moc netvářil na fakt, že zde vystupuje postava vytvořena r. 1956, což se nedá považovati za pohádku či legendu. Nakonec jsem ji díky několika prvkům zde obsažených ocenil, včetně jejího luxusního auta. Zbytek nebyl moc viděti, vzhledem k její SILNÉ zálibě v kožešinách. A jsem velmi zvědav, co bude až se v 5.s. zase objeví, kdy se jí stala ta zlý, nepěkná věc. Výběr herečky pro Maleficent, která zase pro změnu zatápěla Šípkové Růžence, se zřejmě ne náhodou vizuálně kryje s filmem z 2014, takže by neznalý divák mohl říci, že jde o sestru Angeliny Jolie.;-) Sice vím, že 1.pol. která i ze zpětného pohledu pro mne nemá chybu vychází z toho v mých očích až přehnaného, vzhledem k jeho průměrnosti vs. potenciál (navíc zpívaného) hitu Zmrzlý, ale na to já kašlu, neb Andersen tady byl mnohem dříve a navíc, když si porovnám film a onu 11dílnou ságu (kde se díky satanu nezpívá) tak tady není co řešiti. Shrnutí....jak jsem již předeslal, 1.pol. 100% ta 2. je sice o něco slabší, ale díky opět našlapaným závěrečným dílům ten plný počet ještě dám. P.s. to s Emmou bude ještě zajímavé. I když, to se vlastně týká i ostatních.;-) A jde se hledati samotný Merlin. Nashle u 5.s. Autor k Regině ,,Vždycky jsi byla mou oblíbenou. Velmi jasné cíle, navíc zcela narušená osobnost se sebezničujícím rysem. Recept na podmanivost´´. 100% souhlas. ()

Galerie (377)

Reklama

Reklama