Reklama

Reklama

Bylo, nebylo - Série 1

(série)
USA, (2011–2012), 16 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Jared Gilmore, Robert Carlyle, Jamie Dornan, Raphael Sbarge, Tony Amendola, Lee Arenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Emma Swanová (lovkyně lidí na kauci) žije svým osamělým životem v Bostonu. Jednoho večera jí u dveří zaklepe malý kluk Henry. Tvrdí jí, že je její syn, kterého před deseti lety dala k adopci. Podle Henryho je Emma dcera Sněhurky a prince Krasoně. Chce, aby s ním jela do malého městečka Storybrooke v Maine. Jen ona může zlomit kletbu. (Varan)

(více)

Recenze (12)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelný. Dneska jsou tomu dva roky, co jsem zasvětil kus mého života jednomu z nejdojemnějších a scénáristicky nejvyšperkovanějších seriálů. Paralely, které se Horowitzovi s Kitsisem podařily vytvořit napříč všemožnými pohádkovými světy, mě uchvacují dodnes. Seriál se samozřejmě během svého vývinu dosti proměnil, s úchvatným začátkem, kde se dalo pohrávat s pohádkovými příběhy všeho druhu, nelze nic srovnávat. Tenhle romanticky laděný fantasy skvost mi ovšem přilnul hlavně během maratonů v lednu 2016 natolik, že u něho stanu až do jeho úplného skonu. Za přenádherný nájezd na jeden z nejsledovanějších seriálů v pradávném roce 2011 si to plně zaslouží. 10/10 ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Once upon a time jsem si opravdu zamilovala. Moc mě baví seriálové verze jednotlivých pohádek, dva sympatičtí záporáci a snad nejvíc prolínání “reality” s “pohádkou”. Musím říct, že 1. série opravdu stojí za shlédnutí. Navíc velmi oceňuji i její zakončení. Divák se dočká konce a přitom dostane i pozvánku na další sérii. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Po pilotu rozpaky. Neočekával jsem od TV seriálu trikový nářez, ale po vizuální stránce působí pohádkové části hodně béčkově a lacině. Ovšem po příběhové linii mám pocit, že bych si s Emmou a dalšími mohl sednout. Doufám :) Pokračujeme... Pilot: 65% // Po první sérii jsem OUaT definitivně propadl. Na "osmdesátkový" vizuál a triky jsem si navykl a z počátečního opovržení se naopak stal jeden z nosných bodů atraktivity, ony laciné kulisy nemají chybu. Po delší době jsem narazil na seriál s výborným scénářem a skvěle budovanými zvraty a ani příliš nezaleží na tom, jak dobře se orientujete v klasických pohádkách. Největší předností seriálu však jsou životné a skvěle napsané postavy, kterým v začátcích určitě vévodí ty temné v podání Rampelníka/ Pan Gold a Zlé královny/ Starostka Regina Mills. Mojí nejoblíbenější postavou je prozatím Sněhurka a přes prozatimní minimum prostoru servírka Ruby alias Červená karkulka. Herecky jsem podlehl výtečnému Carlylemu, půvabné Goodwinové, uhrančivé a smrtící Oryové, každým dílem se lepšící Morrisonové a charismatickému Bailemu, ale své si odvádějí všichni, menší výtku mám snad jen k představiteli Krasoně. A ta Ishamova hudba...hmm. 1. série - 90%. Neočekávaná genialitka. No a... je načase přestat kecat, jedeme dál :) Zvlášť, když na mě v další sérii čeká má oblíbená Sarah Bolger coby (no, to zatím nevím)... ()

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál pohltil moje pubertální léta a teď se k němu jakožto plnohodnotný dospělák vracím, přičemž s radostí musím říct, že nic z jeho kouzla nevymizelo. Možná, že dokonce seriál oceňuji o dost víc, protože se na něj nyní dívám už v původním znění a mnoho z rozmanitých detailů a chytrých příběhových kliček mě nemíjejí jako v době uvedení, kdy se seriál vysílal ještě v televizi a já občas pár minut nestihla kvůli škole. Celé dílko je samozřejmě plné na dnešní dobu špatného CGI, klišé a pohádek a časem je natahováno tak jako mnoho "hitů" té doby, ale část z reálného světa v 1. sérii je právě tou tažnou silou, která celý seriál pozvedá na úroveň vysokého nadprůměru. To a dvojice hlavních záporáků, Evil Queen a Rumpelstilskin. Ti dva hýří charizmatem na všechny strany a sledovat jejich herecké řádění je jedna radost. Dobro je tím pádem pochopitelně v nevýhodě, ale ani tak nezaostává, herecky jsou zde všichni silní a dokonce se nám zde mihne budoucí Winter Soldier. Jednoduše řečeno, tento seriál je tak trochu legenda z let minulých. Sice časem vybledá ve světle natahovaných epizod dalších řad, ale pořád se řadí ke klasikám. A závěrečné zakončení 1. série, ze kterého jednoduše mrazí, by si přálo ukrást mnoho dnešních seriálů. Tak, vzhůru na 2. sérii. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla jsem docela dost překvapená, vůbec jsem netušila, že se mi to bude takhle moc líbit. Líbí se mi, že se skoro každý díl věnuje jedné pohádkové postavě, také to vysvětlí hodně nejasností z pohádek, třeba mě vždycky nešlo do hlavy, proč Zlá královna nesnášela Sněhurku jen kvůli kráse a tady se to konečně vysvětlilo. ()

Galerie (290)

Reklama

Reklama