Reklama

Reklama

Doktorka z Dixie

(seriál)
  • USA Hart of Dixie (více)
Trailer 2
USA, (2011–2015), 51 h 38 min (Minutáž: 40–41 min)

Tvůrci:

Leila Gerstein

Hrají:

Rachel Bilson, Wilson Bethel, Scott Porter, Jaime King, Laura Bell Bundy, Cress Williams, Tim Matheson, Kaitlyn Black, Brandi Burkhardt, McKaley Miller (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(76)

Zoe je mladá talentovaná lékařka, jejím snem je kardiochirurgie. Je ale tak zaujatá prací, že nedokáže vidět v pacientech lidi. Je si jistá, že dostane místo v nemocnici, ale šéf kliniky jí vytkne nedostatek citu. Podmínka pro získání místa je, že stráví rok jako praktická lékařka mezi lidmi. Zoe odjíždí do BlueBell, kde jí už čtyři roky nabízí místo místní lékař. Malé město je pro ni jako noční můra, ale zachrání život pacientce při porodu. Pak se dozvídá, že lékař, který si přál, aby po něm přebrala praxi, byl její otec. Rozhodne se zůstat a nevzdat se bez boje. (TV Nova)

(více)

Recenze (118)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Válka Severu proti Jihu neskončila v roce 1865. Na jihu totiž tahle vojna neskončila nikdy. V mixu mezi Doktorem z hor a Sweet home Alabama přichází Rachel Bilson, aby jako sofistikovaná Newyorčanka obrátila jižanské tradice vzhůru nohama. Střet civilizací, trocha krotké romantiky a něco málo ze zdravotnictví pro začátečníky. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Prosím,mohly bychom jít na terapii a promluvit si o tom jako normální lidé? Hodně miloučký seriál, který mi svojí maloměstskou atmosférou připomíná Gilmore Girls. Po první sérii jsem to na nějakou chvíli se seriálem vzdala, protože finále potvrdilo, že středobodem bude předvídatelný milostný trojúhelník. Nicméně jsem Hart of Dixie dala druhou šanci a nelituji. Jako oddechovka poslouží opravdu dobře. Co se týče negativních stránek... ve druhé sérii je zcela odsunuta do pozadí Zoeina kariéra, takže to trochu působí, jakoby si do práce potřebovala zaskočit jednou za rok. A to jen a pouze v případě, že přijede žurnalista, který by s ní rád udělal rozhovor o její praxi. Takže potenciál sledovat doktora House v lodičkách vyšel naprázdno a s druhou řadou se rozjíždí v podstatě takový vtipnější a uvolněnější Beverly Hills, v němž randí každý s každým. Další frustrující skutečností je to, že lékařku Rachel Bilson nevěří ani obyvatelé Bluebell, natož diváci. Na někoho, kdo by údajně měl vystudovanou medicínu dost často působí jako přihlouplá puberťačka, která je s rozumem v koncích při každé prkotině. Nemluvě o tom, že děj každé epizody v podstatě spočívá v tom, že se nechá zmanipulovat nebo ovlivnit nějakým moudrem (nebo deníkem starým 250 let...), v závěru něco pokazí a na konec dílu zbývá POKAŽDÉ nějaké morální ponaučení. Že zvraty odhadnete dopředu snad ani nemusím předesílat. Nicméně tohle všechno se dá přehlédnout, především kvůli pletichám Lemon, drzému Wadeovi a jeho handrkování se Zoe, smyslu pro humor a prosluněné jižanské atmosféře. Bluebell mi nakonec tak moc přirostl k srdci, že bylo opravdu těžké se s ním rozloučit. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

44/76 Home Sweet Alabama ♥ Americký jih v téhle podobě, to je láska na první pohled. Za jak dlouho prubnu tenhle maraton, když je to tak fajn? Dokonce ani nevadí, že se to celé točí kolem doktorky, je to svižné, vtipné, okouzlující, konfederační... a s nádhernou přírodou a skvělou kamerou. Jsem v tom až po uši. A maj tu krokodýly a žáby :D A cast je úžasný, hlavně Jaime King. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tohoto seriálu jsem se opravdu bála, ale překvapivě jde o celkem příjemnou oddechovou podívanou. Rozhodně to není seriál, na který bych se každý týden třepala nedočkavostí, nepřináší nic nového, ale svým uvolněným pojetím, příjemnou hudbou a sympatickou hereckou sestavou rozhodně neurazí, když není po ruce zrovna nic jiného. Rachel Bilson v pohodě seriál utáhne. Prostě taková pohodovka do špatného počasí. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

‘‘To me, Bluebell is more than just a town. It’s a family. And it’s my home. And it always will be." Bylo nebylo, před 4 lety jsem hledala nějaký seriál na odreagování a volba padla na zrovna začínající seriál Hart of Dixie, se sympatickou Rachel Bilson v hlavní roli. Moc jsem od toho nečekala, ale první řada mě docela chytla a Bluebell mě naprosto okouzlil (Sweet Home Allabama je zřejmě písnička pro mě), ta atmosféra a všechny místní akce mě bavily. Nadšeně jsem tak uvítala druhou řadu, která mě bavila ještě víc a díky ní jsem se do seriálu naprosto neodvolatelně zamilovala. Třetí řada už byla bohužel o něco horší, ale pořád si držela kvalitu poměrně vysoko a mě nepřestalo bavilo na to koukat. Jakmile bylo ohlášeno, že 4. řada bude zkrácená, bylo poměrně jasné, že se jedná o poslední řadu. 4. řada se vrátila kvalitou zpátky k druhé a seriál se rozloučil se stylem. Neříkám, že bych nebyla ráda, kdybychom dostali ještě pár sérií, protože se mi se seriálem hodně těžko loučilo, ale na druhou stranu končit se má v nejlepším a já jsem ráda vůbec za to, že tvůrci dostali šanci na ukončení seriálu (nesnáším, když se seriál, který běží několik let prostě zruší bez uzavření). Fanoušci si každé prodloužení na další sérii oprávněně zasloužili. Tenhle seriál byl hodně jedinečný, měl specifický humor a nehrál si na nic jiného než na odpočinkovou komedii, a já za něj budu hodně těžko hledat náhradu. Kdyby mi někdo před 4 lety řekl, že si ho tak zamiluju, nejspíš bych mu nevěřila. Bluebelle, budeš mi chybět. 5* ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Ale jó, je to koukatelné. A člověk si u toho příjemně odpočine aniž by ho seriál čímkoli zatěžoval. Za mě 65% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, u kterých mi došly slova. Rachel Bilson je skvělá a krásná a dokonce i mužské osazenstvo je hodně charismatické. Příběh je výborný. Myslím, že není třeba víc dodávat. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Něco se mnou není v pořádku, po The Carrie Diaries jsem začal sledovat další romantický seriál určený spíše divákům něžnějšího pohlaví :) Ale tak jako v případě dříve uvedeného mě i na tomto zaujala hlavní postava, resp. herečka, jenž jí ztvárňuje. A Rachel Bilson (všeobecně známa jako Summer z teen seriálu O.C.) jen dokazuje, že by si ve svých už skoro Kristových letech zasloužila nějakou pořádnou filmovou roli. Ale zpátky k seriálu, nejsem zrovna fanouškem televizních sérií z lékařského prostředí, ty nejslavnější- Pohotovost, Nemocnice Chicago Hope a novější Chirurgové šly úplně mimo mě, a tak jediným pro mě zajímavým zůstává Dr.House, resp. jeho první tři řady. No doktorka Hartová má do nerudného Gregoryho opravdu hodně daleko (myšleno naturelem, ne kvalitou seriálu- no i když :)). Co mě na Hart of Dixie zaujalo na první pohled jsou úžasné exteriéry aneb po stoprvé jsem se přesvědčil o tom, že jih Spojených států je prostě svou atmosférou kouzelný. Navíc od takové doktorky bych si klidně nechal vyšetřit i prostatu (If you know, what I mean :)). Uvidíme, co další díly, ale začalo to víc než slibně. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Pro mě to je zatím příjemná oddechovka s příjemnou Rachel Bilson. Uvidíme, jak se seríál bude vyvíjet dál, ale mě to zatím baví, takže sledovat. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jen dva díly, takže se to nedá moc pořádně hodnotit. Přijde mi to jako lepší průměr. Výběr herců je na jedničku a dějově to taky není špatný. Uvidím, jak budou vypadat další díly. Třeba časem hodnocení zvýším. 60%. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Další seriál z tmářského Jihu, další verze Doktora Hollywooda, tentokrát se barbie a opravdu velmi těžko uvěřitelná cynická doktorka (výtečný kardiochirurg, OLOL!) Rachel Bilson přesune kamsi do Alabamy, aby se naučila pracovat s pacienty. Bohužel další ukrutně předvídatelná limonáda CW, přesto nakonec celkem koukatelná. Ale ne pro mě. 40%. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Ledva dopozeraný pilot. Šablonovité, skratkovité, neoriginálne, s otravnými postavami a rušivým soundtrackom. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Velice "jiný" seriál. Naprosto mě však okouzlil, hlavně svojí atmosférou a skvělými herci. A ty barvy! :-) Zatím u mě v oblíbenosti vede čtvrtá řada. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Seriál, pro který mám prostě slabost. Líbí se mi, že i přes nějáké nešvary nebo dohady je to vtipné a neztrácí to jiskru. I srdce Newyorčanky zaplesá pro tohle malé jižanské městečko,kde se všichni znají. Mám odjakživa moc ráda Rachel Bilson :-). ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Rachel Bilson to teda rozhodně neutáhne, protože je to prostě a jednoduše naprosto tupé a hloupé. Slibný námět totálně zabíjí děsivé a nebezpečně schématické vykreslení jižních oblastí USA a tamních obyvatel (ženy mají sotva půl mozku), což paradoxně místním hodnotitelkám nevadí. Fajn, asi se ztotožňují s hlavní hrdinkou, která by ovšem neudělala ani přijímačky na medicínu - navíc postrádá elementární logické myšlení. Nechápu tak vysoké hodnocení, když je to v každém ohledu pokřivené a neuvěřitelně hloupoučké. Vydržel jsem 4 díly, dále to nešlo. 2/10! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Wau...konec 1. řady a jsem pořád stejně unešena jako při prvním díle. Nejen, že se mi seriál zamlouvá svým námětem a samozřejmě zpracováním, ale i sympatickými herci a jejich ještě sympatičtějšími postavami. Popravdě mi tam opravdu nevadí žádná postava, což je co říct. Pro mě nejlepší překvapení této seriálové sezóny. Popravdě ani nevím, co mě tak moc uchvátilo - Rachel Bilson? Neskutečně sexy Wilson Bethel v roli Wada? Trochu pozastavená doba v Bluebellu (ty šaty co nosí Lemon a její "přítelkyně")? Pohodový starosta Levon s jeho mazlíčkem krokodýlem? Nevím...asi všechno to a další, každopádně vím, že se nemůžu dočkat další řady. 7. 2. 2015: No už je tu 4. série a světe div se, ale pořád se nad tím bavím.. jasně, už to není tolik neokoukané a ztřeštěné jako při první sérii, ale pořád to v sobě má to kouzlo, díky němuž jsem si tento seriál zamilovala. No a hlavně ve 4. sérii přichází curling iron. Zasvěcení ví! Takže jsem zvědavá, jak tohle dopadne. Ale řekla bych, že by to měla být poslední sezóna, jelikož upřímně, kdo chce vidět seriál po expresním a nečekaném doručené curling iron? ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Je to takový mix-styl seriálů jako je Zapadákov či Muži na stromě, kápek odvar. Ale mezi tou plejádou seriálů co nabízí TV, to není žádná katastrofa. Pokud se nudíte a chcete zabít čas, nebo jako kulisa, proč ne. ()

Reklama

Reklama