Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký měl Jean-Luc Godard vztah ke Spojeným státům? Jak americká kinematografie ovlivnila jeho filmovou tvorbu? Jaké osobní zkušenosti načerpal v USA a jak zapůsobil na americké tvůrce? (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Matty 

všechny recenze uživatele

Netradiční dokument, který se nezaobírá již poměrně vyčerpaným tématem Godardovy tvorby jako takové, ale výhradně Godardovými vazbami na USA. Většina prostoru patří novohollywoodským americkým filmařům (nejvíce mluví Friedkin a Schrader, Hellman a Bogdanovich pronesou cca 2 věty), kteří se snaží pojmenovat, čím (konkrétně i obecně) je francouzská nová vlna inspirovala, proč z ní nečerpali více nebo v čem podle nich tkví Godardův přínos kinematografii. Stravitelnosti počinu pomáhá rozumná stopáž a hravá forma, napodobující styl Godardových filmů. ()

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Profesionálně natočený dokument, který je zaměřený především na Godardova raná tvůrčí léta a na samotný počátek jeho "politického" období. Hlavní předností jsou rozhovory s význačnými americkými režiséry, kteří ve svých vzpomínkách reflektují jak Godardovu vlastní tvorbu, tak vliv, jaký měla na jejich práci a názory na film jako takový. ()

Reklama

Reklama