Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatická Lotta má velký sen. Chce se stát herečkou. Než se však vydá na vysněnou cestu, musí otci dokázat, že umí pracovat... Lotta po rozchodu s přítelem přijíždí ze Skotska nečekaně domů, zrovna v okamžiku, kdy probíhá pohřeb její tety, o čemž nevěděla. Je přesvědčená, že už ví, co od života chce, a že se v New Yorku stane herečkou. Otec jí to rozmlouvá, chce, aby jednou v životě něco dodělala. Lotta mu slíbí, že si v rodném městě najde praxi, a když ji dodělá, otec jí zaplatí letenku a školné v New Yorku...
Lotta si najde šestitýdenní praxi v domově pro seniory Červánky. Když vidí, co všechno práce se seniory obnáší, je zaskočená. Zpočátku má se vším velké problémy, i její zásadová šéfová jí nic neusnadňuje, ale Lotta si usmyslí, že tu náročnou práci i tak zvládne. Pomalu si ke svérázným staříkům nachází cestu... (TV Prima)

(více)

Recenze (8)

messi@h 

všechny recenze uživatele

Přijemný nenáročný film, jehož konec sice není nijak překvapivý, ale musím ocenit relativně odvážný výběr tématu (domov důchodců pro tvůrce neslibuje, že vytvoří bestseller), mile civilní výkony herců a vcelku uvěřitelný příběh. Smíchy se u Loty nepotrháte, ale pobaveně zvedlé koutky úst by Vám mohly vydržet celou dobu. Nedělám si iluze, že pečovatelky v domovech seniorů prožívají svoji práci jako Lota, ale i tak jsem si při sledování filmu říkal, že klobouk dolů před ošetřovatelkami, které svoji práci odvádějí poctivě - tahle práce není pro každého, jak několikrát zazní ve filmu. A jsem zvědavý na další film příběhů Loty a to se určitě taky počítá jako plusový bod. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Naprosto neznámý film, který bych se ani nikdy nesnažil vyhledat. Náhodně mi byl puštěn a já jsem velice mile překvapen. Naprosto neznámí herci a točeno v Německu, už o těchto věcech by si člověk řekl že to bude stát za nic a ještě takové téma. Určitě bych to hodil do dramatu, těch prvků tam bylo víc jak z komedie. Silně mi tento film připoměl "Intouchables" a na to v jakých podmínkách byl točen tak bravo. Znovu bych si to určitě nepustil, přeci jen je tam vidět, že je to mrňavoučký film, co nemá potenciál to někam dotáhnout. Shrnutě je to veliké překvapení, ale zároveň žádná sláva. ()

Reklama

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobré. Očekávání bylo odpad! a nakonec dávám s čistým svědomím 3*. Jasně, není to bomba, ale příjemný, průměrný film s reálným dějstvím mi ke spokojenosti v tuto chvíli bohatě stačí. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Film je trochu zvláštní... Ale obsahově tak trochu odpovídá dnešní realitě. Dá se říct moderní dívka (promiskuitní, s velkými sny, nezodpovědná) se svou vlastní ješitností nechá uvrtat na 42 dní coby pečovatelka do místního domova důchodců. Je to pro ni sice až odporné, ale stojí to mezi ní a velkým snem - stát se herečkou, takže zatne zuby.. . A samozřejmě během této doby přijde na to, jak jsou vztahy vzácné a cenné. Holt ji musíme akorát odpustit (dnes už asi všudypřítomné) sexuální scénu. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl až překvapivě dobrý, měl jak se říká hlavu a patu a musím napsat, že jsem u něj strávila příjemný čas. Pokud bych měla najít chyby, nevím, co bych k nim napsala, takový lehce nadprůměrný film, od kterého nelze nic moc očekávat a je to taková ta oddechovka. Pokud ho mám doporučit tak určitě, protože film příjemně překvapí a v některých situacích rozesměje a až uchvátí nepředvídatelností. Na začátku filmu jsem si myslela, že to nedopadne, že práci v domově důchodců vzdá, opak se však stal pravdou a tento film jasně dokazuje, že paradoxy existují. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama