Reklama

Reklama

Jen pro zamilované

  • USA For Lovers Only
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film je příběhem muže a ženy, kteří jsou do sebe zamilovaní. Po tom, co se po osmi letech, během kterých je v Paříži rozdělila práce, poprvé uvidí, utečou spolu, aby se vydali se na cestu vlakem, autem, motocyklem. Jejich láska je vede napříč Francií z Normandie do St. Tropez. Během cesty obě postavy zažívají dlouhá období bezstarostné blaženosti a nestoudné radosti přerušované krátkými okamžiky pocitů viny a zmatku. Konečným výsledkem jejich románku je nejvyšší forma lásky - oběť. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (14)

novoten 

všechny recenze uživatele

Před několika lety jsem chtěl napsat novelu. Měla být o dvou lidech, kteří se kdysi potkali, bláznivě zamilovali, nepřáli si nic jiného než zůstat spolu, ale nakonec se museli rozloučit. Po letech by se potkali znovu, aby zjistili, že některé staré lásky opravdu nerezaví a oni teď spolu chtějí být snad ještě víc než dřív. Ale nikdy jsem onu novelu nenapsal, protože jsem se nedokázal rozhodnout, jaký by měla mít konec. Jestli sladký happyend nebo neodvratné vystřízlivění. Proto teď s menšími rozpaky smekám klobouk před Markem Polishem, který měl očividně podobný nápad, ale dokázal ho dotáhnout do výtečného tvůrčího i dějového konce. A ještě si mohl zahrát hlavní postavu se Stanou Katic po boku. Tohle je jeho vysněný příběh, s vlastními zkušenostmi partnerské intimity a nezapomenutelných vzpomínek. Pátou hvězdu tak nepřidávám jen kvůli nepochopitelně přepáleným úvodním deseti minutám, které mě vystrašily určitou pseudoartovostí. Zbytek je osobní. Dokonale. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jemné, citlivé, smutné, melancholické, intimní, krásné, lahodící oku, tak francouzské.......a ta hudba.......skvělé..... pro romantickou duši a možná nejen pro ní..... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak pro zamilované, jako pro estéty, nebo pro zamilované estéty... nádherně exponovaný, žijící z odrazů ve sklech, mlžený pohybem, oslepující ránem, zachycen s prchavostí okamžiku, provoněný sluncem, těžící z krásy... Příběh iluzí, o kterých se dopředu ví, že jsou ztracené a film, který si musíte prohlížet, ne se jen dívat. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který musí mít u mě to štěstí, že se do něj pustím ve správném rozpoložení. Jsem si celkem jistý, že třeba v jiný den v týdnu, než na který to padlo dnes, bych dával třeba i dvojku. Takhle jsem se nechal celkem pohltit. Stáňa je fakt nádherná ženská, od které už samo o sobě nelze odtrhnout zrak :) Těch pocitů je vyobrazeno fakt hodně, jsou dokonce i momenty velmi vtipné. Z hudby mě nejvíc zaujala skladba Arcade Fire - No Cars Go, už jsem si ji musel hned několikrát přehrát. Jedinou výtku mám snad jen ke kameře, která je občas až moc zběsilá. 70% ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Černobílá atmosférická pecka Michaela Polishe, natočená za minimální rozpočet na digitální zrcadlovku, líčí setkání muže a ženy po osmi letech odloučení, náhlé znovuvzplanutí lásky mezi nimi a následnou spontánní nespoutanou pouť Francií. Pohlcení druhým, bezstarostnou jízdu časem a svobodné užívání si života však střídají i ty méně radostné polohy lásky, trpká realita, jež milence tak jako tak dostihne. ~ Pocitový art film o odemknutí svého srdce a vyznání svých pravých niterných citů, o umění alespoň chvíli žít okamžikem a milovanou osobou, oproštěný od vnějších vlivů a povinností, byť i ty se dostaví. Pak je čas na projev nejvyšší formy lásky – obětování se pro druhého. ~ For Lovers Only není pouze pro zamilované, je pro všechny (romantiky), kteří si chtějí ujet na velmi intimní zamilované vlně, pekelně dobře vybrané hudbě (Arcade Fire, Lennon či Gainsbourgova božská La Noyée) a úžasně poetických black and white záběrech. True love a umění v jednom balení, nabídněte si… ()

tentation 

všechny recenze uživatele

Jak už napovídá název filmů, tento film je jen pro zamilované. A jelikož jsem zamilovaná, tak se mi celé to romantické klišé opravdu líbilo. Tiše jsem zaviděla tu jejich bezstarostnost, volnost a parádní jízdu po celé Francii. Samozřejmě každý dobrý čin je po zásluze potrestán, nebo nevím jaké přísloví tady sedí víc, ale nakonec to nikdy nemůže dobře dopadnout, když je celý děj bezstarostný a tak to taky bylo. Líbilo se mi pojetí černobílého filmu, nakonci se nám trošku vybarvil ;) Mrzel mě začátek, kdy nešel ten zvuk a Stana odešla, ale i tak si film zasloužil applaus a to hlavně za herecký výkon Stani. A ano jsem zaujatá, je to moje oblíbená herečka :D ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Film je jen pro zamilované, po podrobnějším zkoumání dokonce pro zadané zamilované. Chtěl bych je touhle cestou varovat, že pokud jsou v takové situaci, ať se rozhodně na film nedívají, protože by mohli nabýt dojmu, jaká je to hrozná nuda sejít se s někým po 8 letech, vyprdnout se na manžela a manželku a cestovat spolu po krásách Francie. Mezitím se milovat, líbat, chodit do drahých restaurací a spát ještě v dražších hotelích. To by mohlo vypadat slibně, ale problém je v tom, že tihle dva ve mně nevzbudili pražádné emoce. Ani trochu jsem jim to nepřál, ani trochu nezáviděl a ani trochu mi nebylo líto, když jeden z nich naklusal zpátky ke svému legitimnímu protějšku. Bylo to hodně sterilní, zčásti taky právě kvůli luxusnímu prostředí, ve kterém s pohybovali a se kterým se normální čelověk moc neztotožňuje. Maně mě napadl film Zamilovat se, starý asi 30 let, kde bylo tohle téma zpracované o mnoho lépe (asi by se takovýchto filmů našlo víc, ale mě napadl zrovna tenhle). No a tak jediným kladem filmu zůstává krása Stany Katic (pro mnohé zde pouze Stana - nevím proč) a docela dobře vybraný soundtrack. ()

R@100 

všechny recenze uživatele

Film ma nejak extremne nezaujal aj navzdory tomu, ze tam hrala Stanka a prislo mi to ako film o pare, ktory sa stretol po rokoch a nasledne sa presulozil celym Francuzskom (vlastne o tom to asi aj bolo). Nezachranila to ani Stankina bradavka a zadok :D ..[toto hodnotenie je ovplyvnene, nedostatkom jedla, otravenostou a technickymi problemami spojenymi s premietanim, kde zabudli pustit hlasovu stopu a zistili to az po 10 minutach a 15 minut riesili] ()

Back_At 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem měla původně v plánu sledovat pouze kvůli obsazení - Stana Katic, se stal jedním z mích nejoblíbenějších romantických filmů. Říká se: "Láska hory přenáší" a jak je vidět, i bratři Polish věří v kouzlo lásky. Již dlouho mě žádný černobílý film takhle neokouzlil. Napadají mě pouze dva typy lidí, kteří tento film hodnotí jako podprůměrný: Ti, kterým se prostě nelíbí a Ti, kteří jej nepochopili : Nejde "jen" o sex scene se Stanou Katic, ale o lásce, která ani po tolika letech nestratila sílu a stále přetrvává v jejich srdcích. Dávám plný počet :). ()

Centime

všechny recenze uživatele

Jakožto kulturní barbar nemám ambice na to, abych hodnotila artové filmy, protože mě většinou nebaví. Tím spíš pokud se jedná o film, kde někdo bezcílně cestuje odnikud nikam. FLO není jiný, akorát roztomilejší o Stanu Katic. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

téma filmu znělo slibně, ovšem zpracování bylo slabé. Z filmu byla cítit snaha stvořít cosi jako umělecký film, proto ta černobílá estetika či detailní záběr na nakouslé jablko ( mimochodem asi jen v tomto filmu netmavne ), ta snaha byla ale příliš urputná a okatá. Raději, kdyby se zaměřil na dějovou stránku filmu. Po deseti minutách se člověk do konce dočkal už jen melancholického vzdychání a fňukání, bezcílného plácání se a nudy. Ovšem ta nuda se neděla jen hrdinům, ale bohužel i divákům. Nebylo to ani vtipné, ani napínavé, ani emocionální, nic, jen takové jakoby ušlechtilé prázdno, které patrně mělo původ už v autorově hlavě. A režisérská bezradnost pak byla alespoň nahrazena záběry na francouzskou přírodu či památky. Slaboučké. 30% ()

Reklama

Reklama